Спря да ми работи колоната на шофьорската врата на Passat B3
Спря да ми работи колоната на шофьорската врата на Passat B3
От няколко дена спря да ми свири колоната на шофьорската на пасата и много ме дразни
Един ден просто спря да работи... Т.е работеше си после спря да работи, после за малко пак се пусна... Вечерта по същия начин и от тогава доколкото ми е известно не работи... Някой има ли идея от какво може да е, окабеляването е стандартно с евробукса, гледах, чистих ръчках нищо не стана... Съмнявам се да се е развалила, защото и преди го е правил тоя номер и то с повече от 1 колона, но някак си се оправя, но сега човърках и не успях да я оправя. Някой би ли ме посъветвал къде може да е проблема? Дали, ако вържа кабелите директно на CD-то и колоната може да се оправи... Как се вадят тия кабелчета от евробуксата, че не искам да режа?

Re: Спря да ми работи колоната на шофьорската врата на Passat B3
Как да стигна до тях, предполагам тези на вратата говориш? Лесно ли се свалят корите?
Ако имаш мултицет ,премери на буксата към касетофона ,съпротивлението на говорителите ,може да имаш прекъснат кабел (най-вероятно във вратата ) .
- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
i.e.i написа:Виж буксите на говорителя.

Утре след работа ще проверя, дано се стига лесно до буксите да не изпочупа нещо
Мултицет нямам 

- kacarov_dupnitsa
- Двигател:
- Контакти:
махаш мембраната или там както се казва която седи на таблото с една отверка Фнимателно разбира се и си гАтов 

какво табло човек? Аз говоря за колонката която е на шофьорската врата долу в дясно на вратата се пада, не пищялката на таблото, тя доколко успях да чуя работи...
- karabakalov
- Автомобил:
- Двигател:
колега първо кабелите на евро буксата се вадят доста трудно ако буксата е оригинална от страни на нея трябва да има едно жълто щивче което трябва да махнеш първо и после със пинсети с тънак връх разтваряш пинсетите колкото гнездото и ги пъхаш на вътре докраи оставяш ги така и с малки клешти изърпваш кабела на вън (към теб)така за всеки кабел за китаиските букси режеш,но ако коланата е от типа (джоб на вратата)мисля че бяха с вградено усилвателче и там е по сложен вапроса защото по кабелите има ше нешо странно за свързване мейдо другото тези колони правят доста магарий провер и кабелите които жлизат от копето във вратата и буксата им може да има нещо окислено там по краче та та на буксата
спорет мен ако е евро буксата подобре режи що то една букса е 5 лева и ако много се самняваш че проблема е от нея по добре я подмени с нова
дано сам бил полезен
спорет мен ако е евро буксата подобре режи що то една букса е 5 лева и ако много се самняваш че проблема е от нея по добре я подмени с нова
дано сам бил полезен
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Провери и в маншона на врата между двете панти (там където кабелите минават от купето във вратата) от години отваряне затваряне кабелите се разместват/сгъват и т.н. просто провери цял ли е ?
Добре колеги, сега слизам и я почвам 

- kacarov_dupnitsa
- Двигател:
- Контакти:
Lenks написа:какво табло човек? Аз говоря за колонката която е на шофьорската врата долу в дясно на вратата се пада, не пищялката на таблото, тя доколко успях да чуя работи...
Моя грешка не съм те разбрал

Колеги оправих я
Проблема се оказа евробуксата! И по-точно тази която идва от колоните (кафява на цвят, оригинална. Първо проверих при маншона на вратата, всичко си беше нормално, кабелите в добро състояние, не видях нищо нередно... После проверих при буксата на колоната, лесно се стига до нея с махането на 2 винчета... И там всичко беше ток... Та реших да видя дали проблема ще е в радиото или някъде по жиците... Направих си 2 жички от кабели и пробвах да видя дали колоните ще свирят на друг канал... И явно като разчовърках вътре нещо по буксата или се е наместило или изчистило не знам, но се оправи след известно време ръчкане... Предполагам решението е временно т.е. докато не ми го направи пак тоя номер, тогава или директно ще вържа жиците или направо нова букса ще купя 

- karabakalov
- Автомобил:
- Двигател:
колега копуваи нова евро букса и сменяи че такива бели може дати направи
данестане така да ходи сидето на ремонт
данестане така да ходи сидето на ремонт

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”