Проблем с " музиката" в голфа

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
globetrance
Автомобил: VW Golf
Двигател: 1.8 T

Проблем с " музиката" в голфа

Мнениеот globetrance » Пон 21 фев 2011 18:32

Здравейте колеги ,голфа ми е 1.6 Аее 1996 (което предполагам няма връзка с проблема ми ).Днес като се прибирах от работа както си свиреще сидито изведнъж се изгуби звука ,но на екрана му показваще ,че свири.Изключих го и го включих и проблема изчезна,но отново след няколко секунди пак звука от колоните изченза ,а сидито показва ,че си свири.Изключих и включих отново ,но този път звук не се появи...Помислих си че CD-то е развалено ,затова закачих друго ,което имам в наличност ,но отново никакъв звук от колоните .Реших да проверя и колоните дали са наред.Закачих всяка една от тях на уредбата ,и те са наред свирят си .И така елиминирах и двата основни проблема и остана да проверя кабелите.Оказа се ,че и та са наред и не са прекъснати ,нито нагорели някъде,облицовката им си седеше.

Моля някой ако има предположение или е имал такъв проблем да сподели какво мисли по въпроса с изчезналия ми звук?

rado_ev
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с " музиката" в голфа

Мнениеот rado_ev » Пон 21 фев 2011 19:09

Привет колега. Аз ти предлагам да изпробваш сидито извън автомобила, за да виждаш всичко по веригата. Подай му захранване и включи говорителите. Ако свири, тогава търси проблем в кабели, букси, кабелни обувки и т.н. по инсталацията. Прочетох, че си ги проверил тези неща, но въпреки всичко може да се окаже там проблема. Успех

globetrance

Мнениеот globetrance » Пон 21 фев 2011 19:25

TiL написа:Ако имаш говорители на предните врати си провери кабелите в гумения маншон между вратата и купето. Буксите отзад наред ли са?

Имам 6 говорителя в колата- 2 на таблото ,2 на предните врати и 2 на задните проверих нявсякъде кабелите всичко си е наред...единствено остана да е проблем в кабелите някъде в таблото ...Но не ми се вярва да са прекъснати всички кабели ,понеже за всяка тонколона излиза по един кабел от буксата ,която влиза в Cd-то.(Всички тонколони бяха свързани на преден канал на звука и предните и задните .Възможно ли да е станало някакво претоварване ,да има някъде бушон за тях ?)

Последна промяна от globetrance на Пон 21 фев 2011 19:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пон 21 фев 2011 19:26

и според мен е някой от кабелите за колоните
яно някой дава на късо и сработва защитата на цд-то
я някой маншон на вратите провери,или където преминават под задната седалка

пп, как са вързани всички колони към предните канали? явно претоварваш цд-то

щом имаш 6 говорителя то предполагам са 3 леви и три десни
номиналното съпротивление на цд-то е 4 ома, а като вържеш 3 говорителя на канал общото им съпротивление става 1.3333 ома което е опасно са стъпалотои яно задеиства защитата

globetrance

Мнениеот globetrance » Пон 21 фев 2011 19:30

Взех резервно сиди ,което на 100% работи.Когато го свързах и го пуснах от колоните се чу едно пукване в момента на пускането на сидито ,но отново никакъв звук по нататък!!!Предполагам ,че щом се чува пукване от колоните ,това елиминира възможноста за прекъснати кабели ?

globetrance

Мнениеот globetrance » Пон 21 фев 2011 19:42

Откачих задните и колоните на таблото директно от буксата ,която влиза в сидито ,така че на всеки канал ,да остане само по 1 вързана колона,Проверих кабелите в лайстните до седалките и в маншоните на вратите,всички са наред . Дори и само с 2 колони не се чува звук ,освен първоначалното пукване при пускане на сидито,което елиминира варианта за претоварването му предполагам ?

Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanbl » Пон 21 фев 2011 20:09

остава да свържеш друга двойка говорители и да пробваш пак.... май си уцелил проблемната двойка говорители... :-) може като свири някоя тонколона при трептенето да дава накъсо и така не може да я хванеш....

globetrance

Мнениеот globetrance » Пон 21 фев 2011 20:49

ivanbl написа:остава да свържеш друга двойка говорители и да пробваш пак.... май си уцелил проблемната двойка говорители... :-) може като свири някоя тонколона при трептенето да дава накъсо и така не може да я хванеш....

Открих проблема и го отстраних...Намерих една снадка малко след маншона ,която се забелязва трудно...Махнах изолира ,позачистих жичките и сложих нов изолирбанд и воала изведнъж засвири :) Незнам точно какво му е пречело със стария изолирбанд ,но се оправи .

Благодаря на всички !!!

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 21 фев 2011 20:55

Някой говорител дава на късо.От там защитата на цд-то сработва и спира целия звук.При по старите цд-та няма такава защита и почва да да свири все едно се дере загубила се коза mhihi
Огледай много хубаво кабелите и свързването им.Обикновенно се случва там където най-малко очакваш да окъсява :да:

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”