Разлика м/у 3 и 4-лентови тонколони

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Разлика м/у 3 и 4-лентови тонколони

Мнениеот ivo_555 » Съб 27 фев 2010 18:14

Каква е разликата м/у три и четири лентови говорители, и кои са по добри (не като марка)? Защото един приятел ме убеждава че три лентовите са по добри!

Потребителски аватар
freshenero
Автомобил: Sharan
Двигател: ADY 2000

Re: Разлика м/у 3 и 4-лентови тонколони

Мнениеот freshenero » Съб 27 фев 2010 18:54

Всички говорители са 3-лентови/коаксиални/,другото е търговски трикове. :talk:.При някой имат по 2 пищялки,но това не ги прави 4 лентови.Доесега известни са само ниски,високи и средни.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 27 фев 2010 19:32

Една нормална 4 лентова комбинация е Ниски/ Ниски Среди/ Високи Среди/ Високи. Това при коаксиална ситема е невъзможно, а те повечето са и не съвсем трилентови в общия смисъл на думата. Повечето коаксиални системи са комбинация от нискочестотен и високочестотен като резидето са уж трилентови са Съшите като към тях е добавен пиезо супер туитър. Пиезото принципно е там да подпомага свиренето над 15 000Hz, но истината е, че само омазва пейзажа ;) Тук напълно важи максимата колкото повече толкова по-зле.

mihr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mihr » Чет 25 мар 2010 22:31

ivo_555 написа:Каква е разликата м/у три и четири лентови говорители, и кои са по добри (не като марка)? Защото един приятел ме убеждава че три лентовите са по добри!

Зависи от качеството на самите говорители. Виждал съм и двулентови които изкарват целия честотен диапазон. Така че ти си прецени на според ситуацията. Останалито са приказки от типа "Мойто пиле е най-шарено". Успех

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”