:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

CD за почистване на атомобилно аудио?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

CD за почистване на атомобилно аудио?

Мнениеот Haralampi » Пон 29 дек 2008 21:17

Съществува ли такова нещо (преди имах за PCто такъв с четчица, но той няма как да влезе или ако - няма да излезе си мисля) и ако съществува - къде мога да намеря и горе долу срещу колко жълтички?

Мерси :)

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Пон 29 дек 2008 21:33

аз купувах някакво за 20-на лева,от техномаркет или технополис не помня вече... за чейнджъра , не останах очарован обаче....

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Пон 29 дек 2008 21:43

Пълна глупост са тези почистващи CD-та колега. Всеки който знае устройството на плеъра ще ти го потвърди. По-добре да се отвори и да се изчисти като хората, но пак е малка вероятността да има голям ефект ако въобще не чете. Ако само прескача има малко шанс. Иначе смяна на оптика. :lol:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 29 дек 2008 22:21

Само със отваряне може да се почисти както трябва :idea: На голфът ми JVC-то трудно разчиташе диск ( дори и нов) отделно че му се шашкаха сензорите които отчитат наличието на CD, след почистване работи като ново а на какво приличаше тампончето със което го чистиха :oops: :oops: :oops:

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Пон 29 дек 2008 22:36

това е бозава работа,по-добре ти си го почисти,ако вярваш на тия бош лав работи...само ще си дадеш парите :wink:

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пон 29 дек 2008 22:37

DJ_TOLYO написа:Пълна глупост са тези почистващи CD-та колега. Всеки който знае устройството на плеъра ще ти го потвърди. По-добре да се отвори и да се изчисти като хората, но пак е малка вероятността да има голям ефект ако въобще не чете. Ако само прескача има малко шанс. Иначе смяна на оптика. :lol:

Не съм съвсем съгласен колега - че почистването с диск не е най-ефективно спор няма, но по-добре от нищо или от това да разглабя човек с главата напред според мен. С такива дискове многократно съм чистил (с резултат) CD на стац. компютър. A точно от много гяволък смених CD на лаптопа - щото прецаках оптиката от чистене с тампончета и глупости.

Въпроса е къде има такива CDта за слот устройства.

Потребителски аватар
DJ_TOLYO

Мнениеот DJ_TOLYO » Пон 29 дек 2008 22:40

Ами чисти тогава колега. Аз ти казвам, че на практика няма как такова CD да почисти оптиката. Никакво логично обяснение няма. :lol: Има вероятност по-скоро да прецакаш нещо с такова CD, по-скоро с течността, която се поставя на уж четките му... Иначе съм виждал да продават такива CD-та във всеки един магазин за панаирджийска електроника. :wink:

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пон 29 дек 2008 23:07

DJ_TOLYO написа:Ами чисти тогава колега. Аз ти казвам, че на практика няма как такова CD да почисти оптиката. Никакво логично обяснение няма. :lol: Има вероятност по-скоро да прецакаш нещо с такова CD, по-скоро с течността, която се поставя на уж четките му... Иначе съм виждал да продават такива CD-та във всеки един магазин за панаирджийска електроника. :wink:

Колега може би говорим за различни неща - аз говоря за нормално по форма CD с малка фина четчица някъде отдолу. Не се слага никаква течност!
Логично обяснение? не ти ли е достатъчно това че оптиката се "разхожда" по радиуса на диска намирайки се на малко разстояние под него - такова че четчицата да го избърше?

Пак казвам - спор че не е толкова ефективно колкото това да го отвориш и изчистиш - няма. Но преди да поема риска да прецакам друго, бих пробвал с такова. А от опит знам че ефект има.

Последна промяна от Haralampi на Пон 29 дек 2008 23:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Пон 29 дек 2008 23:08

Ако ще чистите лещата ръчно, само тампонче от памук, напоено с вода.
Клечки за уши, също вършат работа. :idea:
Чист спирт, дезедоранти... и техните производни, просто забравяте- лещата не ги понася много добре, или по- скоро материала от който е изработена.
При късмет може и да се оправи.
Огледайте да не са останали власинки от памука.
Ако прахта е проникнала под лещата, при огледалата, пак става, ама е сложна работата и много нерви... :(

И по темата малко:
Такова СД, с четка, взимах от Кауфланд... около 6лв., но ефект почти няма.

Последна промяна от VW_forever на Пон 29 дек 2008 23:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DJ_TOLYO

Мнениеот DJ_TOLYO » Пон 29 дек 2008 23:08

Добре, чисти и пиши какъв е ефекта. :roll:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 29 дек 2008 23:51

По повод CD-тата с четка - помагаха преди години,когато ги правеха истински - много фиина четчица с много на брой и много меки власинки....имаше ги в комбиниран вариант като аудио диск и като дата диска според устройството - доста помагаха ама предишните...скоро не съм ползвал ама каквото съм гледал - зле са като изработка и по-скоро могат да навредят на главата отлкото да я изчистят (косъма им е много твърд и може да я надерат).
Иначе с клечките за уши е идеално (без нищо по тях или ако е много мръсно може съвсем леко да са влажни с вода) ама за гаранционна техника не става въобще като вариант.....за нея е най-добре да си се занесе на сервиза и да им се плати да я изчистят....иначе отпада гараницята....ама е въпрос не преоритети.
За варинта с прахосмукачка - това пък направо е идиотщина - обикновенно през отвора излизат неща като ремъци и даже на един познат от двд-то и зъбно колелце....така че това го забравете въобще като алтернатива.
Успех!

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Вто 30 дек 2008 23:02

zfa159 написа:За варинта с прахосмукачка - това пък направо е идиотщина -

не съм съгласен с мнението ти колега. ако не си пробвал не пиши! , аз тъй си чистих уредбата и тя започна да чете дискове :wink:

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Вто 30 дек 2008 23:03

zfa159 написа:За варинта с прахосмукачка - това пък направо е идиотщина -

не съм съгласен с мнението ти колега. ако не си пробвал не пиши! , аз тъй си чистих уредбата и тя започна да чете дискове :wink:

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Чет 01 яну 2009 10:05

Имам от старите почистващи комплекти Видеокасета, аудио касета и СД С четки и течност. Пробвано е и работи но ефекта не е за много дълго особенно като става въпрос за СД в кола. Имам впредвид че след почистване с Диск СД -то си работи нормално ,но след седмица две употреба се налага пак да се чисти

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”