Схема за връзване на пасивна бас-туба?
- kimbaten
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Схема за връзване на пасивна бас-туба?
Колеги, направих си пасивна бас-туба само с филтър, отзад имам 2 малки говорителчета които искам да оставя, можете ли да ми предложите схема по която най- ефективно да вържа тубата към сигнала на задните говорители, смисъл отзад да станат 3 говорителя вместо 2 и възможно най-малко да заглъхнат, съответно на баса да се подава възможно най-силен сигнал. Обсъдих го с няколко души - те казаха нещо за резистори и тн но така и не ми стана ясна схемата на връзване. Двете задни говорителчета са по 4 ома, басовия в тубата също е 4. Мерси предварително.
- simon
- Автомобил: Hyundai Tucson
- Двигател:
Няма ли кой да отговори?Аз имам същия проблем.Имам кларион цд модела беше нещо с 500 ,че не е панела в мен ,но както ида е 4 по 50.Имам в таблото две сериозно изглеждащи двулентови без атаки от типа 300 вата ,за фон стават,и елипси не се смейте,че ме е яд радимекс.Добре,че е клариона искам да си сложа пасивна за сега туба и най-вероятно елипси херц,а после усилвател.Пробвах с една пайнер на единия заден канал свири до там кадето свиреха и само елипсите и след това предните и 1та елипса пукат дори и спряни от фадер,Мисля ,че баса е много мощен имам снимка а момчето си го слуша с пайнер,но с мосфет.нещо не мога да кача да видите снимки и модели.Сега дали има начин на свързване или вземам по слаб бас и си свиркам?Аз много аларма не искам,със сигурност елипси херц почти ми стигат.Благодаря предварителмо за отговорите за колегата и мен.
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Такаам.. най-простият вариант - двунамотков говорител за баса в комплект с 2 двулентови кросоувъра.
Ако все пак говорителят е еднонамотков нещата седят друго ядче - най-лесният вариант да се вземе едно стъпало в което да се вкарва сигнал от предусилвателя ( би трябвало хед унитчето да има такива изходи ).
Иначе другите варианти просто не си заслужават... значи бих могъл да кажа каква схема имам аз на един активен събуфър но там сигналът просто е по-слаб ( идва от компютър ) и не знам как ще трябва да се изменят компонентите за да поемат този по-силен сигнал.
Ако все пак говорителят е еднонамотков нещата седят друго ядче - най-лесният вариант да се вземе едно стъпало в което да се вкарва сигнал от предусилвателя ( би трябвало хед унитчето да има такива изходи ).
Иначе другите варианти просто не си заслужават... значи бих могъл да кажа каква схема имам аз на един активен събуфър но там сигналът просто е по-слаб ( идва от компютър ) и не знам как ще трябва да се изменят компонентите за да поемат този по-силен сигнал.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”