идеи за добра компонентна система за предна линия :)
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: идеи за добра компонентна система за предна линия :)
Вие много добре си дискутирате ама колегата Fendt писа на 26-ти Януари и изчезна 

- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Вижте колеги ... пак питам ... това го монтирахте в някое Б3 комби или вашите Б3 са такива ??? Съвсем серизоно искам да го видя.
Колкото до филхармонията ... не мисли че на първия ред се чува най-силно. Дори стадион Уембли е озвучен 3D с 4.5 метрови субвуфери и се чува навсякъде еднакво, ако щеш кино Арена вземи за пример, ако щеш иди на балет, ако щеш на опера, да видиш че винаги ще чуваш едно също (приблизително) в различни краища на залата и е така именно заради колоните които ги има. Това е и идеята. Иначе 3/4 от местата щаха да се безполезни. Дори и в сравнително нова кола кола ще го видите и то без бас в багажника.
Затова и казвам че концепцията ми е навсякъде еднакво да се чува. Ако исках музика с изместен център (примерно към шофьора, както твърди колегата че се правело) щях да си сложа един хубав съраунд и да си бъзикам центъра кеф ми е опред, отзад, под, над или вътре в колата без да се замислям за компонентни системи.
В колата (Б3 комби) имам 6 говорителя (4 отпред и 2 отзад) + бас на сравнително популярна и качествена марка, а преди бях с говорите ли само отпред и смея да твърдя че сега навсякъде освен ако съм легнал на пода на багажника се чува почти еднакво което е моята цел. Не искам като си въртя главата или като се облегна повече или като се возя отзад да чувам нещо разлино, а и не пътувам сам за да си настройвам звука само за предна лява седалка. И честно казано не съм се возил на нов автомобил в който на предната лява седалка да се чува различно от дясната (Ако ви е вярно твърдението че центъра се намествал на шофсьорското място) без значение с обикновенна или SQ система или какво и да било.
Затова и предложих този вариант на колегата. Мисля че с еднакви пари, без да се изхърляш като цена и качество със задна линия ще бъде по добре.
Айде и от мен наздраве
Колкото до филхармонията ... не мисли че на първия ред се чува най-силно. Дори стадион Уембли е озвучен 3D с 4.5 метрови субвуфери и се чува навсякъде еднакво, ако щеш кино Арена вземи за пример, ако щеш иди на балет, ако щеш на опера, да видиш че винаги ще чуваш едно също (приблизително) в различни краища на залата и е така именно заради колоните които ги има. Това е и идеята. Иначе 3/4 от местата щаха да се безполезни. Дори и в сравнително нова кола кола ще го видите и то без бас в багажника.
Затова и казвам че концепцията ми е навсякъде еднакво да се чува. Ако исках музика с изместен център (примерно към шофьора, както твърди колегата че се правело) щях да си сложа един хубав съраунд и да си бъзикам центъра кеф ми е опред, отзад, под, над или вътре в колата без да се замислям за компонентни системи.
В колата (Б3 комби) имам 6 говорителя (4 отпред и 2 отзад) + бас на сравнително популярна и качествена марка, а преди бях с говорите ли само отпред и смея да твърдя че сега навсякъде освен ако съм легнал на пода на багажника се чува почти еднакво което е моята цел. Не искам като си въртя главата или като се облегна повече или като се возя отзад да чувам нещо разлино, а и не пътувам сам за да си настройвам звука само за предна лява седалка. И честно казано не съм се возил на нов автомобил в който на предната лява седалка да се чува различно от дясната (Ако ви е вярно твърдението че центъра се намествал на шофсьорското място) без значение с обикновенна или SQ система или какво и да било.
Затова и предложих този вариант на колегата. Мисля че с еднакви пари, без да се изхърляш като цена и качество със задна линия ще бъде по добре.
Айде и от мен наздраве

- radi_nrj
passenger написа:Вижте колеги ... пак питам ... това го монтирахте в някое Б3 комби или вашите Б3 са такива ??? Съвсем серизоно искам да го видя.
Колкото до филхармонията ... не мисли че на първия ред се чува най-силно. Дори стадион Уембли е озвучен 3D с 4.5 метрови субвуфери и се чува навсякъде еднакво, ако щеш кино Арена вземи за пример, ако щеш иди на балет, ако щеш на опера, да видиш че винаги ще чуваш едно също (приблизително) в различни краища на залата и е така именно заради колоните които ги има.
Странно, защо ли като правихме озвучаването на Младежки театър го правихме най-обикновенно стерео

- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Ами, виж ... като цяло оставам с впечатленито че си ме разбрал.
Но изобщо не ме интересува къде и как е стерео зоната. За мен по-добрия звук, е когато е сравнително равномерен навсякъде. На всеки който прояви интерес мога да покажа поне при мен каква е разликата само с предна линия, само със задна, предна + бас, задна + бас и т.н.
Затова и питам колегите вече два пъти, дали наистина са го правили на Б3 и дали техните са такива (а не да говорим за голф2, поло, лупо или нещо друго с обем 2 пъти по-малък от класическа Б3-а, или просто да си чешем езиците - нямам време за това) защото разликата между вариантите които изброх е огромна. Просто искам да го видя от чисто любопитство и ако разликата е в с положителна насока към тяхното мнение бих ги изслушал и ако имам възможност бих променил озвучаването си.
Но определно според мен или се задоволяваш с някакво прилично качество на музиката или тръшваш много пари за нея. Варианта с предна линия и бас според мен е странен компромис между двете и би задоволил шофьора и нищо повече.
Колкото до стадионите в БГ, като фен който ходи всяка седмица на мач не съм видял система разлинча от някакво подобие на мънкане, а в киното си ми е добре където и да седна.
Но изобщо не ме интересува къде и как е стерео зоната. За мен по-добрия звук, е когато е сравнително равномерен навсякъде. На всеки който прояви интерес мога да покажа поне при мен каква е разликата само с предна линия, само със задна, предна + бас, задна + бас и т.н.
Затова и питам колегите вече два пъти, дали наистина са го правили на Б3 и дали техните са такива (а не да говорим за голф2, поло, лупо или нещо друго с обем 2 пъти по-малък от класическа Б3-а, или просто да си чешем езиците - нямам време за това) защото разликата между вариантите които изброх е огромна. Просто искам да го видя от чисто любопитство и ако разликата е в с положителна насока към тяхното мнение бих ги изслушал и ако имам възможност бих променил озвучаването си.
Но определно според мен или се задоволяваш с някакво прилично качество на музиката или тръшваш много пари за нея. Варианта с предна линия и бас според мен е странен компромис между двете и би задоволил шофьора и нищо повече.
Колкото до стадионите в БГ, като фен който ходи всяка седмица на мач не съм видял система разлинча от някакво подобие на мънкане, а в киното си ми е добре където и да седна.
- mafiacartel
- Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
- Двигател: PG
Айде аз имам интерес да ти чуя колата пък после ще чуеш Голф 2-ките с по малак обем как свирят колега 
Пък после може да напишем нов правилник за оценяне звука по изисквания на "ЕММА"

Пък после може да напишем нов правилник за оценяне звука по изисквания на "ЕММА"

- radi_nrj
passenger написа:За мен по-добрия звук, е когато е сравнително равномерен навсякъде.
Това може сравнително да се получи ако източника е моно и ситемата е тип фоново озвучаване (като тези в по-лачените кафенета). Тогава действително имаш рабномерен фон на всякъде, но нямаш никаква сцена. При стерео сигнал да имаш равномерност на всякъде в помешението в което слушаш (в случая колата) е химера.
В кината системите не са за слушане на музика, а за стадионите говорех за момента, в който те се ползват за концерти, а не за нищо (т.е професионални фудболни мачове, при положение, че в България професионален футбол няма сначи на стадиона се случва НИЩО

- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
mafiacartel написа:Айде аз имам интерес да ти чуя колата пък после ще чуеш Голф 2-ките с по малак обем как свирят колега
Пак питам, тази система на Б3 комби слагал ли си я, твоето Б3 ли е такова ?
В момента не говорим дали в Голф 2 или Б3 се чува по-добре, а затова че една и съща система в двете коли ще се чува по различeн начин и мисля много добре ме разбираш. И аз бих искал да чуя твоя пасат с тази ситема. Ако ще ми я покажеш в друга кола не ме интересува, нея ти си я караш.
Заповядай, пиши на лични, ще те упътя, стига да дойдеш с пасата, а правилника ще го обсъдим на по бира, разумен съм и приемам компанията и обосновани мнения. С радост бих видял такова решение и бих приел препоръка, а и отдавна имам нужда от малко настройки, препоръки и т.н., макар и не с най-доброто мисля има какво да се изтиска още, и т.н. Пуснал съм си музика, устройва ме, но ако мога в разумни граници и по-добра бих я направил. Стига да стане с радост ще каже: Ей, на пича се оказа прав.
Ако не, давай да не се занимаваме повече.
- radi_nrj
Пасат не, но на Голф 3 комби мога да ти демонстрирам как свири компонентна система + събуфер. А мафиота го виждам как ей сега намира една Б3 накоято е слагал музика и се вдига от Поморие да ти я демонстрира 

Последна промяна от radi_nrj на Сря 03 фев 2010 15:18, променено общо 1 път.
- mafiacartel
- Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
- Двигател: PG
radi_nrj написа:Пасат не, но на Голф 3 комби мога да ти демонстрирам как свири компонентна система + събуфер. А мафиота говиждам как ей сега намира една Б3 накоято е слагал музика и се вдига от Поморие да ти я демонстрира
На драго сърце бих му показал и дал да чуе ,но ми е далеко

- Legolas
- Автомобил: GOLF 4 1.8T GTI
- Двигател: AGU
До тук за колегата, който попита какво да си вземе трябва да е наясно, че важното да е на супер известна марка
и да заляга по пода на колата за да слуша музика. Толкова спорите SQ, че никъде не видях да се пише за 3 компонентна система за предна линия, а без такава може да си качваш отзад да ти свири и ВанесаМей ефекта от SQ ще е 0
. Освен да си подбереш компонентите трябва и да ги поставиш на правилните позиции, не под седалките за да се чува на пода и под колата. Оффф и моето се превърна май в спам да приключите темата ползотворно надникнете в една SQ кола дето има 1-во място на ЕМА за България и ще разберете що за чудо е това. На колегата с въпросите за системка хубава ето това е правилният форум: http://www.tuning.bg/forum/viewforum.ph ... e94910f8e7
Без да се обиждат колегите

Без да се обиждат колегите
- radi_nrj
Legolas написа:никъде не видях да се пише за 3 компонентна система за предна линия
Ми защото колкото повече компоненти толкова повече филтър. Колкото повече филтър толкова повече се омазва звука. Мога да ти докарам прекрано свирене и с широколентов 6". Жалко, че в таблото няма място дори за една къса хорна.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”