Възможен ли е Аудио-вход вместо АМ модул в радио VW Gamma?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
pavlingm
Автомобил: VW Golf
Двигател: AFN
Контакти:

Възможен ли е Аудио-вход вместо АМ модул в радио VW Gamma?

Мнениеот pavlingm » Чет 20 май 2010 11:57

Здравейте, въпросът ми е по-скоро към колеги с опит в радиотехниката.
Възможно ли да се сложи аудио-вход там, където аудио-сигналът от АМ или MW модула на радиото влиза в усилвателя на касетофона?
Ако се направи това, след това ще е много лесно да се пускат МР3-ки от какъвто и да е източник, направо в уредбата на колата. Това би заменило скъпите устройства xcarlink, чейнджъри и др.
Ето линк на един, който твърди, че го е направил това:
http://www.youtube.com/watch?v=t_L1NokLM_Q

mihr
Автомобил:
Двигател:

Re: Възможен ли е Аудио-вход вместо АМ модул в радио VW Gamma?

Мнениеот mihr » Нед 30 май 2010 11:35

pavlingm написа:Здравейте, въпросът ми е по-скоро към колеги с опит в радиотехниката.
Възможно ли да се сложи аудио-вход там, където аудио-сигналът от АМ или MW модула на радиото влиза в усилвателя на касетофона?
Ако се направи това, след това ще е много лесно да се пускат МР3-ки от какъвто и да е източник, направо в уредбата на колата. Това би заменило скъпите устройства xcarlink, чейнджъри и др.
Ето линк на един, който твърди, че го е направил това:
http://www.youtube.com/watch?v=t_L1NokLM_Q

Категорично НЕ. Ако някой изобщо се наеме да го направи то ще ти струва много пари и качеството на звука ще е под вякаква критика.

Потребителски аватар
da4ko
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEX 1995

Мнениеот da4ko » Чет 10 юни 2010 12:02

Преди време и аз се бях замислил над нещо подобно. Исках да си слушам музика от MP3плейъра на касетофона в колата. Понеже не съм добре запознат с радио-техниките, за които пита колегата, е възможно някои от съфорумниците да ми се посмеят, ама както и да е :D . Та.... свалих касетофона, разглобих го (като му дадох ток от токоизправител и вързах един говорител за проба) и започнах да търся сигнал с двата кабела от MP3 плейъра. Идеята ми беше да търся някоя спойка главата за касетата, но без да искам набарах сигнал като си пробвах различни спойки от касетофона :shock . Оттам с поялника и готово. Та сега без значение на коя станция на радиото си, просто намаляжа6 зжука до 1 и си пускаш MP3-to. Tака въпроса за силата на звука е в източника (плеиъра). Колкото е по-силен той, толкова по-добре. Между другото с телефон не вади силен звук.Явно сигнала е намален нарочно за слушалки. Това е, дано си ме разбрал :D УСПЕХ

Потребителски аватар
perfekt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот perfekt » Съб 12 юни 2010 16:15

Намираш входа на предусилвателя (L,R и масата).Монтираш външна стерео букса и може да пускаш каквото си поискаш.П.П. Забравих да спомена че в касетофона трябва да поставиш касета със скъсана лента

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”