Двунамотков Субуфер проблем
Двунамотков Субуфер проблем
Взех си двунамотков субуфер с мисълта да го връзвам на два канала.. проблема е, че явно не го връзвам както трябва и свири прекалено слабо. ако някой може да ми даде схема и да ми обясни кой кабел къде да вържа ще съм му много благодарен 

- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Двунамотков Субуфер проблем
колега,как него вързваш правилно,те трябва да са на цветове,червен е единия плюс,другия червен е втория плюс,черните са минусите,теса също два и се намират до всеки един червен плюс 

Значи за да свири най-силно (по метода пробра грешка) в момента от едната страна е свързано + от CD към + субуфер и - от CD към - субуфер
От другата страна пък съм свързал + от CD към - субуфер и - CD към + субуфер
за мене тфа не е редовно, но само така свири малко повече

за мене тфа не е редовно, но само така свири малко повече

- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
имам един малък такъв,проблема е че е на колата,утре щего снимам,ако някой колега неме е изпреварил и има такъв свързан на снимка 

- rollin
- Автомобил:
- Двигател:
NORX написа:Значи за да свири най-силно (по метода пробра грешка) в момента от едната страна е свързано + от CD към + субуфер и - от CD към - субуфер
за мене тфа не е редовно, но само така свири малко повече![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Имал съм и аз такива случаи дето трябва да се дефазира за да свири, но винаги е ставало когато сложа усилвател...
Я кажи какъв е баса?
Значи баса е .. незнам каква марка евтин и малък.. 8'' е и пише на него rsw8051.... Другото което ме заинтригува е, че на него пише 2,4,8 ома? Ако може някой да ми разясни какво означава това, че съм много бос в тези неща..
Мислех си също и някаква кутия да му направя обаче да е като такава като субуфер от компютър дето говорителя е вътре .. 

-
- Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
- Двигател: PB 112 + 1P 98
NORX написа:Значи баса е .. незнам каква марка евтин и малък.. 8'' е и пише на него rsw8051.... Другото което ме заинтригува е, че на него пише 2,4,8 ома? Ако може някой да ми разясни какво означава това, че съм много бос в тези неща..Мислех си също и някаква кутия да му направя обаче да е като такава като субуфер от компютър дето говорителя е вътре ..
Това 2,4,8 ома означава че на такива съпротивления може да се върже.
На 2ома-като се вържат успуредно двете намотки.
на 4ома-като се върже само едната или само другата намотка(поотделно).
на 8ома-като се вържат последователно двете намотки.
-
NORX написа:Има ли разлика кога как ще свири ? в смисъл по-силно или по-слабо?
Голяма. На 8 ще свири най слабо, но с по малко кривежи и по малко натоварване на усилвателя.
На 2 ще свири най-силно, но с повече кривежи и по-голямо натоварване на ампа, но за да работи говорителят на 2ома, усилвателя трябва да е СТАБИЛЕН на 2ома или по-малко. Иначе ще изпуши. За това ако усилвателят е 2кнален и не е стабилен на 2ома, най правилното свързване е канал-намотка, канал-намотка или последователно(8ома), но ще свири слабо.
хах.. не си чел началото май.. аз нямам усилвател щото баса е мн слаб.. а искам да го вържа на 2 канала от CD-то
Ако може да ми кажеш точно как да го свържа "Шъ си върххъ" 

-
NORX написа:хах.. не си чел началото май.. аз нямам усилвател щото баса е мн слаб.. а искам да го вържа на 2 канала от CD-тоАко може да ми кажеш точно как да го свържа "Шъ си върххъ"
Чел съм я, просто давах пример, най-общо казано. То и в сидито има усилвател.
Ми най доброто връзване е: Единия канал вързан за едната намотка, а другия към другата.
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
както ти казаха - единият канал на едната, другият на другата. После пробвай да размениш кабелите само на едната намотка. В единия от двата случая ще свири по-силно... но колкото и да свири все ще е слабо.. а без кутия.. умряла работа
.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”