Проблем с елипси 6x9" Sony XS-F6936SE

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Speed_Demon
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AFN 220hp+

Проблем с елипси 6x9" Sony XS-F6936SE

Мнениеот Speed_Demon » Пон 07 фев 2011 22:26

Здравейте, колеги! Вчера си сложих въпросните елипси, свирили са само на високи от предишния собственик. Като ги монтирах и свързах забелязах, че едната съвсем ама съвсем леко пърка, но като се усили малко и се усеща пак, но слабичко и така днес включвам CD-то и усилвам нормално и какво да чуя въпросната елипса се стърже яко и не се търпи. Имам приятел със подобни елипси само цвета им е различен и той има подобен проблем, но при него е съвсем слабо и от години е така. От човека който ги взех каза, че при него нямало проблем поне не забелязвал. Видимо са добра като чисто нови, НО само якото стържене ме притеснява. Мисля си да не да съм объркал + и - и затова да прави така (трябва да проверя утре) ? Ако е за ремонт колко долу горе ще е ? Четох някъде, че давали дефекти всички ...

Потребителски аватар
Soyer
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с елипси 6x9" Sony XS-F6936SE

Мнениеот Soyer » Вто 08 фев 2011 20:17

не искам да те плаша или да давам негативно мнение за Sony, но аз взех други 16.5см пак на Сони. И двете стържеха на умряло, повярвай не е от + овете. Според мен просто колега ти е продал избушени колони, както и мен прекараха. Фразата е: пускани са само на СД, а не на усилвател. Може твоя случай да не е такъв, но да си кажа моя.

Потребителски аватар
Speed_Demon

Мнениеот Speed_Demon » Вто 08 фев 2011 22:58

Днес си поиграх малко с тях пуснах им една две струи въздух при един приятел вулканизатор спря пъркането, но продължава старото слабо пъркане което ме подлудява scare :dummy: :horror:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 21 фев 2011 15:43

Ще трябва да ви снимам едни много хубави, български басчета, дето имам, седели в килера в кутийка, върху магнитите си близо 5-6 години 8)
Мембраните са така пропаднали надолу в резултат от собствената си тежест, че чак се е опънала гофрираната яка отстрани! :horror:
Макар, чеее... трябва да ги погледна - преди година и нещо ги остаевих на същото място, ама обратно обърнати, белким се оправят! mhihi mhihi

Та идеята е, че не винаги е виновен продавача. Говорителите просто си провисват.

Аз знам, че моите са свирели (помня, че в магазина, преди повече от 10г ми ги пробваха), знам, че не съм ги докосвал... ако бях решил да си разчистя мястото и да ги дам на някой - сега щеше да има тема 'оня келеш е измамник' :No

Потребителски аватар
pepesound
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pepesound » Сря 23 фев 2011 17:34

истината казваш колега,от висене всичко се скапва,пробвай да обърнеш говорителите да посвирят с главата надолу 10-15 минути на 50-60% мощност та ако е попаднал боклук да изпадне

Потребителски аватар
Speed_Demon

Мнениеот Speed_Demon » Нед 27 фев 2011 12:55

така скоро, скоро колко да е скоро преди 2 седмици се хванах да се занимавам с тях близо 4 часа съм висял в колата и гаража :dummy: и така първото нещо което направих беше да ги демонтирам и да ги обърна свиреха си около половин час така(паднаха доста стружки от въпросната елипса). Правих к'во правих сложих им гума да обира вибрацийте монтирах по два болта на едната и по 3 на другата. Всичко беше 6+ когато усилих и пак се чу гадната вибрация/стържене захванах на елипса с 4 болта както си му е реда и вече си свирят както трябва :banana
Ето как станаха направих ги с фибран за да ги повдигна малко, че оригиналните дупки бяха доста малки, че рязах, правих и ето го крайния резултат. Сега карам така, чакам малко да се постопли и да слагам преработената кора от черна изкуствена кожа и капаците съм напълно готово death :drinking:
Изображение Изображение

Потребителски аватар
pepesound
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pepesound » Нед 27 фев 2011 18:18

сложи им капаците отгоре за да не се напълнят пак с боклуци :wink:

Потребителски аватар
Speed_Demon

Мнениеот Speed_Demon » Пон 28 фев 2011 14:23

Вчера направих всичко както трябва капаци, кора ... снимки скоро :)

Потребителски аватар
pepesound
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pepesound » Пон 28 фев 2011 15:30

:да:

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”