Самоизключване на cd!!!!!
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Самоизключване на cd!!!!!
Колеги cd-то е SONY CDX-GT434U, днес за първи път ми направи тази мизерия няколко пъти при това, изключва се без да губи настойки, и се само пуска след определено малко време, проблема се проявява като увелича или като го пипна, имам и услилвател за бас каса, извадих го от шейната и не видях нищо нередно кабелите са свързани с малки устер клеми, но ми направи впечатление нещо /не съм го свързвал аз/ постоянния + е вързан за запалката през филтър а + за паметта от снопа кабели който е в купето можеби оргиналния, cd-то свири и без контакт, но като се стартира колата за 1/2 секунди се изключва и се пуска!
-
- Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
- Двигател: PB 112 + 1P 98
Re: Самоизключване на cd!!!!!
doaiena написа:Колеги cd-то е SONY CDX-GT434U, днес за първи път ми направи тази мизерия няколко пъти при това, изключва се без да губи настойки, и се само пуска след определено малко време, проблема се проявява като увелича или като го пипна, имам и услилвател за бас каса, извадих го от шейната и не видях нищо нередно кабелите са свързани с малки устер клеми, но ми направи впечатление нещо /не съм го свързвал аз/ постоянния + е вързан за запалката през филтър а + за паметта от снопа кабели който е в купето можеби оргиналния, cd-то свири и без контакт, но като се стартира колата за 1/2 секунди се изключва и се пуска!
Плюсовият ти кабел е слаб, затова се рестаритера.
Вземи си пусни един 4мм2 от акумулатора и на наего си вържи и паметта(жълтия) и за включването(червения), като слагаш един предпазител 15А максимално близо до акумулатора.
- doaiena
- Двигател:
- Контакти:
misho_golfa написа:doaiena написа:Колеги cd-то е SONY CDX-GT434U, днес за първи път ми направи тази мизерия няколко пъти при това, изключва се без да губи настойки, и се само пуска след определено малко време, проблема се проявява като увелича или като го пипна, имам и услилвател за бас каса, извадих го от шейната и не видях нищо нередно кабелите са свързани с малки устер клеми, но ми направи впечатление нещо /не съм го свързвал аз/ постоянния + е вързан за запалката през филтър а + за паметта от снопа кабели който е в купето можеби оргиналния, cd-то свири и без контакт, но като се стартира колата за 1/2 секунди се изключва и се пуска!
Вземи си пусни един 4мм2 от акумулатора и на наего си вържи и паметта(жълтия) и за включването(червения), като слагаш един предпазител 15А максимално близо до акумулатора.
Колега, объркал съм се, постоянния + си е на мястото а + за паметта е на запалката!
Това се получава като увелича рязко над полувината мощтност на "25" от индикацията на cd-то!
Усилватела дали има нещо общо в този случай, до сега не го е правило!
-
doaiena написа:misho_golfa написа:doaiena написа:Колеги cd-то е SONY CDX-GT434U, днес за първи път ми направи тази мизерия няколко пъти при това, изключва се без да губи настойки, и се само пуска след определено малко време, проблема се проявява като увелича или като го пипна, имам и услилвател за бас каса, извадих го от шейната и не видях нищо нередно кабелите са свързани с малки устер клеми, но ми направи впечатление нещо /не съм го свързвал аз/ постоянния + е вързан за запалката през филтър а + за паметта от снопа кабели който е в купето можеби оргиналния, cd-то свири и без контакт, но като се стартира колата за 1/2 секунди се изключва и се пуска!
Колега, объркал съм се, постоянния + си е на мястото а + за паметта е на запалката!
Това се получава като увелича рязко над полувината мощтност на "25" от индикацията на cd-то!
Усилватела дали има нещо общо в този случай, до сега не го е правило!
Усилватела как е вързан? Той ако е вързан към акумулатора директно няма нищо общо. Той изключва ли?
- doaiena
- Двигател:
- Контакти:
Усилватела е вързан с директен + от акумулатора а масата е взета от болта на коланите!
Честно да ти кажа не знам дали изключва, звука спира, но не съм гледал дали е включен през това време!
Предполагам, че изключва!
Честно да ти кажа не знам дали изключва, звука спира, но не съм гледал дали е включен през това време!
-
doaiena написа:Усилватела е вързан с директен + от акумулатора а масата е взета от болта на коланите!
Няма нищо общо. той спира, защото и ремоута от сидито му спира.
Вземи си пусни 1 кабел от акумулатора до сидито както ти казах и кажи тогава как е.

- doaiena
- Двигател:
- Контакти:
misho_golfa написа:doaiena написа:Усилватела е вързан с директен + от акумулатора а масата е взета от болта на коланите!
Вземи си пусни 1 кабел от акумулатора до сидито както ти казах и кажи тогава как е.
Колега съгласен съм, че при всички случаи ще е по-добре с директен +, но до сега не е правило така да не някакъв друг проблема!
-
doaiena написа:misho_golfa написа:doaiena написа:Усилватела е вързан с директен + от акумулатора а масата е взета от болта на коланите!
Колега съгласен съм, че при всички случаи ще е по-добре с директен +, но до сега не е правило така да не някакъв друг проблема!
пробваш го сидито по-някакъв начин директно към акумулатора и ако го направи пак - значи проблема е нещо в него, това е начина да се разбере сичко ние тук неможеме да гадаеме.
- doaiena
- Двигател:
- Контакти:
Утре ще вържа директен + от акумулатора за проба без да го прокарвам и ще тествам!
-
doaiena написа:Утре ще вържа директен + от акумулатора за проба без да го прокарвам и ще тествам!
И сложи по-дбел кабел ~4мм^2.
- doaiena
- Двигател:
- Контакти:
Направих профилактика на кабелите нови връзки с устер клеми, добра изолация прокарване на нови кабели за предна и задна линя и проблема изчезна!
-
doaiena написа:Направих профилактика на кабелите нови връзки с устер клеми, добра изолация прокарване на нови кабели за предна и задна линя и проблема изчезна!
Ако има още проблеми питай.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”