Плексиглас или МДФ/ПДЧ плоскост ?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
uzi
Автомобил: Golf 3 GT
Двигател: AFT

Плексиглас или МДФ/ПДЧ плоскост ?

Мнениеот uzi » Вто 27 окт 2009 12:09

Здравейте,
проблема ми се изразява в това, че имам 20см-ви колони и 25см-ви дупки в кората.
Дупките се намират в един по-вдлъбнат надолу правоъгълник, заемащ 50-60% от кората.(пиша това, защото несъм сигурен дали кората ми е оригинална) Идеята ми е да монтирам колоните на плоскост, която да е с размерите на тази част от кората и която да сложа отгоре и, като след това покрия цялата кора с черен плат и скрия по този начин плоскостта и колоните. Въпроса ми е кое е по удачно като матерял в случая с оглед на вибрации и здравина. За сведение колоните са 55 ватови и не тежът кои знае колко много. Какво бихте ме посъветвали или няма кой знае какво значение?

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Плексиглас или МДФ/ПДЧ плоскост ?

Мнениеот koby » Вто 27 окт 2009 12:11

uzi написа:Здравейте,
проблема ми се изразява в това, че имам 20см-ви колони и 25см-ви дупки в кората.
Дупките се намират в един по-вдлъбнат надолу правоъгълник, заемащ 50-60% от кората.(пиша това, защото несъм сигурен дали кората ми е оригинална) Идеята ми е да монтирам колоните на плоскост, която да е с размерите на тази част от кората и която да сложа отгоре и, като след това покрия цялата кора с черен плат и скрия по този начин плоскостта и колоните. Въпроса ми е кое е по удачно като матерял в случая с оглед на вибрации и здравина. За сведение колоните са 55 ватови и не тежът кои знае колко много. Какво бихте ме посъветвали или няма кой знае какво значение?

Според мен ПДЧ,защото плексигласа е скъп както и МДФ не виждам смисъл да даваш излишни пари за това твое начинание

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 27 окт 2009 20:35

От гледна точна на безопасност (ако колата е хечбек) по-добре оригинална кора и никакви говорители на нея. Оригиналните кори неслучайно са направени от нездрав материал, ако някой юнак реши да ви влезе с возилото си в задната част на ваш'то возило задните пътници да могат да запазят главите си...
Иначе аз навремето си бях направил кора от ПДЧ за голфчето, с две елипси на нея.Но я разкарах,сложих си оригиналната и си инсталирах говорители в задните врати.
MDF-а е хубав материал за бас каси и озвучителни тела, но мисля че е доста тежък за заместител на кората.
Успех!

Потребителски аватар
uzi

Мнениеот uzi » Сря 28 окт 2009 2:04

мерси, ще направя снимки.

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Нед 01 ное 2009 23:30

andro_ написа:От гледна точна на безопасност (ако колата е хечбек) по-добре оригинална кора и никакви говорители на нея. Оригиналните кори неслучайно са направени от нездрав материал, ако някой юнак реши да ви влезе с возилото си в задната част на ваш'то возило задните пътници да могат да запазят главите си...
Иначе аз навремето си бях направил кора от ПДЧ за голфчето, с две елипси на нея.Но я разкарах,сложих си оригиналната и си инсталирах говорители в задните врати.
MDF-а е хубав материал за бас каси и озвучителни тела, но мисля че е доста тежък за заместител на кората.
Успех!

По принцип МДФ-а няма такава добра резонансна чистота от колкото
ПДЧ-то :да:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пон 09 ное 2009 11:12

плексигласът има по-висока резонансна честота от пдч или мдф... но ако е само за фланци - не би трябвало да има проблем.

@mafiacartel Какво ще рече "МДФ-а няма такава добра резонансна чистота от колкото
ПДЧ-то :да:"
По принцип за най-добри резултати се търси материал който въобще да не резонира.. примерно камъняк.. мрамор.. само дето за кар-аудио проект е доста непрактично.

Потребителски аватар
uzi

Мнениеот uzi » Пон 09 ное 2009 12:01

аз пък минах без плоскости.. с няколко метални палстини колоните бяха захванати.. сега се издирва плат за облицовка на иначе надупчената и грозна стара кора :D

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”