Technics ?!

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
VW GOLF3
Автомобил:
Двигател:

Technics ?!

Мнениеот VW GOLF3 » Сря 04 мар 2009 12:41

Може да имам правописна грешка в марката , която съм написал , незнам и не споря !
Значи предлагат ми два такива говорителя от въпросната марка 10инчови са , втора ръка за около 35-40 лв и двете , само че се договорих с момчето да ги разменим ... неговите две 10" за моите 2 от Мондео , които пригодих преди 2-3 месеца на моя Голф3 . Не разбирам много от Car Audio или каквото и да било друго Аудио :D :D :D и затова искам вие като по-компетентни да ми кажете бива ли я тази марка, ще ми е нужен ли усилвател , момчето ми каза , че това били едни от най-добрите говорители и също така че нямало нужда от усилвател, тъй като говорителите били 50-60 реални вата , а CD/MP3то ми е 4x52W и щяло добре да ги захрани и идеално да се чуват ... но нали знаете --- всеки продавач си хвали стоката ;) а всеки купувач е нормално да се съмнява в нея :P

Айдее чакам вашите мнения и отговори :)

Последна промяна от VW GOLF3 на Сря 04 мар 2009 12:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Technics ?!

Мнениеот radi_nrj » Сря 04 мар 2009 12:44

Техникс никога не са правили говорители за кола. Тези най-вероятно са свалени от домашни тонколони и ако ги сложиш в колата ги обричаш на бавна и мъчителна смърт.

Потребителски аватар
Garchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Garchev » Нед 08 мар 2009 0:13

radi_nrj написа:Техникс никога не са правили говорители за кола. Тези най-вероятно са свалени от домашни тонколони и ако ги сложиш в колата ги обричаш на бавна и мъчителна смърт.

И аз съм съгласен с колегата ... А ако искаш да си сигурен погледни на магнита на говорителите трябва да пише колко им е импеданса :) Със сигурност не е 4 ома на колкото принципно работи твоя плеър ... а ако смяташ че плеъра ти е 4х52 РЕАЛНИ ватове си в голяма грешка :( Реално плеърите с хубави крайни стъпала са най-много по 20-25 реални вата на канал ... Всичко друго, което пишат е просто реклама на производителя да се продава стоката :да:
Поздрави :beer

VW GOLF3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW GOLF3 » Нед 08 мар 2009 10:32

Ами то аз и сега съм с 4 говорителя , оригиналните на Форд Мондео и те са по 8 ома всеки и нямам проблем :P ;) :)

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Нед 08 мар 2009 17:22

Техникс правят домашни говорители....я виж колко омови са тея дето ти ги предлагат..
Имай на предвид, че това твое CD дето му пише 4х52 я вади 20вата РМС я не.....по скоро не
Така че нито ще захраниш тея говорители, а ако се окаже че са и 8 0мови мощността ще падне в пъти..
Винаги евтиното излиза скъпо - това го знаеш нали..?

VW GOLF3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW GOLF3 » Пон 09 мар 2009 17:03

Значи колеги аз не съм много наясно , но картинката долу горе е такава : CD/MP3то ми е SONY Xplood 4x52W , аз съм с 4 оригинални елипси от Форд Мондео както вече казах , а те са 8 омови ;) , максимално CDто ми се усилва до 34 , но с тези ОСЕМ ОМОВИ говорители след като усиля на 25 и вече почва да се усеща леко грачене ! Това си го обяснява,че се получава презахранване на говорителите които до колкото разбрах са около 20-22W всеки , от кое пък следва , че явно плейъра ми наистина е 4x52W ;) , но това естествено е моето некомпетентно мнение , затова съм се обърнал към вас по-компетентните колеги :) и вече като ви ги обясних тези неща как стоят работите вие ще кажете прав ли съм или не съм ;)

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Пон 09 мар 2009 17:16

VW GOLF3 написа:Значи колеги аз не съм много наясно , но картинката долу горе е такава : CD/MP3то ми е SONY Xplood 4x52W , аз съм с 4 оригинални елипси от Форд Мондео както вече казах , а те са 8 омови ;) , максимално CDто ми се усилва до 34 , но с тези ОСЕМ ОМОВИ говорители след като усиля на 25 и вече почва да се усеща леко грачене ! Това си го обяснява,че се получава презахранване на говорителите които до колкото разбрах са около 20-22W всеки , от кое пък следва , че явно плейъра ми наистина е 4x52W ;) , но това естествено е моето некомпетентно мнение , затова съм се обърнал към вас по-компетентните колеги :) и вече като ви ги обясних тези неща как стоят работите вие ще кажете прав ли съм или не съм ;)

На това грачене му се вика клипинг (кривеене) - клипинга се получава, когато усилвателя е достигнал максималната си мощност и се опитва да насмогва на отношението входящ/изходящ сигнал. В голяма степен клипинг-а зависи от СиДи-то, а не от говорителите. А тези 20вата на колонките може да е максималната им мощност, която е доста различна от реалната. А това което каза колегата над теб, че сиди-то ти е около 20 реални вата на канал, е вярно. Когато има презахранване на говорителите се получава така нареченото дерене, което в повечето случай има лоши последствия.

Това е моето скромно мнение.

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Пон 09 мар 2009 23:39

А и имай на предвид, че на 8ома мощността на ЦД-то пада още повече....

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”