:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

търся разбирач/и

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Пон 17 ное 2008 17:40

radi_nrj написа:Колкото до суббасовите говорители там точно не знам какво имащ в предвид като тежък бас. Аз съм с две 12" Херц и то не в кутия, а на задната кора и смея да твърдя, че какъвто бас им пуснеш такъв ще изкарат. А моите са DS300, което е най-ефтиния им модел.

Първо въобще не се конкретизира за сравнение на говорителите в бас каси или на кори. Естествено е, че във всяка кутия ще свири басът по различен начин. Случаят е да се сравнят говорители при напълно еднакви обстоятелства. Ако слагаш на кората, слагаш херц после сони и т.н. Само тогава ще разбереш разликата в басите на колоните и можеш да направиш съпоставка, иначе останалото са празни заключения и приказки.
Слушал съм Сони, Херц Панасоник и Блаупункт на едно място за сравнение. Най добре беше Сонито след това Херца, а Панасоника и Блаупункта бяха пълен боклук и даже най-скъпите... Пионер нямаше за да го сравня и него. И също така eXploda правеше най-голям размах на мембраната до колко това е от значение не мога да кажа.
Тук на всеки говорителите са "най-добрите", а като питаш от къде са му изводите и колко опит имат се стига бързо до изводите, че имат опит само на приказки и лафчета.
На всеки му е ясно, че всяка марка си има боклук продукти, не може всичко да е хубаво. До този модел на explod който се пита в темата смятам, че е удачен за цената си. Най добре е да се пуснат на място и да си реши кой най-много му приляга като бас.

Потребителски аватар
MpaBkaTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MpaBkaTa » Пон 17 ное 2008 19:52

начи пич ти явно ги разбираш тея работи, евала на знанието и велаието ти :wink: обаче нали се сещаш че не всеки музиката ми е призвание на работа за тва си има маистори на които се плащадобре за да ти направят нещата както си му е реда ;)
Аз трябва много да се лутам за да те настигна на 10% даже за тва плащам а не се мъча с неша които не разбирам и темата се казва търся разбирачи,браво ч е готов в твое лице евала

Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

Мнениеот mk2_Golf83 » Пон 17 ное 2008 19:52

Изображение аз съм с такъв бас и съм супер доволен , мн твърд бас вади и силен като е 250вата не RMS a захранващи говорителя, и е 10 инча

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Пон 17 ное 2008 21:06

MpaBkaTa написа:начи пич ти явно ги разбираш тея работи, евала на знанието и велаието ти :wink: обаче нали се сещаш че не всеки музиката ми е призвание на работа за тва си има маистори на които се плащадобре за да ти направят нещата както си му е реда ;)
Аз трябва много да се лутам за да те настигна на 10% даже за тва плащам а не се мъча с неша които не разбирам и темата се казва търся разбирачи,браво ч е готов в твое лице евала

Това са неща от собствен интерес за всеки които може да си ги намери и разбере с повече желание. Вярно е, че за всичко си има майстори и по този факт като отидеш да ти правят музика на 5 различни места, на всичките места ще ти кажат различно мнение или на повечето от тях ще ти препоръчат изгодната за тях стока. С повечето неща е така и затова би следвало за теб поне да знаеш кво искаш като марка и като претенции. А не всеки втори да слушаш и да ти казва кое е най-доброто за теб. Щом си пуснал тема явно не искаш на готово да ти направят нещата :wink:

Потребителски аватар
Masserati
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: уууупс

Мнениеот Masserati » Вто 18 ное 2008 8:54

MpaBkaTa написа:Мерси за мнението,обаче ако искаш ела некаде около люлин да чуеш малко клас Д музика ;)
немога да си спра предния прозорец да вибрира само тва ми е проблема за сега :))))
Hertz използваи щом искаш ;)

Къде около люлин да дойда аз за да видя как ти пада стъклото.И колко наблюдение имаш върху Hertz, че да даваш такива мнения?Не се заяждам, просто питам.Аз имам наблюдение над Сони (CD) и не съм особенно очарован.Говорители сони не бих си взел, не казвам че не са качествени, просто секи си има вкус.А дали Сонито има твърд бас не знам, ама ако търсиш твърд бас марката е Audiosystem или Kicker

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: уууупс

Мнениеот radi_nrj » Сря 26 ное 2008 12:15

MpaBkaTa написа:Мерси за мнението,обаче ако искаш ела некаде около люлин да чуеш малко клас Д музика ;)

Така да отбележа - Клад Д може да ти бъде са стъпалото и е най-ниския клас по отношение качество на звука.

Но едно стъпало в клас Д има и един + голяма изходна мощност около 90% от консумираната.

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Сря 26 ное 2008 13:22

имам 10-годишен чейнджър сони и си е много приличен, особено за времето си...естествено,че не може да се сравнява с новите...
но е тъпо да се коментира една марка по този начин-за нищо не става и край
ама къде е правено, ама как е вързано, ама в ква комбинация...няма значение :lol:
за това какво ще кажете?
Изображение

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”