Предложете звуков процесор

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Xmaster
Автомобил:
Двигател:

Предложете звуков процесор

Мнениеот Xmaster » Нед 19 юни 2011 12:50

Здравейте.
Бих искал да дадете мнение някой ако ползва специлизиран авто звуков процесор. Интересуват ме отзиви на това което предлагат и на качеството им.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Re: Предложете звуков процесор

Мнениеот andro_ » Нед 19 юни 2011 13:40

Първо да кажа, че нямам опит с процесорите.
Попрочел съм малко за тях и в тази връзка бих те посъветвал да си изясниш какви входове/изходи са ти необходими - примерно оптика или само RCA, вход високо ниво и т.н. и по този начин да сведеш избора си до конкретни модели, колко канала изходи ти трябват - 6 или 8 и т.н.
За какво всъщност ти трябва - заради времезакъсненията, заради поканално усилване, за свързване с OEM радио?
Универсално решение е Audison Bit 1.
Наскоро пуснаха Audison Bit 10, който е орязана версия на Bit 1. Bit 10 e в два варианта - с оптика или без оптика.
Зависи и какъв ти е плеъра.
Ако е Pioneer от високите серии най-добре да се комбинира с техен процесор.
Ако е Alpine - същата работа.
Ако си сложил PC в колата - вземи Bit 1.
Zapco мисля, че също предлагаха усиверсални процесори.
Вече има и усилватели с вградени процесори.
Примерно ODR на Pioneer. Но пък за него ще трябва и ODR радио.
Thesis на Audison мисля, че също предлагаха нещо подобно (ако не греша, в случая).

Ако пък тепърва ще купуваш и източник и процесор защо не помислиш за P99RS на Pioneer или пък ODR?

Xmaster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Xmaster » Нед 19 юни 2011 13:47

Значи идеата от цялата работа е да има най вече лимитери, компресор, стерео експандер. Това е най вече. Няма да е зле иначе ако има и времезакъснения.
Входове 2хРЦА на 4х или 6х РЦА изхода ще е доволно. Използвал съм Плеър на Пайнер върхов модел както и на Алпан - боклук, вградения ДСП за нищо не става.
Сега използвам професионален звуков процесор но ми е много голям. От друга страна мсиля, че по нищо не би отстъпил на авто ДСП-тата.
От друга страна храна цялата система с стерео услвател и ми трябва разширение. Ще е доста от полза понеже всички говорители са матрично свързани.
Преди време бях пуснал ако се сещаш тема за услвател над 2х800 при 1ом. Ползвам ткаъв моя изработна които не бих заменил с какъвто и да е.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 19 юни 2011 13:54

Мисля, че ти имаш същата тема и в друг форум?
Тези модели, които ти предложих по-горе няма да ти свършат работа...Досега в четенето ми не съм срещал процесори за автомобил с такива функции (което не означава, че няма такива :) )

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”