donervan написа:Здравейте отново!
Оказа се, че DLS K6 ги няма в RnB и съответно ми предлоиха от там DSL B6A, които обаче са вече 175 лв. А при тази цена пищялката да е само 16 мм...
Погледнах конкурентните модели, от които окото ми спря на Helix DB 62.1- 159 лв., Hertz ESK 165- 159 лв. (в момента май 143 лв. на промоция) и Pioneer TS-1703- 166 лв.
Pioneer-а най-вече заради лесния монтаж на пищялките, защото вървят с адаптори за Г4.
За Helix-а имам съмнения за баса, защото им дават долна граница 70 Hz, а и в Toyaga споменаха, че фабричните говорители на Г4 може и да изкарат по добър бас (но само бас!). Плюс това тези Helix-и са с пластмасова мембрана.
Hertz-а добре изглежда, ама също долна граница 60 Hz и номинална мощност 100 W дали ще могат да изкарат бас без усилвател (напомням, че ще ги храня с оригиналното Gamma 5)?
Така че, моля за мнения относно тези 4 модела, ако някой ги е слушал или е чувал за тях.
Благодаря предварително!
Хеликса и Пайнера са с IMPP мембрани на мидбасовия и за това не ги препоръчвам.
Моя съвет е да избереш между DLS и Hеrtz по твой слух.
Аз съм собственик на ESK-165 и съм доволен, но как точно ще свирят в четворка е божа работа.
Всъщонст повечето "афтър маркет" системки си искат своето за да покажат способностите си в съответния автомобил. Най-големия проблем е, че обемите в, които се монтират варират доста.
Пиша ти това за да не останеш неприатно изненадан от липса на ниски честоти.