Как да свържа тези пищялки
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Как да свържа тези пищялки
Като за начало може да разкараш убития електролитен кондензатор и да го замениш с неполярен. Пробвай с 4,7uF и 3,3uF и виж как ще ти хареса повече. Може да са били в три лентова система и да са отрязани много високо с малка стойност кондензатор и затова да ти се струва, че свирят тихо.
- BRASNA4A
- Автомобил: VW GOLF3 GTI
- Двигател: ABF
На BMW пищялките са вързани успоредно с предните колони долу в краката 13см. - за - и + за + така омажа на пищялката при успуредно свързване пада от 8 на 4 ома и свири силно,такава поне си мисля че е била идеята на оригиналната музика в BMW-то като гледам пищялката.
- gibsonit
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако са оригинални колонките, имаш един + един - и средната букса ти е байпас на + само че на 4 ома.
Относно кондензатора - ползваш 4mF за 8 омовия канал или 8-16mF за 4 омовия

искам да питам ако някои знае.
искам да си сменя говорителите във вратите 17 см са двулентови мисля от картонените 95 г.
мисля да взема 3 лентови(40вата) на сони(или паинер на сащата цена са 90лв двете,сдто ми е сони 4*55вата).
но имам и пищялки във таблото(имат кондензатор кросовер сварзване мисля,от пищялките продалжава кабела за говорителите
на вратите).та вапроса ми е ако сложа 3 лентовите трябва ли да изключа пищялките в таблото или не барка ???
искам да си сменя говорителите във вратите 17 см са двулентови мисля от картонените 95 г.
мисля да взема 3 лентови(40вата) на сони(или паинер на сащата цена са 90лв двете,сдто ми е сони 4*55вата).
но имам и пищялки във таблото(имат кондензатор кросовер сварзване мисля,от пищялките продалжава кабела за говорителите
на вратите).та вапроса ми е ако сложа 3 лентовите трябва ли да изключа пищялките в таблото или не барка ???
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
gibsonit написа:Ако са оригинални колонките, имаш един + един - и средната букса ти е байпас на + само че на 4 ома.
Сложих 4.7mF,обаче ми се струва слабо,но може да се заблуждавам.Слагам ги така на колата,да видим

- gibsonit
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
драсни да кажеш как е после?
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
Слабо свирят и то доста...В този случай по-малък кондензатор ли трябва да сложа или?Като пусна задните колони и суб-а отпред се губят пищялките.В момента съм с 63V 4.7mF
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Колкото по-малък е капацитета на кондензатора толкова по високо реже. Може и просто да са с ниска чувствителност тия пищялки.
- gibsonit
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
много голям волтаж слагаш!!! Пробвай с 0.47F 5.5V, но колегата е прав, че може да са с ниска чувствителност
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”