Здравейте,
Имам следният проблем. Доста често, но не всеки път (в повечето случаи сутрин) при палене на колата cd-то (sony gt410u) се ресетва и си губи настройките.
Някакви предположения и идеи как да го оправя?
Благодаря предварително.

Чест ресет на cd при палене
-
- Автомобил: Караше Honda Civic
- Двигател: D14Z4 1998
Re: Чест ресет на cd при палене
Очаква те скорошна смяна на акумулатор колега.
- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
Акумулатора ми е на 2 години, необслужваем, ACDelco и свети в зелено окото му.
Други предположения?
Други предположения?
-
- Автомобил: Караше Honda Civic
- Двигател: D14Z4 1998
Малко вероятно е да имаш кофти връзка някъде, още повече, че се случва при палене, та по-вероятно е да е от акумулатора. Щом ти се ресетира при палене ти си прави сметката колко ти пада напрежението на акумулатора, че да се ресетне касетофона. Аз ще ти кажа, че е под 10 волта.
И какво като акумулатора ти е:
Моя и той беше същия, само че на година и половина, и неговото очо беше зелено. Ела да видиш как оня ден ми го смениха гаранционно.
Може пък и само с дозареждане да се разминеш.
И какво като акумулатора ти е:
Акумулатора ми е на 2 години, необслужваем, ACDelco и свети в зелено окото му.
Моя и той беше същия, само че на година и половина, и неговото очо беше зелено. Ела да видиш как оня ден ми го смениха гаранционно.
Може пък и само с дозареждане да се разминеш.
- maksi
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: AZV
- Контакти:
Не знам дали някой от колегите има лични наблюдения с този плеър,но аз останах с впечатлението,че си гълта бая ток.Бях точно с този модел на Сони и имах същият проблем.Пробвах го в друга кола,както и при мен пробвах един Пайнер 6000 и резултата беше-свирещ без проблем Пайнер в моята кола и прекъсващо Сони в другата.
Дръпни си един плюсов кабел директно от акумулатора,като на 10-15 см. от акумулатора си сложиш едно бушонче 5-10А.Свързваш червената и жълта жичка от плеъра за изведения кабел.Ако пак прави мизерии трябва да дръпнеш и маса.4 кв.мм кабел ще ти свърши работа.Колкото и странно да звучи проблема при мен се реши така
Дръпни си един плюсов кабел директно от акумулатора,като на 10-15 см. от акумулатора си сложиш едно бушонче 5-10А.Свързваш червената и жълта жичка от плеъра за изведения кабел.Ако пак прави мизерии трябва да дръпнеш и маса.4 кв.мм кабел ще ти свърши работа.Колкото и странно да звучи проблема при мен се реши така

Не е странно че като си прокарал кабели се е оправил проблема, позволил си на цд-то да дърпа повече ток, когато му трябва, за да не гасне при консумацията от стартера ...
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
kickd0wn написа:Акумулатора ми е на 2 години, необслужваем, ACDelco и свети в зелено окото му.
Други предположения?
Студеното време

Не се притеснявай , нормално е в този студ , особено ако колата е дизел . Почисти все пак поне клемите на акумулатора , ако скоро не си го правил - гаранция ти давам че ще има положителен ефект .
ПП някои слагат кондензатор и диод в захранването на плеъра , тогава вече наистина няма проблем

- NIKeSh0
- Автомобил:
- Двигател:
Колега сигурен ли си , че 12+ (посточния +) не е разменен с ACC (+ през ключ)
- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
Странно е но повечето сонита с USB правят така, аз съм с GT620U и имам същия проблем. Знам че ще се оправи като си прекарам едни кабели директн от акумулатора, ама не ми се занимава, настройвам си го всеки път. По добре е да бъде през контакт, замервал съм го и дава монсумация 0,3 A
в standby с панела на него, като се махне панела - 0,1 А, което пак е много, през контакт 0,03 А, това вече е добре.
П.П.
Сутрин като палиш колата, първо запали после слагай панела, помага, не се ресетва всеки път.

П.П.
Сутрин като палиш колата, първо запали после слагай панела, помага, не се ресетва всеки път.

- Mark Audio
- Автомобил:
- Двигател:
Най-вероятно са ти разменени АСС-то и твърдият плюс
и затава ти губи настройките и радиата
Погледни ги и ако са разменени ги оправи, а ако са на късо трябва да са към твърд плюс
Що се отнася до това че гълта ток, това го правят всички SONY-та! Ако плеяра ти работи само на контакт имаш три варянта на връзване, два от които са грешни
Аз лично не мисля че е от акумолатора, ако колата си пали нормално и всичко е наред 

- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
Skruji написа:Странно е но повечето сонита с USB правят така, аз съм с GT620U и имам същия проблем. Знам че ще се оправи като си прекарам едни кабели директн от акумулатора, ама не ми се занимава, настройвам си го всеки път. По добре е да бъде през контакт, замервал съм го и дава монсумация 0,3 Aв standby с панела на него, като се махне панела - 0,1 А, което пак е много, през контакт 0,03 А, това вече е добре.
П.П.
Дам, това го знам. Ако паля без панел шанса да се ресетне е по-малък, но пропусне ли да запали от първото завъртане или ако върна ключа по-рано пак се ресетва. Има нещо гнило. А съм го ползвал тоя плеър на още 2 коли без проблеми.
Иначе колата не е дизел, пали много лесно и това го прави от над година, ако беше акумулатор да е умрял до сега.
Май ще иде до сервиза, където ми го слагаха да го погледнат. Ще пиша какво е станало после.
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Имам същия плеар нямам грижи колега !
Даже бях с умиращ акумолатор но никога не се ресваше
до такава степен да си загуби настрйките най - много да прекъсне !
Но всичко си беше ок след това ! Нямаше загуба на памет !
Сега съм с нов акум !
Търси друга причина според мен не е акум....
Даже бях с умиращ акумолатор но никога не се ресваше
до такава степен да си загуби настрйките най - много да прекъсне !
Но всичко си беше ок след това ! Нямаше загуба на памет !

Сега съм с нов акум !
Търси друга причина според мен не е акум....
- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
Проблемът не е в колата. Пусках го в още 2 коли и проблемът си е там.
Сега е в сервиз на сони да му сменят чипа отговарящ за захранването и ако е от него - 90лв. Бах мааму.
Сега е в сервиз на сони да му сменят чипа отговарящ за захранването и ако е от него - 90лв. Бах мааму.
- leido
- Автомобил:
- Двигател:
maksi написа:Дръпни си един плюсов кабел директно от акумулатора,като на 10-15 см. от акумулатора си сложиш едно бушонче 5-10А.Свързваш червената и жълта жичка от плеъра за изведения кабел.Ако пак прави мизерии трябва да дръпнеш и маса.4 кв.мм кабел ще ти свърши работа.Колкото и странно да звучи проблема при мен се реши така
Това е ключа за палатката, всичките други истории ги забрави. Сигурен ли си, че другите коли са имали подходящи кабели + и - ?
kickd0wn написа:Проблемът не е в колата. Пусках го в още 2 коли и проблемът си е там.
Ако найстина имаш проблем в цд-то, там хавата е вече друга. Но въпреки всико, ако беше пробвал на твоята кола с доста дебели кабели, нещата може би щяха да се оправят, при положение, че цд-то казваш иска многооо.
Дано да го оправят и да нямаш проблем с колата, кабели, акумулатори и т.н.
Като усилиш музиката, дисплеят започва ли да премига леко?

- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
Няма проблем в колата. Пробвам следващият модел GT414U, в моята кола и си работи нормално. Дори с моя панел пак тръгва толкова са близки като модели.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”