Sony Xplod озвучаване , съвети ?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
dark_mitko
Автомобил:
Двигател:

Sony Xplod озвучаване , съвети ?

Мнениеот dark_mitko » Пет 10 юни 2011 17:25

Засега в колата имам само фабрични колони и две 8-чки на кората отзад :) понеже багажника е направен за трупове.. ми се иска да сложа нещо голямо отзад (15") препоръчват ми Sony Xplod , но ми се иска да чуя и вашето мнение :) а да и какъв усилвател и CD да търся. Мерси предварително :mrgreen:

Xmaster
Автомобил:
Двигател:

Re: Sony Xplod озвучаване , съвети ?

Мнениеот Xmaster » Пет 10 юни 2011 19:00

Ами като е направен за такива какво караш в него?

dark_mitko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dark_mitko » Съб 11 юни 2011 18:03

така се изразих :) и помолих за съвет , а не за упреци :P

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 11 юни 2011 19:38

Какво точно целиш? Предполагам повече налягане от колкото прецизност. В такъв случай ще кажа за 10000ден път ще кажа, че е добре да се почне от бюджета за да е ясно до къде могат да се простират предложенията. Има и 10" басове дето ще го надсвирят това Сони.

Иначе за тия пари друга читава 15-ка няма.

Последна промяна от radi_nrj на Съб 02 юли 2011 16:40, променено общо 1 път.

dark_mitko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dark_mitko » Съб 11 юни 2011 20:02

radi_nrj написа:Какво точно целиш? Предполагам повече налягане от колкото прецизност. В такъв случай ще кажа за 10000ден път ще кажа, че е добре да се почне от бюджета за да е ясно до къде могат да се простират предложенията, Иначе има и 10" басове дето ще го надсвирят това Сони.

Иначе за тия пари друга читава 15-ка няма.

за едни добри 1000-1500 лева , мисля че мога да си позволя озвучаване :wink:

Xmaster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Xmaster » Нед 12 юни 2011 12:53

1000 или 1500 разликата е голяма ;)
Тез пари би отделил само за услвател, бас, бокс и кабели или за промяна на цялата система? Кажи кое точно искаш да влезе в тази сума.

Що се отнася до 15"ката, то има и 8-ци дето могат да надсвирят 18ки... сега това малко е не точно опредление. Ако говорим за някоя 10ка спл от 2000лв може и да е надсвири примерно :)
Иначе за парите си спрямо Сони-то се представя доста по добре от херц 15 примерно. Рита доста тежко и бързо!

dark_mitko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dark_mitko » Чет 16 юни 2011 12:51

ами само за усилвател , бас , бокс и кабели :) предложете и вие някакво озвучаване , смисъл марка , модел ;)

Потребителски аватар
VroMoS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VroMoS » Нед 26 юни 2011 14:42

Колега в момента си продавам цялата музика от колата ,баса е в пъти по добър от тоя експлоад на сони ,както и компонентите ми ,каблеите са 36 квадрата ...ето ти линк към обявата ми направо ,ако те интересува нещо !

viewtopic.php?f=46&t=273483

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Съб 02 юли 2011 16:34

Колега изобщо не се занимавай с тази 15-ка сони.Пълно дърво е.Един познат беше взел такава-правихме 10 вида каси, накрая засвири горе-долу добре, но касата беше огромна и остана без багажник момчето.На всичкото отгоре изобщо не искаше да слиза ниско-само бумтеше и до там.За тези пари които е 15-ката, спокойно можеш да си вземеш една хубава 12-ка.А и за бюджета който си заделил можеш да си вземеш доста качественни компоненти.Сонито лично за мен е пълна боза откъм качество, дори и при скъпите им продукти.Между другото офертата дадена от колегата над мен е много добра :wink:

dimi dimov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimi dimov » Вто 05 юли 2011 22:58

badov написа:Колега изобщо не се занимавай с тази 15-ка сони.Пълно дърво е.Един познат беше взел такава-правихме 10 вида каси, накрая засвири горе-долу добре, но касата беше огромна и остана без багажник момчето.На всичкото отгоре изобщо не искаше да слиза ниско-само бумтеше и до там.За тези пари които е 15-ката, спокойно можеш да си вземеш една хубава 12-ка.А и за бюджета който си заделил можеш да си вземеш доста качественни компоненти.Сонито лично за мен е пълна боза откъм качество, дори и при скъпите им продукти.Между другото офертата дадена от колегата над мен е много добра :wink:

хмммм,колега без да обиждам никой,как реши,че сони не звучи добре...и то 15".На авера ти не звучала...добре...правили сте 10 каси...па добре,ама кабелите,усилвателя,кондензатора,подаващото какви са,що са...тока стига ли на тая кола,има ли втори акумолатор,дай подробности така е много относително :012: ...аз имам две 15"сони,в един бокс с отделни обеми по 70литра,захранвам ги с моноблок сони 500 вата на бридж на 2 ома/реални стойности замерени с уред/стъпалото е клас Д,подаващото ми е най високия клас на ЖВЦ,звука е някво чудоооо scare ,за обикновеното ухо разликата между моето и такова на ХЕРТЦ е неуловима,прави я само уред измерващ честотите,така че.... heavy metal zork

Xmaster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Xmaster » Вто 05 юли 2011 23:08

Като човек занимаваш се дълбоко с високоговорители мога да кажа, че Сони имат едни от най-добрите баси от 30 години насам! При новите им басови говорители има структорна част и матеряли с която помощ са поистигнали много добро звучене. От сега продаваните кар аудио говоритлери на фирмата, единственото нещо коеот е качествено, това са басите им...само, за съжаление. В тези модели са запазили свойствата на хоп мембраната с куик-еидж гофрър. Магнитния поток също е добър! С този говорител лесно може да се постигне линеен звук. Има доста тежък шут което за един манак искащ да чува реалния ритъм е доста важно!
За херц защо изобщо говориш? ЕС380 изобщо не може да слиза ниско а и СПЛ-а не е кой знае какъв.

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Вто 05 юли 2011 23:14

Пробвано е със стъпало Sony Xplod, не помня модел, помня само, че беше най-голямото от серията стъпала+кондензатор 1 фарад.Още когато излезна сме я слушали.И за тази 15-ка изобщо не ти трябва втори акумулатор!При 400-500 вата замирисва яко.Казвам, че за тези пари може да вземе много по-хубав говорител!Ако иска да се набутва с парите да я взима колегата ;)

Xmaster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Xmaster » Вто 05 юли 2011 23:40

За тези пари на които излезе преди (219лв)... да, може. Но за свирня свири доста добре :)

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Сря 06 юли 2011 0:12

Колеги на мен ли ми се струва или има колеги измежду нас които пускат теми от рода-имам бюджет 1000-1500лв, кажете какво да си купя, ние си драскаме 5 страници и до там :roll: :roll:

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”