Съвет за колони за Polo

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
rodriges
Автомобил:
Двигател:

Съвет за колони за Polo

Мнениеот rodriges » Пет 29 май 2009 14:47

Здравейте, искам да помоля за съвет за избор на колони. Имам Поло, на което има само това:
http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09036200 на таблото. Плейърът е този: http://www.electron.bg/product_info.php ... ts_id=3143 - знам, че не е нещо особено, но с това разполагам.
Искам да сложа колони, които да "извадят" максимума от този плеър и съответно имам следните въпроси:
1. Мога ли да монтирам още 2, като запазя старите?
2. Какъв модел?
3. Къде е подходящо да се монтират - в задната кора или във вратите /полото няма фабрично друго място за колони, освен за малките на таблото/ - можете да ми препоръчате и фирма, която да го направи
4. Колко излиза монтажа /ако някой знае/?
Благодаря Ви предварително за отговорите!

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Re: Съвет за колони за Polo

Мнениеот misho_GTI » Пет 29 май 2009 18:38

1. Можеш. ;)
2. Зависи с какви пари разполагаш и други работи...
3. Кой модел ти е полото? 2Ф, ако е така най-добре на кората, следващите модели на поло имат джобове с място за говорители(17см) в предните врати.
4. Монтажа(на говорителите) можеш да го извършиш сам.
;)

rodriges
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rodriges » Съб 30 май 2009 10:40

Мерси за отговора. До 150 лв мислех да ми стигнат :) /без да слагам усилватели и т.н. - директно вързани/.
Забравих да спомена нещо важно - Полото е с 2 врати, 1.9Д, декември 98г. /AEF246404/.
Въпросът ми е малко превантивен, защото ще мога да го карам след около 2 месеца, но дотогава искам да знам какво да му сложа.
Мерси

misho_GTI

Мнениеот misho_GTI » Съб 30 май 2009 11:14

Вариант 1: Взимаш си джобове за предните врати от друго поло, махаш тези говорители от таблото и си купуваш един от трите варианта, който си избереш.
http://www.aval-bg.com/catalog/display_ ... yle_id=248
http://www.aval-bg.com/catalog/display_ ... yle_id=263
http://www.aval-bg.com/catalog/display_ ... yle_id=289

Вариант 2: Слагаш си елипси на кората (един от вариантите):
http://www.aval-bg.com/catalog/display_ ... yle_id=246
http://www.aval-bg.com/catalog/display_ ... yle_id=159
http://www.aval-bg.com/catalog/display_ ... yle_id=157
http://www.aval-bg.com/catalog/display_ ... yle_id=535

Аз бих ти препоръчал, да си сложиш джобове и една компонентна система. ;)

rodriges
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rodriges » Съб 30 май 2009 12:25

Благодаря отново за съвета. Говорителите от таблото бяха само временно решение, докато ми мине ценовия шок от покупката на колата :D
И 200 лв мисля, че ще дам /но това май ми е макса/, но ако успея сам да ги монтирам, иначе ще гледам да е до 200 и малко заедно с монтажа /предполагам, че в магазина, който препоръчваш правят монтаж/.
Предпочитам да е направено добре, за да не ме дразни после и да знам, че аз съм си виновен :banghead:

Jetta_CAT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetta_CAT » Съб 30 май 2009 16:20

И аз препоръчвам компоненти говорители отпред, а ако сегашните ти пайнери свирят добре може да ги сложиш на кората. Така целия обем на колата ще буде озвучен, но всеки човек има различен вкус и може да не ти хареса така.

misho_GTI

Мнениеот misho_GTI » Съб 30 май 2009 16:34

rodriges написа:Благодаря отново за съвета. Говорителите от таблото бяха само временно решение, докато ми мине ценовия шок от покупката на колата :D
И 200 лв мисля, че ще дам /но това май ми е макса/, но ако успея сам да ги монтирам, иначе ще гледам да е до 200 и малко заедно с монтажа /предполагам, че в магазина, който препоръчваш правят монтаж/.
Предпочитам да е направено добре, за да не ме дразни после и да знам, че аз съм си виновен :banghead:

Щом даваш 200лева си вземи ЕСК 165, монтажа можеш и сам да го извършиш, само трябва да си намериш джобове, филтрите не са трудни за връзване и ако нямаш кабели в предните врати трябва да си прекараш.
Щом си от София ходи във DEK или Avitel, или Car Audio.

Относно Pioneer-ите - няма смисъл от тях, само ще развалят звука.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пон 08 юни 2009 21:31

аз препоръчвам pioneer ts-2011 за около 150-160лв нови.Ще се учудиш какъв перфектен звук се получава.АЗ също имам същото поло.Без усилвател вадиш и много добър бас със тях.Друго като вариянт е сони експойт
елипси 6х9 80вт номинал 360-400вт мах
Тия двата вариянта са за кора,отзад.Няма да говояря какво ще получиш ако прибавиш и 1 скромно усилвателче 2х50вт рмс :D

misho_GTI

Мнениеот misho_GTI » Пон 08 юни 2009 21:38

deversant написа:аз препоръчвам pioneer ts-2011 за около 150-160лв нови.Ще се учудиш какъв перфектен звук се получава.АЗ също имам същото поло.Без усилвател вадиш и много добър бас със тях.Друго като вариянт е сони експойт
Тия двата вариянта са за кора,отзад.Няма да говояря какво ще получиш ако прибавиш и 1 скромно усилвателче 2х50вт рмс :D

От най-лошите комбинации ти каза лошите.
За само на сиди Херц DCX690 правят лудница в колата.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Вто 26 окт 2010 21:28

misho_golfa написа:
deversant написа:аз препоръчвам pioneer ts-2011 за около 150-160лв нови.Ще се учудиш какъв перфектен звук се получава.АЗ също имам същото поло.Без усилвател вадиш и много добър бас със тях.Друго като вариянт е сони експойт

От най-лошите комбинации ти каза лошите.
За само на сиди Херц DCX690 правят лудница в колата.

Малко късно,но тоя ДЦХ ми беше първото нещо което сложих!Пълен боклук само на цд.Никакъв бас,само изразени среди и пищялки.Ако пускаш през Хайпас филтър и имаш в багажника 200-300вт суб така може да стане работата!

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 26 окт 2010 22:21

deversant написа:Малко късно,но тоя ДЦХ ми беше първото нещо което сложих!Пълен боклук само на цд.Никакъв бас,само изразени среди и пищялки.Ако пускаш през Хайпас филтър и имаш в багажника 200-300вт суб така може да стане работата!

DCX690 да нямат бас :shock :shock :shock незнам какво си очаквал, но за парите си имат добра звукова картина и достатъчно бас. Но има един момент особенно при дизелаците, от който страдам и аз - като запаля двигателя и всичко под 100Hz изчезва (получава се ефекта на хелмхолцов резонатор - вибрациите от мотора влизат в противофаза с ниските от колоните и се гасят взаимно).

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Вто 26 окт 2010 23:18

radi_nrj написа:
deversant написа:Малко късно,но тоя ДЦХ ми беше първото нещо което сложих!Пълен боклук само на цд.Никакъв бас,само изразени среди и пищялки.Ако пускаш през Хайпас филтър и имаш в багажника 200-300вт суб така може да стане работата!

DCX690 да нямат бас :shock :shock :shock незнам какво си очаквал, но за парите си имат добра звукова картина и достатъчно бас. Но има един момент особенно при дизелаците, от който страдам и аз - като запаля двигателя и всичко под 100Hz изчезва (получава се ефекта на хелмхолцов резонатор - вибрациите от мотора влизат в противофаза с ниските от колоните и се гасят взаимно).

Аз две коли дизел,никога не съм имал този проблем и в двете!

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 26 окт 2010 23:34

deversant написа:
radi_nrj написа:

Аз две коли дизел,никога не съм имал този проблем и в двете!

1999 VW Golf AHF - Верно, че си с 4-ка, а там нещата са доста по-добре.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”