Alpine CDE-9872R + Hertz XXX 165?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
cucurko
Автомобил:
Двигател:

Alpine CDE-9872R + Hertz XXX 165?

Мнениеот cucurko » Вто 03 ное 2009 23:31

Здравейте, колеги,
Обмислям смяната на оригиналните предни говорители на Голф 4 с Hertz ESK 165 или HSK 165 система. Знам че разликата в цената между двете е голяма, все още не съм ги чувал на живо, така че ще решавам коя след като го направя. Но питането ми е друго.

Ще може ли това плейърче, което е с мощност 4х45W адекватно и качествено да захрани говорителите? Целта ми не е да паднат прозорците на колата, но все пак до колко са съвместими, имайки предвид че след време ще сложа и задни говорители, същите като предните, т.е. ще го натоваря още? И какво ще постигна(осве че ще разглобявам повече :banghead: ) ако добавя усилвател, 2/4 канален?

Колоните твърдо ще бъдат Херц, просто бях крайно доволен от малките колонки, които свиреха в старото ми Поло. За усилвател нямам никаква идея, но дизайнът( :oops: ) определено ме тегли отново към Херц...

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Alpine CDE-9872R + Hertz XXX 165?

Мнениеот radi_nrj » Сря 04 ное 2009 8:38

Аз съм с такъв Alpine Изображение
И старото ESK165 Изображение

И съм доста доволен. Ниските налко им куцат като основен виновник за това е размера на джоба във вратата на Голф 3, но като цяло свирят прекрасно.

cucurko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cucurko » Пон 09 ное 2009 16:15

Днес се разходих до Авител, слушах, питах...

HSK наистина ми допадат повече като звук, нямам музикално ухо, но се усеща. Но, за да стане смислена система с тях задължително трябва усилвател и смяна на плейъра с по-висок клас. Т.е. трябва да дам много пари, за да получа една система, от която да извлека максимума, а не да купя скъпи колони и да няма с какво да ги захраня като хората, защото усилвател евентуално бих купил, но плейър вече не, дори и бъдеще.

От друга страна ESK свирят чудесно без усилвател и ще мога да си ги сложа в 4-те врати, което също е важно, защото съм доста висок и карам максимално изтеглен назад и реално задните колони са по-близо до ушите ми.

Не съм такъв ценител, че да има смисъл да дадам 1500+ лева за музика.

Така че смятам да се оборудвам с 4бр ESK 165 с хубави кабели.

Едит: А, забравих, radi_nrj, благодаря за мнението, явно това е добра комбинацията за парите си.

cucurko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cucurko » Нед 22 ное 2009 11:21

Вчера монтирах 4 системи ESK 165 във вратите на Голфчето и поне за моите музикални възприятия свирят идеално, даже повече от идеално. Това, че са 4 определено има голяма роля, само на предни не е същото, така звукът те обгражда. HSK 165 сигурно щяха да свирят по-хубаво, но аз лично ще усетя разликата само при пряко сравнение, така че на този етап повече не ми е нужно. А колко са силни не е реално, при 25 от 35 на плейъра в колата не се стои и то без да има изкривявания дори след това...

Оставя сега на светло само да пооправя кабелите в таблото, че станаха много и много ги наблъсках...

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”