:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

каква кутия за тоз subwoofer

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

каква кутия за тоз subwoofer

Мнениеот vit_autosofia » Чет 04 дек 2008 9:02

в каква кутия като литри да го плесна това:
http://www.audiosonido.com/images/produ ... cnical.pdf

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 04 дек 2008 14:19

В "Марни" на "Клокотница" Трябва да имат готови, но ако си решил да се правиш на дърводелец може да си поиграем с Bass Box и да извадим некви размери. Аз съм в Мала Швеция, което е близо до Орланденбург :D :D :D

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Чет 04 дек 2008 14:35

Тоя път се доблира без ба пипам нищо :oops:

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пет 05 дек 2008 4:45

мож ли си поигра с Bass Box да видим ко ша изкара :wink:
А това на ул.Клокотница кой номер се води?

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пет 05 дек 2008 10:35

Баш зад общината е в една къща. А Bass Box ще го пробвам довечера, че скоро правих reinstal на Windows и не съм го качвал.

Изображение

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пет 05 дек 2008 11:36

мерси пич :wink: па мини некой ден да се видиме

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Съб 06 дек 2008 5:37

radi_nrj написа:Баш зад общината е в една къща. А Bass Box ще го пробвам довечера, че скоро правих reinstal на Windows и не съм го качвал.

Изображение

Бях там питах,видях.Пича ми каза че тоз СУБ бил боклук. :roll: :roll: :roll: И можел да ми предложи друг.А аз отидох за кутия.И се прибрах без кутия :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Нед 07 дек 2008 22:57

vit_autosofia написа:
radi_nrj написа:Баш зад общината е в една къща. А Bass Box ще го пробвам довечера, че скоро правих reinstal на Windows и не съм го качвал.

Бях там питах,видях.Пича ми каза че тоз СУБ бил боклук. :roll: :roll: :roll: И можел да ми предложи друг.А аз отидох за кутия.И се прибрах без кутия :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Егати тъпанарите са станали тея, всички ламтят за кинти и ги мързи. Искал е да вземе повече пари ама накрая нищо не е получил :twisted: :twisted: :twisted: (Лаком гъз нали знаем какво прави).

Най-сетне се сдобих с Bass Box и утре съм отпуска та ще се заиграя и ще мина да ти кажа какво излиза пък и ще пиша тук да знаят и колегите.

П.П. Люси, съжалявам, че съм те рзкарал напразно ама много неща съм купил от тях и не съм и предполагал. Но сигурно 'щото ме познават не ми се правят на философи.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пон 08 дек 2008 5:24

radi_nrj написа:
vit_autosofia написа:

Егати тъпанарите са станали тея, всички ламтят за кинти и ги мързи. Искал е да вземе повече пари ама накрая нищо не е получил :twisted: :twisted: :twisted: (Лаком гъз нали знаем какво прави).

Най-сетне се сдобих с Bass Box и утре съм отпуска та ще се заиграя и ще мина да ти кажа какво излиза пък и ще пиша тук да знаят и колегите.

П.П. Люси, съжалявам, че съм те рзкарал напразно ама много неща съм купил от тях и не съм и предполагал. Но сигурно 'щото ме познават не ми се правят на философи.

мерси батка :lol: тамън ще видиш какво имам и кво мое се направи :bowdown :bowdown :beer :beer

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пон 08 дек 2008 9:42

Така за кола на този говорител варианта с затворен обем е най-подходящ - 65.67 литра. и размери Ш/В/Д - 695/446/291mm.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пон 08 дек 2008 15:29

radi_nrj написа:Така за кола на този говорител варианта с затворен обем е най-подходящ - 65.67 литра. и размери Ш/В/Д - 695/446/291mm.

Евалата пич :wink:
Запознах се с поредният готин пич с VW :wink: :wink: :wink:

Потребителски аватар
dj_hio
Автомобил: VW GOLF MK5 GTI
Двигател: CDL

Мнениеот dj_hio » Вто 09 дек 2008 17:03

radi_nrj колега ако не е тайна ще може ли да ме запознаеш как се смята обем на говорител

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Вто 09 дек 2008 20:51

dj_hio написа:radi_nrj колега ако не е тайна ще може ли да ме запознаеш как се смята обем на говорител

Аз ползвам програмата Bass Box 6 тя е лесна за работа и смята добре.

Преди да пристъпим към изчислиението на кутията трябва да си набавим едим минимум от параметри на говорителя, които съвестните производители предоставят в книжката на говорителя или представят на сайта им. Иначе трябва дасе измерват, което изисква апаратура, която не всеки има под ръка :) :

Като кликнеш на линка в началито на темата най-долу в ляво има таблица с TS (или както са написани в случая electro-acoustic) параметри на говорителя. Зареждаш програмата кликваш върху бътона "Run design wizard" и следваш стъпките, въвеждаш TS параметрите на говорителя, избираш типа кутия - затворен обем, бас рефлекс или бандпас (след като си въвел параметрите на говорителя програмата подсказва кой тип е по-удачен за този говорител).

И като стигнеш до момента с въвеждането на размерите на кутията има бутон "Optimum" натискането на, който програмата дава оптимални размери.

Ако по една или друга причина тези размери не ви устройват може да се променят като с това се променя и перформънса на говорителя. Като задаваме нови размери програмата показва как се променя долната граница на честотния обхват на говорителя, груповите закъснения, честотната крива и т.н.

Потребителски аватар
dj_hio
Автомобил: VW GOLF MK5 GTI
Двигател: CDL

Мнениеот dj_hio » Сря 10 дек 2008 21:44

благодаря много колега :drunk

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”