Съвети за задна линия на вратите голф3

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
GMarokov
Автомобил:
Двигател:

Съвети за задна линия на вратите голф3

Мнениеот GMarokov » Пон 06 сеп 2010 21:50

Здравейте. Искам да сложа тонколони в джобовете на задните врати. Ще се поберът ли ми е 1вия въпрос,може би тези оригиналните от предните врати а на тяхно място ще сложа трилентови? Ще успя ли да ги захраня с 2каналния усилвател който уж пише че е 800вата,а единия канал се ползва от бас туба 32см с неизвестна мощност. По добре ли ще е да има примерно елипси на кората (макар че това изобщо не ми харесва ) Като цяла търся комбинация пък и ако е възможно и в джобовете и на кората дали ще ги захрани :?: :roll:

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвети за задна линия на вратите голф3

Мнениеот mania » Пон 06 сеп 2010 22:27

Елипси на кората е пъти по-добре от кръгли в задните джобове :да: На моята тройка бяха в джобовете и свиреше прилично, сложих две кръгли сони експлоуд и разликата е голяма, а скоро ще сложа и елипси, за да си е всичо намястото. С две ръце за еипси отзад. Верно, че не е толков акрасиво, но звукът е много по-добър.

kedlar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kedlar » Пон 06 сеп 2010 22:47

Мба много по-добър е звука, има повече бас, все пак свирят в обема на багажника, но до тук - напълно възможно е да прибучават/мажат заради прекалено големия обем, певицата ти пее във врата, ако сложиш бас в багажника ще стане мазало ...

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 06 сеп 2010 22:48

Предна линия: http://aval-bg.com/car-audio/hertz/govoriteli/hertz-esk-163l
Задна линия: http://aval-bg.com/car-audio/hertz/govoriteli/hertz-esk-165

И ще сцепиш мрака с фенерче ;)

GMarokov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GMarokov » Пон 06 сеп 2010 22:56

radi_nrj написа:Предна линия: http://aval-bg.com/car-audio/hertz/govoriteli/hertz-esk-163l
Задна линия: http://aval-bg.com/car-audio/hertz/govoriteli/hertz-esk-165

И ще сцепиш мрака с фенерче ;)

ЛОЛ ! 500 лева комплекта , малко си е множко . Не говорим чак за такова качество , имам налични тонколони , просто на предна линия са ми високи а на задна линия (багажника) са ниски . Искам да има някакъв баланс. Та колегата отговори поотгоре че е имал колони в джобовете, значи влизат. Как ще ме посъветвате да ги свържа като разполагам с един канал на усилвателя , паралелно? и само за инфото , друдно ли се получват отливките в пластмасите на гредите на предото стъкло ?

Последна промяна от GMarokov на Пон 06 сеп 2010 23:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пон 06 сеп 2010 23:00

Вземи първо само предната. 16 сантиметровите във вратите, а средите и високите на таблото. Аз съм с такива и две дванайски в багажника и става страшно :twisted:

GMarokov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GMarokov » Сря 08 сеп 2010 22:40

TiL написа:
radi_nrj написа:Вземи първо само предната. 16 сантиметровите във вратите, а средите и високите на таблото. Аз съм с такива и две дванайски в багажника и става страшно :twisted:

Немога да разбера защо все даваш акъли за някакви скъпи говорители... все пак не всеки е маняк и се задоволява със малка нощна музичка mhihi Колкото до двето 12ки... гледам та с комби си... имаш място :beer

И аз съм за елипси на кората(макар и не толкоз скъпи). И определено не загрозяват!!!
Ам то всъщност това са най-малките проблеми. Най-големия е как да ги захраня като разполагам с един канал на усилвате а 4те на сидито са за предната линия

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 08 сеп 2010 22:47

GMarokov написа:Ам то всъщност това са най-малките проблеми. Най-големия е как да ги захраня като разполагам с един канал на усилвате а 4те на сидито са за предната линия

Като не казвате какъв е бюджета давам за пример нещо, което е оптимален вариянт. Има и доста по-сериозни системи.

Тази трилентова система се състои от 2 - трилентови озвучителни тела. Всяко от тях си има филтър, който се връзва към един канал и към филтъра се връзват 3-те говорителя.

Та така ти остават 2 свободни за задна линия.

GMarokov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GMarokov » Пет 17 сеп 2010 16:01

radi_nrj написа:
GMarokov написа:Ам то всъщност това са най-малките проблеми. Най-големия е как да ги захраня като разполагам с един канал на усилвате а 4те на сидито са за предната линия

Като не казвате какъв е бюджета давам за пример нещо, което е оптимален вариянт. Има и доста по-сериозни системи.

Тази трилентова система се състои от 2 - трилентови озвучителни тела. Всяко от тях си има филтър, който се връзва към един канал и към филтъра се връзват 3-те говорителя.

Та така ти остават 2 свободни за задна линия.
Благодаря ти за идеята , обаче тази система ще ми излезне скъпо , разрових се по аудио магазини и намерих такива 3 канални филтри които може да използвам , да си изработя собствена кора ,обаче искам нещо различно и оригинално на кората , не обичайното дупки и тонколонки

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пет 17 сеп 2010 19:25

Каква кора бе човек!?! Тази система ти я предлагам за отпред. Почни с предната линия, че в противен случай за да чуваш като хората ще трябва да караш с гръб към движението mhihi

Филтъра се прави за определени говорители, а не обратното :!:

GMarokov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GMarokov » Пет 17 сеп 2010 23:11

radi_nrj написа:Каква кора бе човек!?! Тази система ти я предлагам за отпред. Почни с предната линия, че в противен случай за да чуваш като хората ще трябва да караш с гръб към движението mhihi

Филтъра се прави за определени говорители, а не обратното :!:
еми да затова говоря и аз , за да мога да освободя 2 канала от сидито, които ще захранват 2те тонколони на кората която искам да си изработяя

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пет 17 сеп 2010 23:26

Ми те тези 2 канала си ги имаш независимо колко лентова система сложиш отпред. Кажи сега с какви си в момента и какво търсиш като резултат, също така колко си готов да отделиш за озвучаване.

GMarokov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GMarokov » Пон 15 ное 2010 11:49

Сложих вече нови трилентови колонки в задните врати. Не исках да дупча кората. Ако ще има нещо на кората то е отливка по мой вкус но в момента няма такава възможност. Тези на таблото са свързани с кондензаторчета. След ъпдейт на колоните на предните врати , но това вече когато има излишни финанси

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”