Прекарване на кабели за музика на B5 ?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Прекарване на кабели за музика на B5 ?

Мнениеот radi_nrj » Пет 13 май 2011 16:29

_Rosso_ написа:Браво , похвално . Само че най-евтиния и добър матерял за басс каса , е MDF .

ПДЧ'то което си използвал е доста нестабилен на вибрации матерял , има голям шанс да се разбият гнездата на винтовете и да започнат да изпускат.

MDF е по-лесен за обработка, но до тук. От чисто акустична гледна точка ПДЧ-то е много по-добро.

В една правилно изработена дървена кутия не трябва да има нито един винт (освен тия, които закрепват говорителите и терминалите за нея).

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 13 май 2011 17:38

radi_nrj написа:MDF е по-лесен за обработка, но до тук. От чисто акустична гледна точка ПДЧ-то е много по-добро.

В една правилно изработена дървена кутия не трябва да има нито един винт (освен тия, които закрепват говорителите и терминалите за нея).

:да:
А какво мислиш за шперплат-а като материал за боксове?
Досега съм правил само с ПДЧ и МДФ.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 13 май 2011 19:12

Щперплата и в частност брезовия е най-добрия дървен материал за изработка на ОТ (или поне така говорят специалистите).

Много оптимален вариант е да направиш предния панел от шперплат и страничния и задните от ПДЧ.

Потребителски аватар
_Rosso_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот _Rosso_ » Пет 13 май 2011 22:07

Другата дилема е какъв да бъде пълнежа на басс касата , дунапрен или вата ...
Да има или на няма отвор касата ...

Това е една от причините да съм особенно голям почитател на фабрично изработените басс каси .
защото зад тях стоят имена на големи фирми и матеряли обеми и тн. е изчислено за максимално най добър резултат .

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 14 май 2011 7:20

_Rosso_ написа:Другата дилема е какъв да бъде пълнежа на басс касата , дунапрен или вата ...
Да има или на няма отвор касата ...

Това е една от причините да съм особенно голям почитател на фабрично изработените басс каси .
защото зад тях стоят имена на големи фирми и матеряли обеми и тн. е изчислено за максимално най добър резултат .

Нали се сещаш, че тия известни фирми не ги произвеждат от алтруизъм, а заради печалба, съответно гонят най-малко разходи. А за крайният клиент е важно какво ще получи. Е няма как нещо, произведено с малко разходи да е хубаво.
Досега не съм видял серийно произведен обем за субуфер, в който да се използва скъп драйвер. Може и да има такъв.
Най-готиното, което съм виждал на картинка и на живо и което го има на БГ пазара е Helix P 12V (и P10v, P8v). Поне използваните драйвъри са добри.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”