Шум при пуснати километражи!?!

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Шум при пуснати километражи!?!

Мнениеот Bai Sando » Пон 01 дек 2008 21:36

Знам че се предлагат обезшумители на пазара при проблеми като моя,ама не знам дали ми биха помогнали....Та към съществената част: от както си сложих плазмените километражи се появи едно супер гадно пищене или свистене чува се само когато са пуснати да светят...Според мен шума идва от запалителното на километражите,което е нещо подобно като тези на луминсцентните лампи на 12v чува се когато е пуснато сд-то,както ги изгася и шума спира,казвайте някакво решение че е страшно :?

Потребителски аватар
fucking_mind
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fucking_mind » Вто 02 дек 2008 16:29

Сашо,опитай с въпросните обезшумители.Те по своето същество представляват филтри с бобина и кондензатор но не винаги вършат работа.Шумът който чуваш идва от импулсното захранване на дисплейчетата на километража.решението да се поставят филтри на самия километраж ако смущението е по веригата на тока,което е почти 100 процента сигурно.Другата възможност е да има индукция в кабелите,но при толкова ламарина в колата това остава самона теория.Ако искаш като си идвам в пазарджик ще погледна въпросния проблем.
Всичко си има решение!
:lol:

Потребителски аватар
fucking_mind
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fucking_mind » Вто 02 дек 2008 16:29

Сашо,опитай с въпросните обезшумители.Те по своето същество представляват филтри с бобина и кондензатор но не винаги вършат работа.Шумът който чуваш идва от импулсното захранване на дисплейчетата на километража.решението да се поставят филтри на самия километраж ако смущението е по веригата на тока,което е почти 100 процента сигурно.Другата възможност е да има индукция в кабелите,но при толкова ламарина в колата това остава самона теория.Ако искаш като си идвам в пазарджик ще погледна въпросния проблем.
Всичко си има решение!

Потребителски аватар
fucking_mind
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем

Мнениеот fucking_mind » Вто 02 дек 2008 16:30

Всичко си има решение!

Потребителски аватар
fucking_mind
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fucking_mind » Вто 02 дек 2008 16:32

клавиатурата пак ми изигра номер,пффф трябва да я сменя.Ще помоля администратора да изтрие последните 3 мои отговора. :oops:

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 02 дек 2008 17:55

Оk :wink: дано да свърши работа тоя обезшумител щото е много дразнещо,иначе "запалителното"да го наречем на километражите съм го извел със кабели чак до кората под чистачките и представлява малка черна кутиика която е капсулована и от нея излизат самите кабели и въпреки че е бая далече от сд-то пак го има шума а на усилвателите не влияе :? И още нещо на самото сд не ползвам каналите всичките ми колони са вързани към малкия ми усилвател,който го ползвам само за високи и среди,сигурен съм че на самото сд си има филтър и ако ползвам неговите канали едва ли ще се чува това смущение,ама много са му осакатени високите и за това ползвам втори усилвател :arrow:

Потребителски аватар
Wr450f
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wr450f » Пет 09 яну 2009 13:10

Ставаше нещо подобно и при един голф TDI като му пуснехме радиото и се чуваще звука турбината под формата пищене или нещо такова :S Така и не можахме да го оправиме

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”