Къде се слагат задни колони на комби?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Къде се слагат задни колони на комби?

Мнениеот Dragon » Съб 21 мар 2009 21:53

Чудих се, чудих се къде да я пусна тая тема и реших те тук да е! Ако се налага, моля модераторите да я преместят!
Тръгнах да купувам едни колони за колата, обаче тя е комби и се зачудих къде да ги сложа! На щората би изглеждало ефектно, но не и ефикасно! Моля за съдействие колегите с комбита да предложат добър вариант!
В момента мисля за задните калници, ама не ми се ще да ги дупча толкова! :?
Ениуей колата е Алди А4 коНби, в случай, че за вас има някакво значение.
Мерси предварително за предложенията ви!

Потребителски аватар
rusty
Автомобил:
Двигател:

Re: Къде се слагат задни колони на комби?

Мнениеот rusty » Нед 22 мар 2009 0:08

Аз бих ги сложил както производителя: отпред на вратите и отзад на вратите а в багажника бас. Според мен това е оптималното решение.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 22 мар 2009 2:56

Аз съм го реализирал на Пасат В3 ама за Ауди А4 едва ли може да стане по същия начин заради разликата в щорите.
Използвах това,че щората при нас се движи осттрани по едни релси и в двата края се закрепва статично към самите релси - отзад с едни пластини а отпред с едни жлебове.Та...срязах щората и част от нея (откъм задната седалка) замених с едно парче ПДЧ..не много дебело,облепено с подходящ цвят мокет (за неговото закрепване ползвах оригиналните метални водачи на щората,които извадих от отрязаното парче).Самата щора направих да се залепва в шивашка лепка за ПДЧ-то (щората е от дебела кожа ама лепката се пришива без проблем при обущар) и си продължава до края....така част от кората ми не се движи ама пак се запазва идеята на комбито - плоскостта може да се вади и слага понеже е на същите релси като щората а кабелите са на щипки и може да откачат мигновенно.
Ама твоята щора доколкото знам е запренена на автоматично прибираща се ролка откъм седалката и се изтегля и щрака отзад при самия заден капак и идеята ми е доста неприложима.
Много добър вариант е това,което колегите са предложили -> колони във вратите отпред и отзад а в багажника бас каса - ще има добро звучене според мен.
Успех!

Потребителски аватар
napster
Автомобил: BMW E30
Двигател: 1.6 LPG

Мнениеот napster » Нед 22 мар 2009 11:28

zfa159: Колега много мерси за идеята че ми останаха чисто нови елипси Helix Esprit задна линия от старата ми кола и сега се чудих кво да ги правя в комбито. :beer

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Нед 22 мар 2009 12:13

Мерси за предложенията. Да, усещах, че ще кажете за задните врати, но не мисля, че ще се чува както на една стандартна кора в багажника, затова и толкова се дърпам за това. А за каса не може да става и дума, тъй като имам малко детенце и там се събират колело, проходилка, столче за хранене и последното, което ще помъкна е каса (не че не ме влече).
Щората се прибира сама, както каза колегата по-горе, така че ще е доста трудоемко да го осъществя, макар и не невъзможно.
Не казахте какво мислите за задните калници, там няма как, нали?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 22 мар 2009 12:57

Dragon написа:Мерси за предложенията. Да, усещах, че ще кажете за задните врати, но не мисля, че ще се чува както на една стандартна кора в багажника...

Значи честотите под 60-70 Hz (баса) няма да е добър,освен ако не се направят отливки и се затвори хубаво обемът,в който свирят колонките.
Аз съм на мнение - говорители във вратите + една малка касичка.Един човек в тунинг форума (прасе е ника) продава 8'' RE audio басче,което е върхова марка.Според неговите думи свири повече от 15'' Сони.
Херц също имат 8'' бас от Energy серията.
Или активен бас на Pioneer или друга марка.Има,разгледай се.

Потребителски аватар
tomata
Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
Двигател: AWT AWC

Мнениеот tomata » Пон 30 мар 2009 13:10

когато карах ауди 80 комби бях с такава кора. ширака е около 25 см, а отдолу ми беше бутилката с газта. колега нещо не мога даа кача снимката ако искаш дай меил ще ти я пратя там

Потребителски аватар
dobo-is
Автомобил: VW Passat b4 Variant
Двигател: ABS

Мнениеот dobo-is » Пон 08 юни 2009 17:38

колеги,имам пасат б4 комби и реших да си поставя колони на вратите защото имам само в таблото и на кората дотзад до щората,та мисля на таблото да остава само високи а на предните и задните врати 17" кенууд...
на предните врати имам мрежи(всъщност само на дясната врата,незнам защо на лявата липсва а има кабели за колона,сигурно кората е сменяна) но нямам говорители,мисля да махна мрежите и да монтирам новите колони със тяхните си мрежи ...
въпроса ми е има ли на задните врати толкова място за говорители като на предните и на същото място както отпред ли да се монтират ...
ако някой колега е правил такова узвочение,моля за снимки за да добия представа как ще стане,става дума за 17" говорители ...

valku
Автомобил: VW Passat B5 1.9 TDI
Двигател: AFN

Мнениеот valku » Пет 18 дек 2009 18:41

Приятели аз имам пасат б3 комби и понеже в багажника имах бас каса но миналата седмица ми разбиха колата и ми я откраднаха.. та въпроса ми е може ли да се пробият задните кори на вратите и да се сложят говорители и дали звука ще е хубав или просто ще пръсна пари и труд? Ако някой от вас е правил подобно нещо моля да ми помогне и ако може някоя снимка няма да се разсърдя. Мерси предварително!

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Пон 21 дек 2009 10:49

Dragon написа:А за каса не може да става и дума, тъй като имам малко детенце и там се събират колело, проходилка, столче за хранене и последното, което ще помъкна е каса (не че не ме влече).

Колега, според мен обаче мислиш малко погрешно. Едни колони монтирани където и да е остават там за дълго време, докато проходилката и столчето за хранене ще ти се наложи да возих макс 1 година още (съдя по личен опит), а и едва ли носиш целия антураж всеки път, а и в комби място винаги има :mrgreen: .

В тази тема благодарение на съветите на zfa159 съм реализирал колони на мястото на щората (с Б3 съм). Удоволствието е към 20 лева и 2-3 часа майсторлък, така че не пречи да се пробва ако имаш 20-те лева и 2-та часа.
Благодаря за съветите.
Реализирах идеята:
ПДЧ 18мм. с широчина 30см. От двете страни сложих реслички и дъската стана като подставка за клавиатура от бюро. Колелцата на релсичките леко съм ги изпилил за да влязат в улеиите на щората. Дъската леко съм взел в двата ъгъла за да може да опре плътно в седалката. Сега влиза на мястото на щората (с малко усилие), а от самата щора съм махнал последните две пръчки.
Ще гледам да постна и някоя сника.
Дъската и релсичките (нужни са 2 комплекта, т.е. 4 колелца) от Практикер.

А като возиш детенцето ... намаляваш или изключваш задните говорители, в краен случай ми е необходима 1 минута за да махна дъската. Другия плюс е че ако не ти хареса просто махаш плоскостта с говорители и колата си остава същата без излишни дупки или нещо което си преправял.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”