Каня се да си слагам ТВ Тунер на фабричната навигация MFD 1. Колата е Пасат Б5.5 2004г.
Тъй като не съм много наясно с тази материя искам да попитам каква е разликата между аналоговите и дигитални DVB-T тунери. Ако някой има наблюдения да сподели. Почти навсякъде ми казват да слагам дигитален, но пък той хващал само в София. До колкото разбрах обаче DVB-T в София била в тестов период и дали се хваща добре не е ясно. И могат ли и двата да се гледат в движение или само дигиталните?

TV тунер аналогов или дигитален DVB-T?
- drakano
- Автомобил: S6 2.2TQ ABT
- Двигател: AAN
- Контакти:
От цифров DVB-T много няма смисъл, ще хващаш една или две програми които излъчват тестово, но поне ще можеш да гледаш в движение почти без смущения, но само в София тъй като сигнала се излъчва от копитото.
Аз съм си сложил ДВД/МП3 с телевизор и гледам аналогово - К1,Б-тв,G-tv,BBT, Nova и още една две програми.Без усилвател и хубава антена не става почти нищо.Мойта антена е правена от печатна платка и без усилвател и може да се гледа само в спряно положение, и с пряка видимост към копитото.Сега уикенда сложих и усилвателче и е доста по добре гледа се и в движение със смущения, но проблема е че антената ми не е изпипана а и според мен е хубаво антената да е навън някъде.
При вградените навигации с ТВ се използват няколко антени - монтирани примерно под фаровете в броните - диверсно приемане, като се сравнява от коя сигнала е по силен. Но е вредно да се гледа докато се шофира особенно в София.
Аз съм си сложил ДВД/МП3 с телевизор и гледам аналогово - К1,Б-тв,G-tv,BBT, Nova и още една две програми.Без усилвател и хубава антена не става почти нищо.Мойта антена е правена от печатна платка и без усилвател и може да се гледа само в спряно положение, и с пряка видимост към копитото.Сега уикенда сложих и усилвателче и е доста по добре гледа се и в движение със смущения, но проблема е че антената ми не е изпипана а и според мен е хубаво антената да е навън някъде.
При вградените навигации с ТВ се използват няколко антени - монтирани примерно под фаровете в броните - диверсно приемане, като се сравнява от коя сигнала е по силен. Но е вредно да се гледа докато се шофира особенно в София.
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
в софия дигитално се предават / приемат
БНТ 1
bTV
Нова Телевизия
TV7
ББТ
The Voice TV
Програма Хоризонт - БНР
Програма Христо Ботев - БНР
излъчват от
КРТЦ Витоша - Копитото, 800 W / ТВ кула бул. Пейо Яворов, 300 W,
(Цифрово предаване DVB-T, MPEG-2, FEC=2/3, 16 QAM)
с тенденция да стават повече
хубавото на дигитала е че антенката ти е 10-15см дълга, а за аналоговия ти трябва доста по-сериозна антена с усилватели и прочее гнусотии
БНТ 1
bTV
Нова Телевизия
TV7
ББТ
The Voice TV
Програма Хоризонт - БНР
Програма Христо Ботев - БНР
излъчват от
КРТЦ Витоша - Копитото, 800 W / ТВ кула бул. Пейо Яворов, 300 W,
(Цифрово предаване DVB-T, MPEG-2, FEC=2/3, 16 QAM)
с тенденция да стават повече
хубавото на дигитала е че антенката ти е 10-15см дълга, а за аналоговия ти трябва доста по-сериозна антена с усилватели и прочее гнусотии
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи все пак има възможност аналогов до се гледа и в движение?
Лошото е, че вече аналогов почти не може да се намери. Мисля да го поръчвам от Германия но като гледам по сайтовете аналогови вече не се предлагат. Тук има но ми искат 600лв. при положение, че същият в Германия се предлагаше за 99Е, един DVB-T там е 199Е а тук 900лв.
/типично по БГ да ти смъкнат кожата/
Лошото е, че вече аналогов почти не може да се намери. Мисля да го поръчвам от Германия но като гледам по сайтовете аналогови вече не се предлагат. Тук има но ми искат 600лв. при положение, че същият в Германия се предлагаше за 99Е, един DVB-T там е 199Е а тук 900лв.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”