radi_nrj написа:Колкото до суббасовите говорители там точно не знам какво имащ в предвид като тежък бас. Аз съм с две 12" Херц и то не в кутия, а на задната кора и смея да твърдя, че какъвто бас им пуснеш такъв ще изкарат. А моите са DS300, което е най-ефтиния им модел.
Първо въобще не се конкретизира за сравнение на говорителите в бас каси или на кори. Естествено е, че във всяка кутия ще свири басът по различен начин. Случаят е да се сравнят говорители при напълно еднакви обстоятелства. Ако слагаш на кората, слагаш херц после сони и т.н. Само тогава ще разбереш разликата в басите на колоните и можеш да направиш съпоставка, иначе останалото са празни заключения и приказки.
Слушал съм Сони, Херц Панасоник и Блаупункт на едно място за сравнение. Най добре беше Сонито след това Херца, а Панасоника и Блаупункта бяха пълен боклук и даже най-скъпите... Пионер нямаше за да го сравня и него. И също така eXploda правеше най-голям размах на мембраната до колко това е от значение не мога да кажа.
Тук на всеки говорителите са "най-добрите", а като питаш от къде са му изводите и колко опит имат се стига бързо до изводите, че имат опит само на приказки и лафчета.
На всеки му е ясно, че всяка марка си има боклук продукти, не може всичко да е хубаво. До този модел на explod който се пита в темата смятам, че е удачен за цената си. Най добре е да се пуснат на място и да си реши кой най-много му приляга като бас.