Домашен съраунд в колата. Идиотизъм или добра идея?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
xplusiF3d
Автомобил:
Двигател:

Re: Домашен съраунд в колата. Идиотизъм или добра идея?

Мнениеот xplusiF3d » Нед 07 ное 2010 18:25

botlik3 написа:А и още една причина поради която избрах този вариант е теглото. Ще бъде 2х по лека от музика за кола. Може би ви се струва глупаво, но от тук 5-10 кила от там 5-10 кила имат огромно значение. Целта е да не тежи повече от 700ина кг. Все пак теглото е основния враг на доброто поведение на пътя, нали?

В кола-бегачка за street race ли ще ги слагаш? :dummy:

Потребителски аватар
botlik3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот botlik3 » Пон 08 ное 2010 0:24

Живот и здраве ще е това което аз искам от една кола - да доставя удоволствие. А ако питаш дали ще става за подритване на книжка... да heavy metal zork

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Пон 08 ное 2010 9:44

botlik3 написа:Все пак теглото е основния враг на доброто поведение на пътя, нали?

Не е враг когато имаш допълнителни елементи увеличаващи прилепянето, сцеплението и стабилността ... иначе само от гориво и спирачен път ще спестиш, когато си по лек. Всъщност са много неща които определят стабилността ... реално дори и само с по-широки и по-ниски гуми имаш пак по-голяма стабилност.
А и 2 комплекта колони не са по-леки с 5 килограма от тази системка за домашно кино. :):)

Потребителски аватар
botlik3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот botlik3 » Пон 08 ное 2010 10:42

Е не е така:) С по ниско тегло можеш да влизаш по бързо в завой, да сменяш посоките по агресивно като колата остава стабилна, да ускоряваш мн по-бързо и така нататък... не само разход и спирачен път. Това не означава, че аз пак няма да си сложа ниски 7j гуми, спортно окачване и разпънки. lotus elise примерно защо се опъва на 911, въпреки че има много по малко коне и не се търкаля върху валяците върху които поршето се движи? Заради ТЕГЛОТО. Klarkson го каза не си го измислям аз, пък и е елементарна физика.

Потребителски аватар
botlik3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот botlik3 » Пон 08 ное 2010 10:52

В днешно време хората който искат спортен автомобил искат и лукс и комфорт и всякакви прищявки, за това производителите ги тъпчат с климатичета, отопляеми ЕЛЕКТРИЧЕСКИ седалки :screwy които не знаят да са тежки не... Мега изолацията навсякъде и така нататък. И какво се получава? Голф 4 гти пада от голф 1 гти на старт. А като за капак на всичко луксозните лимузини някой решил че трябва така леко спортен характер също да имат, нищо че вече няма да са толкова комфортни. Малко са вече истинските спортни и истинските комфортни автомобили. Аз примерно си знам че искам поведение на пътя и не ме бърка да нямам климатик, да се чува как дъжда трополи по поктива, са си свалям сам прозорците и да си използвам задника за да си наместя седалката. Така че никой не може да ме убеди, че с ниско тегло само ще спирам с 3м, по рано :) :beer

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пон 08 ное 2010 10:55

иди на лекар и се прегледай!! приеми го като искрен съвет...

Потребителски аватар
botlik3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот botlik3 » Пон 08 ное 2010 13:39

Бях сигурен, че някой ще отговори така :D За съжаление лекар който да ми помогне няма :banana Като стана на 40 може да се замисля за някоя кола в която да си пуша пурата

Потребителски аватар
AE86
Автомобил: Jetta mkII
Двигател: PN 1989

Мнениеот AE86 » Сря 17 ное 2010 9:19

Колега, съгражданино...Извинявай за въпроса,но на колко си години? Това е пълна глупост с домашно озвучение в кола...какви стабилности,какви завои :) :screwy

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”