4x50w мощност на CD?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

4x50w мощност на CD?

Мнениеот plamen-roni » Нед 02 май 2010 20:08

СD-то в колата ми е JVC с мощност 4x50W без изход за усилвател.Въпроса ми е,мога ли да си сложа някаква туба,която да е под 200W и ще вади ли добър звук.Т.е да некриви или нещо подобно.Казвам,че не съм манияк на тема музика,но да е прилична.Казаха ми,че може от СD-то може да се изведе изход за усилвател.

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Re: 4x50w мощност на CD?

Мнениеот rollin » Нед 02 май 2010 20:14

plamen-roni написа:СD-то в колата ми е JVC с мощност 4x50W без изход за усилвател.Въпроса ми е,мога ли да си сложа някаква туба,която да е под 200W и ще вади ли добър звук.Т.е да некриви или нещо подобно.Казвам,че не съм манияк на тема музика,но да е прилична.Казаха ми,че може от СD-то може да се изведе изход за усилвател.

Първо ЦД-то ти е 4х17 вата реално, второ продават се преубразуватели от висок към нисък сигнал(чинчове) който се вързва на два или повече произволни канала.
Имам такава джаджа и струва 10лв, при интерес ЛС
http://www.k99bg.com/Default.asp?Operat ... LOW%20AX03

Потребителски аватар
jelevbg
Автомобил: Golf III
Двигател: AHU 1997
Контакти:

Мнениеот jelevbg » Пон 03 май 2010 8:51

Повечето усилватели имат вхот за high level там се връзват изходите за говорители на CD-то и можш да си сложиш един суб ;)

super dido
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот super dido » Чет 27 май 2010 23:40

Колега,аз също исках да имам прилична музика в колата си!Не съм маняк на тема авто акустика,но пък се кефя на хубавата,качествена музика!Когато трябваше да си вземам СД аз се спрях на марката LG и чесно казано останах доволен.Вчера отидох до един магазин да си взема елипси (то голямото мислене и оглеждане 1 мес. :mrgreen: )и си харесах елипси BOSCHMANN! Магазинера(който беше електричар по професия)ми каза,че тая марка ходила на състезания по надсвирване и се представяла добре.Ако той ме е излъгал значи лъжа и аз.Ако бъркам,моля поправете ме!Когато си вързах елипсите на СД-то наистина се усети,че в колата си имам яки говорители от които и баса е бас и средите са среди.Магазинера ми каза,че съм можел да си сложа още 2 говоритела и няма да тормозя СД-то. Тормоза идвал от буфера,който трябвало задължително да минава през усилвател!Сега аз се кефя как огледалата ми за задно виждане треперят от якия бас :banana Човека от там ми каза също,че едно от важните данни на говоритела е да се гледат децибелите (dB)! Mоите мисля,че бяха 92dB.Все пак е важно и това къде ги слагаш и на какво купе. С поста си искам да кажа,че дори и без усилвател и буфер пак можеш да имаш прилична музика.Успех в проекта :да:

kedlar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kedlar » Сря 02 юни 2010 11:29

Сега, май единственото за което си прав е че суб не може да се захрани от цд-то ... За говорители, ако ги вързваш последователно и 10 може, няма да ги чуваш много много ама за цд-то няма да е проблем :) Чувствителността на говорителя може да се погледне, макар че не тя е от решаващо значение, но на говорители от ранга на бошман, тъндър .. може ли да се вярва на написаното ...
Освен това бошман са едно от най-евтините неща които да бръмчат в колата ... незнам колко време си търсил и какво и слушал, за да се спреш на тях :)
Казваш че обичаш качествена музика, хубаво е тогава до послушаш повече неща, даже и в техно*** могат да се намерят по-добри говорители :wink:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 02 юни 2010 12:25

super dido написа:Колега,аз също исках да имам прилична музика в колата си!Не съм маняк на тема авто акустика,но пък се кефя на хубавата,качествена музика!Когато трябваше да си вземам СД аз се спрях на марката LG и чесно казано останах доволен.Вчера отидох до един магазин да си взема елипси (то голямото мислене и оглеждане 1 мес. :mrgreen: )и си харесах елипси BOSCHMANN! Магазинера(който беше електричар по професия)ми каза,че тая марка ходила на състезания по надсвирване и се представяла добре.Ако той ме е излъгал значи лъжа и аз.Ако бъркам,моля поправете ме!Когато си вързах елипсите на СД-то наистина се усети,че в колата си имам яки говорители от които и баса е бас и средите са среди.Магазинера ми каза,че съм можел да си сложа още 2 говоритела и няма да тормозя СД-то. Тормоза идвал от буфера,който трябвало задължително да минава през усилвател!Сега аз се кефя как огледалата ми за задно виждане треперят от якия бас :banana Човека от там ми каза също,че едно от важните данни на говоритела е да се гледат децибелите (dB)! Mоите мисля,че бяха 92dB.Все пак е важно и това къде ги слагаш и на какво купе. С поста си искам да кажа,че дори и без усилвател и буфер пак можеш да имаш прилична музика.Успех в проекта :да:

:? :| :cry: :cry: :cry:

За съжаление и ти и магазинера сте доста далече от истината :banghead: :37:

Към автора съвет :!: Сменяй CD-то с такова с изход (ако парите са проблем се огледай за нисък клас Kenwood или Pioneer) и сле това мисли за Туби за вино и каси за бира, които в същност са събуфери.

super dido
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот super dido » Чет 03 юни 2010 16:36

Колеги,далеч съм от мисълта да споря или да се правя на интересен!
Всеки има различно мнение и вкус,но моля недейте става роби на марката!
Виждал съм колега от работа как със CD нео от техно..еди си кое, говорители радимекс от най-обикновен магазин за техника и усилвател(на който вече му забравих марката)чупи джамове.Това не си го измислям,защото стана пред очите ми! :shock
Да,вярно,че моите бошмани не са по-добри от някои модели пайнери или херцове,но пък
аз винаги съм избирал нещата да са по средата(като качество и цена)Исках да не затварям много пари в музика,защото квартала ми е от хора,които са бая прибрани и дори и да си проявят простотията някоя нощ поне да не ме е яд,че съм дал толкова пари на вятъра!А говорителите изобщо не са за подценяване!На автора на темата мога да му кажа,че по тази тема може да се изпише много,всеки ще си пише мнението и ще си хвали музиката в колата,но всеки знае себе си и финансовите си възможности! Все пак музика не кара кола!По важното е техническата част и задкормилното устройство! За това колега аз мога да ти пожелая: карай си колата с кеф и пълен резервоар и по малко срещи с господата полицаи! :D :beer

kedlar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kedlar » Чет 03 юни 2010 18:00

ние не спорим, просто искахме да ти кажем че трябва да помислиш и да послушаш защото очевидно си натрупал доста грешни впечатления как трябва да са нещата ( като примера с джамовете )
А за робуване на марка и всеки да си хвали неговото ... ако съм препоръчвал нещо е защото съм мислел че е добро и отговаря на изискванията на колегата който е питал - никога моето :) А не мисля че бошман не става защото харесвам друга марка, а защото са наистина не става :)

А иначе като гледам автора как никак не е писъл, явно е взел решение :)

super dido
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот super dido » Чет 03 юни 2010 18:39

:) ок.Разбрах ви и ви благодаря за съветите!Както вече писах по-горе "ако бъркам,моля поправете ме"!Все пак за това сме тук,заедно в този клуб да се съветваме и помагаме! :)

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 03 юни 2010 19:28

super dido написа::) ок.Разбрах ви и ви благодаря за съветите!Както вече писах по-горе "ако бъркам,моля поправете ме"!Все пак за това сме тук,заедно в този клуб да се съветваме и помагаме! :)

Колега, аз на марки не робувам нито в авто нито в домашното аудио. Като пиша в подобни теми говоря от името на години опит в областта.

А историята за прозорците ще кажа, че ако е вярно е било чист късмет защото съм виждал коли с по 160dB в тях при, което прозорците изглеждат като желе и не се чупят. Това си го избий като критерий защото стъклото е непредсказуем материал...

Също ще ти дам малко тема за размисъл. Опутай да откриеш разликата между говорител, който свири и такъв, който само думка и бучи.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”