СЪВЕТ ЗА ЗАХРАНВАЩИЯ КАБЕЛ ПАСАТ Б5

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
COOLENSKI
Автомобил:
Двигател:

СЪВЕТ ЗА ЗАХРАНВАЩИЯ КАБЕЛ ПАСАТ Б5

Мнениеот COOLENSKI » Сря 04 ное 2009 17:25

Колеги, днес цял следобет се мотая покрай колата, разглобил съм вътре всичко и търся чалъм за захранващия кабел, но..... бати и пасатите и въздух неминава... нямам и идея от къде може да мине 4мм2 кабел, има един сноп зад компа, но трябва да се свали, а за да се свали момпа трябва кората под чистачките съответно и чистачките. Хайде колеги давайте съвети...ще съм благодарен за по лесен и по безболезнен начин....ПАСАТА Е Б5 :horror:

sashot
Автомобил:
Двигател:

Re: СЪВЕТ ЗА ЗАХРАНВАЩИЯ КАБЕЛ ПАСАТ Б5

Мнениеот sashot » Чет 05 ное 2009 8:24

Кабел за захранване на усилвател ли смяташ да пускаш? Ако да, то колко ампера се предполага че ще текат по него? Защото ако са 25-30, според мен, можеш да го свържеш към контакт 30 - шест милиметрова шпилка близо до блока с релетата и така да избегнеш проблема, който те тормози. Като свалиш кората под волана ще я видиш. Използвай добре закрепена към кабела медна кабелна обувка и я затегни здраво с гайка и федершайба.
Ако се предполага по-сериозна консумация, то 4 кв.мм са малко.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пон 09 ное 2009 11:05

Усилвател се монтира само с директен + на акумулатора ( а най-добре е и "-" но .. :Mr Green Fun ), като се слага предпазител веднага след клемата на кабела.
Разгледай добре коша на двигателя.. би трябвало да имаш доста тапи на тенекията на купето. Избираш си една, пробиваш я и викаш някой гинеколог на помощ да прекарате кабела :012: .

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пон 09 ное 2009 19:35

имам б5 и кабела за захранването на усилвателя съм го прекарал през "гумата" която е около тръбите за климатика където влизат в купето - пробих една дупка в нея. оттам кабела излиза някъде зад и над жабката ,като жабката се демонтира предварително ,оттам си го пускаш към и под десния праг и така право до багажника

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”