Проблем с кабелите от CDто към колони Г3 АЕК 96г

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
dolutzz
Автомобил:
Двигател:

Проблем с кабелите от CDто към колони Г3 АЕК 96г

Мнениеот dolutzz » Вто 02 авг 2011 8:24

Здравейте колеги, инсталирах си в Голфа нови тонколони на вратите и на кората, и въпросът ми е моля ако има някой колега който работи с Мултицед да ми каже как трябва да е нагласен да хвана кой от двата кабела към някоя колона е "Плюс +". Мултицеда ми е от тея жълтите обикновенните. Мерси предварително, поздрави! :roll: :roll:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с кабелите от CDто към колони Г3 АЕК 96г

Мнениеот parno » Вто 02 авг 2011 8:59

ако не са маркирани кабелите извади ЦД-то и подай ток от батерия 4.5В към говорителя - трябва мембраната да избута навън а не на вътре - това е правилния начин за свързване
аз не намерих батерия и за секунда цъкнах 12в на всеки говорител от захранващата букса на цд-то
с мултицет си мисля че няма да измериш нищо

Потребителски аватар
damqnski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот damqnski » Вто 02 авг 2011 9:11

мисля че това ще ти помогне доста и проверяваш кои кабели ти трябват по метода с батериката ''няма значение каква е '' само че не с говорителя а с мултицета го закачаш на изводите за говорителя ако е електронен и вържеш +и- на обратно на дисплея пред стоиноста на напрежението се появява минус дано си ме разбрал и съм ти помогнал :beer :да:
Прикачени файлове
Evrobuksa.jpg

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Вто 02 авг 2011 9:20

Точно както ти го е описал колегата но аз ползвам 1.5в.След като видиш че мембраната излиза навън там където е бил + на батерията слагаш кабела с червена ивица ако правилно е свързано и ЦД-то.С мултицет не можеш да го хванеш защото изходния сигнал мени полярноста си. :beer

Колега Голф 3 има ли кабели за колоните във вратите или ти си ги пускал.И мен ми се върти в главата да си сложа два хубави говорителя в предните врати че тези в таблото дето ги наследих от Жабара дрънчат като газена тенекия. :)

Потребителски аватар
damqnski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот damqnski » Вто 02 авг 2011 9:44

Bioside написа:Точно както ти го е описал колегата но аз ползвам 1.5в.След като видиш че мембраната излиза навън там където е бил + на батерията слагаш кабела с червена ивица ако правилно е свързано и ЦД-то.С мултицет не можеш да го хванеш защото изходния сигнал мени полярноста си. :beer

Колега Голф 3 има ли кабели за колоните във вратите или ти си ги пускал.И мен ми се върти в главата да си сложа два хубави говорителя в предните врати че тези в таблото дето ги наследих от Жабара дрънчат като газена тенекия. :)

може и с мултицета виждаш кои пинове от евро буксата ти трябват подаваш с батерията както са указани + и - по схемата и след това мериш с мултицета долу при колоната просто не се отнасяш толкова грубо с говорителя пробвано колега и работи безотказно

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 02 авг 2011 9:45

излишни усложнения - мултицети , пробни лампи тинтири-минтири
да гледа каква маневра прави говорителя и е готов
аз се оправих за 2 минути че задните и предните се заглушаваха взаимно

dolutzz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dolutzz » Сря 03 авг 2011 8:30

Мерси момчета това с батерията не го знаех ама работи, и се оказа че двете ми колони на кората бият навътре. :banana. Сега вече музиката ми стана съпер Благодаря ви :beer :beer

Последно избутана от dolutzz на Сря 03 авг 2011 8:30.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”