Чест ресет на cd при палене

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Чест ресет на cd при палене

Мнениеот kickd0wn » Вто 26 яну 2010 17:27

Здравейте,

Имам следният проблем. Доста често, но не всеки път (в повечето случаи сутрин) при палене на колата cd-то (sony gt410u) се ресетва и си губи настройките.

Някакви предположения и идеи как да го оправя?

Благодаря предварително.

jijane
Автомобил: Караше Honda Civic
Двигател: D14Z4 1998

Re: Чест ресет на cd при палене

Мнениеот jijane » Вто 26 яну 2010 17:41

Очаква те скорошна смяна на акумулатор колега.

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Вто 26 яну 2010 19:05

Акумулатора ми е на 2 години, необслужваем, ACDelco и свети в зелено окото му.

Други предположения?

jijane
Автомобил: Караше Honda Civic
Двигател: D14Z4 1998

Мнениеот jijane » Вто 26 яну 2010 20:42

Малко вероятно е да имаш кофти връзка някъде, още повече, че се случва при палене, та по-вероятно е да е от акумулатора. Щом ти се ресетира при палене ти си прави сметката колко ти пада напрежението на акумулатора, че да се ресетне касетофона. Аз ще ти кажа, че е под 10 волта.

И какво като акумулатора ти е:
Акумулатора ми е на 2 години, необслужваем, ACDelco и свети в зелено окото му.

Моя и той беше същия, само че на година и половина, и неговото очо беше зелено. Ела да видиш как оня ден ми го смениха гаранционно.

Може пък и само с дозареждане да се разминеш.

Потребителски аватар
maksi
Автомобил: VW Touran
Двигател: AZV
Контакти:

Мнениеот maksi » Вто 26 яну 2010 22:53

Не знам дали някой от колегите има лични наблюдения с този плеър,но аз останах с впечатлението,че си гълта бая ток.Бях точно с този модел на Сони и имах същият проблем.Пробвах го в друга кола,както и при мен пробвах един Пайнер 6000 и резултата беше-свирещ без проблем Пайнер в моята кола и прекъсващо Сони в другата.
Дръпни си един плюсов кабел директно от акумулатора,като на 10-15 см. от акумулатора си сложиш едно бушонче 5-10А.Свързваш червената и жълта жичка от плеъра за изведения кабел.Ако пак прави мизерии трябва да дръпнеш и маса.4 кв.мм кабел ще ти свърши работа.Колкото и странно да звучи проблема при мен се реши така :да:

kedlar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kedlar » Вто 26 яну 2010 23:23

Не е странно че като си прокарал кабели се е оправил проблема, позволил си на цд-то да дърпа повече ток, когато му трябва, за да не гасне при консумацията от стартера ...

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 28 яну 2010 14:10

kickd0wn написа:Акумулатора ми е на 2 години, необслужваем, ACDelco и свети в зелено окото му.

Други предположения?

Студеното време :) .

Не се притеснявай , нормално е в този студ , особено ако колата е дизел . Почисти все пак поне клемите на акумулатора , ако скоро не си го правил - гаранция ти давам че ще има положителен ефект .

ПП някои слагат кондензатор и диод в захранването на плеъра , тогава вече наистина няма проблем :) .

Потребителски аватар
NIKeSh0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NIKeSh0 » Чет 28 яну 2010 20:58

Колега сигурен ли си , че 12+ (посточния +) не е разменен с ACC (+ през ключ)

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Чет 28 яну 2010 22:16

Странно е но повечето сонита с USB правят така, аз съм с GT620U и имам същия проблем. Знам че ще се оправи като си прекарам едни кабели директн от акумулатора, ама не ми се занимава, настройвам си го всеки път. По добре е да бъде през контакт, замервал съм го и дава монсумация 0,3 A :screwy в standby с панела на него, като се махне панела - 0,1 А, което пак е много, през контакт 0,03 А, това вече е добре.
П.П.
Сутрин като палиш колата, първо запали после слагай панела, помага, не се ресетва всеки път. 8)

Потребителски аватар
Mark Audio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mark Audio » Пет 29 яну 2010 10:16

Най-вероятно са ти разменени АСС-то и твърдият плюс :да: и затава ти губи настройките и радиата :wink: Погледни ги и ако са разменени ги оправи, а ако са на късо трябва да са към твърд плюс :roll: Що се отнася до това че гълта ток, това го правят всички SONY-та! Ако плеяра ти работи само на контакт имаш три варянта на връзване, два от които са грешни :!: Аз лично не мисля че е от акумолатора, ако колата си пали нормално и всичко е наред :wink:

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Пет 29 яну 2010 10:42

Skruji написа:Странно е но повечето сонита с USB правят така, аз съм с GT620U и имам същия проблем. Знам че ще се оправи като си прекарам едни кабели директн от акумулатора, ама не ми се занимава, настройвам си го всеки път. По добре е да бъде през контакт, замервал съм го и дава монсумация 0,3 A :screwy в standby с панела на него, като се махне панела - 0,1 А, което пак е много, през контакт 0,03 А, това вече е добре.
П.П.
Сутрин като палиш колата, първо запали после слагай панела, помага, не се ресетва всеки път. 8)

Дам, това го знам. Ако паля без панел шанса да се ресетне е по-малък, но пропусне ли да запали от първото завъртане или ако върна ключа по-рано пак се ресетва. Има нещо гнило. А съм го ползвал тоя плеър на още 2 коли без проблеми.

Иначе колата не е дизел, пали много лесно и това го прави от над година, ако беше акумулатор да е умрял до сега.

Май ще иде до сервиза, където ми го слагаха да го погледнат. Ще пиша какво е станало после.

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Пон 01 фев 2010 1:12

Имам същия плеар нямам грижи колега !
Даже бях с умиращ акумолатор но никога не се ресваше
до такава степен да си загуби настрйките най - много да прекъсне !
Но всичко си беше ок след това ! Нямаше загуба на памет ! :wink:
Сега съм с нов акум !
Търси друга причина според мен не е акум....

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Сря 10 фев 2010 10:51

Проблемът не е в колата. Пусках го в още 2 коли и проблемът си е там.

Сега е в сервиз на сони да му сменят чипа отговарящ за захранването и ако е от него - 90лв. Бах мааму.

Потребителски аватар
leido
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leido » Пет 12 фев 2010 10:28

maksi написа:Дръпни си един плюсов кабел директно от акумулатора,като на 10-15 см. от акумулатора си сложиш едно бушонче 5-10А.Свързваш червената и жълта жичка от плеъра за изведения кабел.Ако пак прави мизерии трябва да дръпнеш и маса.4 кв.мм кабел ще ти свърши работа.Колкото и странно да звучи проблема при мен се реши така :да:

Това е ключа за палатката, всичките други истории ги забрави. Сигурен ли си, че другите коли са имали подходящи кабели + и - ?
kickd0wn написа:Проблемът не е в колата. Пусках го в още 2 коли и проблемът си е там.

Сега е в сервиз на сони да му сменят чипа отговарящ за захранването и ако е от него - 90лв. Бах мааму.

Ако найстина имаш проблем в цд-то, там хавата е вече друга. Но въпреки всико, ако беше пробвал на твоята кола с доста дебели кабели, нещата може би щяха да се оправят, при положение, че цд-то казваш иска многооо.
Дано да го оправят и да нямаш проблем с колата, кабели, акумулатори и т.н.
Като усилиш музиката, дисплеят започва ли да премига леко?
:patriot

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Пет 12 фев 2010 15:08

Няма проблем в колата. Пробвам следващият модел GT414U, в моята кола и си работи нормално. Дори с моя панел пак тръгва толкова са близки като модели.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”