Интересува ме някой добър модел колони за таблото.
Голям меломан съм, но имам бая работи на главата и бюджета ми за колонки за тази година може би, е ограничен само до тези на таблото.
Нямам идея да озвучавам целия квартал, но тези, с които съм в момента определено са слабички, пък и нямат никакъв бас. А електронната музика без бас не върви.
Та сега съм с някакви 87 мм. Мисля, че и 10 см стават за таблото на Голф.
Аз съм се насочил към Hertz EM 100, ECX 100, DCX-100, или Pioneer TS-1056. Последните 3 модела, въпреки че са 10 см не знам дали наистина пасват на таблото на Голфа. В смисъл дали ще мога да си сложа решетките както трябва.
Бюджета ми е около 100-120 лв за 2-те колони.
Интересува ме най-вече дали тези по-скъпите 10см колони наистина ще ми паснат на таблото с решетките отгоре. Понеже им стърчат разни 'стърчащи неща' и ме съмнява дали ще станат.
Или споделете и вие с какви колони сте на таблото.

Съвет за добри колони за таблото на Голф 3
- jonn_krissy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съвет за добри колони за таблото на Голф 3
Колега като отидеш магазина и им кажеш да мериш не вярвам да те изгонят.Иди и си мери на място 

- jijibs
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с едни ментаци по 6,50 лв/бр и съм доволен
Свирят доста прилично без майтап. А за подходящи като размер - колегата правилно каза - взимаш и мериш на място. Обърни внимание къде влизат щифтовете за захващане на решетката и дали ще се затваря нормално съответно.

- valka
- Автомобил: поцинкован танк
- Двигател:
Аз ако исках само да ги меря дали щях да си правя труда да щракам 10 реда на клавиатурата?
Нали за това е форума. Има толкова хора тук с хубави колони на вратите, отзад на кората, woofer-и разни, ала-бала...Предполагам има хора, които са си сложили и хубави колони на таблото. Ако някой каже модел може би ще си направя някакъв извод криво-ляво и от тук, дали ще станат тези колони и ако не, какви други да търся.
Нали за това е форума. Има толкова хора тук с хубави колони на вратите, отзад на кората, woofer-и разни, ала-бала...Предполагам има хора, които са си сложили и хубави колони на таблото. Ако някой каже модел може би ще си направя някакъв извод криво-ляво и от тук, дали ще станат тези колони и ако не, какви други да търся.

- judasss
- Автомобил: neshto nezakonno
- Двигател: 2.9 VR6
- Контакти:
Аз на таблото не бих сложил такива , дори и от най - висок клас да са , едно че драйвара е малак и не може да изкара абсолютно никакъв бас , 2ро че само развалят звука при големи мощности . По - добре си сложи 2 пищялки там , ще е доста по приятно за ухото от колкото тия 2 тенекии да дранкат там ...

Е какъв бас по дяволите искате от 10 см колонка бе хора?Не се излагайте.Събери парички и вземи компонентна с-ма със среда във вратата и пищялка горе.За бас си има други чалъми.
- valka
- Двигател:
За бас много ясно, че си има други чалъми.
Като казвам бас нямам в предвид да буча из улиците. Колко такива приятели имам. Усилил нашия, ама само бучи и трака.
Сегашните ми, не знам какви, нямат нищо, че даже и допълнителни звуци издават. Сигурно и те са на 15 години. И като казах, че съм решил само на таблото да сложа малко по-добри колони, явно нямам намерение да се занимавам с врати и т.н.
Май 'ще си меря сам'.
Мерси за отговорите.
Като казвам бас нямам в предвид да буча из улиците. Колко такива приятели имам. Усилил нашия, ама само бучи и трака.
Сегашните ми, не знам какви, нямат нищо, че даже и допълнителни звуци издават. Сигурно и те са на 15 години. И като казах, че съм решил само на таблото да сложа малко по-добри колони, явно нямам намерение да се занимавам с врати и т.н.
Май 'ще си меря сам'.
Мерси за отговорите.

С това ,което ти написах също няма да постигнеш бас.Не се безпокой.Ще имаш малко по-голямо качество на звука.А ако не е толкова важно за тебе това мисля че темата ти е безмислена.Вземай 2 колонки за 40-50 лв и ги слагай в таблото.Всеки подобен комплект ще ти свърши работа.
- valka
- Двигател:
Къде съм написал, че искам да постигна бас. Казах, че сегашните ми, сигурно 15 годишни колони, нямат логично нищо такова. И просто искам да ги заменя с по-добри, които имат. ДА, за това става въпрос.
В работата ми за втората щайга си взех преди време едни малки ню-ню колонки на Creative - SBS 260. Имат си бас, вадят хубав звук. Напълно достатъчни са ми за там. И тук ли ще почнеш да ми обясняваш, че има къде къде по-добри колони със subwoofer и т.н. Или 2 големи колони на JBL да си бях взел за офиса?
Също питах и дали има някой запознат дали подобни колони биха станали на таблото на Голф 3 барабар с решетките отгоре. Това ми беше питането.
Пределно ми е ясно, че ако си взема колони за вратите, woofer-и муфери ала-бала бирата ще е съвсем друга.
В работата ми за втората щайга си взех преди време едни малки ню-ню колонки на Creative - SBS 260. Имат си бас, вадят хубав звук. Напълно достатъчни са ми за там. И тук ли ще почнеш да ми обясняваш, че има къде къде по-добри колони със subwoofer и т.н. Или 2 големи колони на JBL да си бях взел за офиса?
Също питах и дали има някой запознат дали подобни колони биха станали на таблото на Голф 3 барабар с решетките отгоре. Това ми беше питането.
Пределно ми е ясно, че ако си взема колони за вратите, woofer-и муфери ала-бала бирата ще е съвсем друга.

- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Един приятел си взе някакъв Hertz от Технополис за 50лв и свирят доста добре. Голфчето е без говорители в предните врати, затова реши да налее повече пари за предната линия. Между другото търси говорители с пластмасова мембрана, че хартиените не са подходящи за автомобил заради влагата и слънцето 

valka написа:
Нямам идея да озвучавам целия квартал, но тези, с които съм в момента определено са слабички, пък и нямат никакъв бас. А електронната музика без бас не върви.
Говоря от гледна точка на това,чеспоред мен по-добре да вложиш малко повече пари и да постигнеш качество.Бас ти казах,че така или иначе няма да имаш.Както и да е.Не ме разбирай погрешно.
- valka
- Двигател:
los_tigros написа:
Говоря от гледна точка на това,чеспоред мен по-добре да вложиш малко повече пари и да постигнеш качество.Бас ти казах,че така или иначе няма да имаш.Както и да е.Не ме разбирай погрешно.
Ама и ти грешно ме разбра май. Искам да си взема нещо за колата като онези малки колони за офиса. Това е. Бас ще си имат предполагам. И тия в офиса си имат. Е, не са като 5.1 колоните в нас ама си вадят доста добър звук.
Имам бая работи да правя по колата, студент съм, макар и задочно, имам и доста други неща на главата...Така, че повече от 100 лв за колони не ми се дават. Слагам си едни решетки на предните врати, взимам си едни Hertz или Pioneer за таблото и това е за тази година.
Благодаря на всички писали в темата.

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
valka, Ти изобщо отвори за колони във вратите имащ ли? Ако е така послушай Тигъра и си вземи компонентна система.
Това е не лош и ефтин вариант... http://avitel-bg.com/for_the_mobile/speakers/17cm_speakers/dsk-165/
Ако нямаш отвори в вратите и си твърдо решил да сложиш само 10-ки на таблото да знаеш, че на Hertz DCX 100 не става. Високочестотния му стърчи много и за да сложиш решетките трябва да се реже таблото за да вкараш говорителя по-навътре.
То много са малко двулентовите 10-ки, които влизат в таблото на 3-ка без заигравка.
Това е не лош и ефтин вариант... http://avitel-bg.com/for_the_mobile/speakers/17cm_speakers/dsk-165/
Ако нямаш отвори в вратите и си твърдо решил да сложиш само 10-ки на таблото да знаеш, че на Hertz DCX 100 не става. Високочестотния му стърчи много и за да сложиш решетките трябва да се реже таблото за да вкараш говорителя по-навътре.
То много са малко двулентовите 10-ки, които влизат в таблото на 3-ка без заигравка.
Е това ти е играта.Добре че Ради се включи с конкретен пример.
- valka
- Двигател:
Отвори имам, тамън 4 на брой заедно с тия на задните врати. Ама отзад нали са малко закрити пък и аз нямам никакво намерение там да слагам колони.
Значи тия стърчоците отпадат. Наистина ако не мога да намеря нищо що годе читаво за таблото( без каквато и да е интервенция по таблото, нямам намерение да режа нито него, нито кората отзад!) бих се замислил за компонентна система като естествено няма да се огранича до 100 лв тогава.
Значи тия стърчоците отпадат. Наистина ако не мога да намеря нищо що годе читаво за таблото( без каквато и да е интервенция по таблото, нямам намерение да режа нито него, нито кората отзад!) бих се замислил за компонентна система като естествено няма да се огранича до 100 лв тогава.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”