s5501na написа:Въпроса ми е следния: има ли как към един усливател да се вържат бас и елипси?
Усилватела е 2 канален/тъндър/ , от него в момента свирят елипсите/херцове/, но може ли да включа и баса/някакъв тъндър май/ и да сложа филтър за да отреже високите, ще има ли проблем?
Не разбирам въобще и затова питам, знам че въпроса е малко глупав.
Хората ти казват че няма да се получи особено добре особено при този тип усилватели от които можеш да очакваш само "хубави" работи. Сигнала от плеера ти идва по високо ниво което допълнително влушава качеството ,дори понякога пуска честоти към говорителите които въобще ги няма към песента. Имаш елипси които свирят на 4 ома усивалтеля ги захранва на 70-80 вата. Когато вържеш и тубата ,а варянта за това е колоните да свирят на един канал на 2 или 8 ома ,а суббаса да ти свири на 4 или 2 в зависимост от това дали е двунамотачен или еднонамотачен. Загуба на динамиката ще имаш на 2 ома ,но по силно ще свирят ,а на на 8 ома ще се увеличи динамиката за сметка на мощноста която ще намалее. От там може да възникне проблем със загряването на усилвателя в последствие да изключва тъй като незнаем дали изобщо ще се държи стабилно поради факта че неси си направил дори и труда да напишеш кой модел е усилвателя. А за плеерите на Сони несе тревожи знам кой колко и как свири.

Като искаш да ползваш един усилвател направи така.
Елипсите ги вържи успоредно на левия ,а суббаса го вържи на десния канал като си свържеш към него нискочестотен филтър.