Здр, колеги!
Попадна ми една 12-ка с кутията на прилична цена, но полужението е такова, че за момента няма пари за усилвател... Та въпроса ми е като за начало, ако я вържа на CD-то има ли вероятност да изпуша плеъра. То че няма да свири като през усилвател е ясно, но поне да тупа нещо в багажника. CD-то е: http://www.jvc.fi/tuote?kategoria=10700&id=2086479

cd-то ще издържи ли на 12-ка
- donotdisturb
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: cd-то ще издържи ли на 12-ка
няма да има ефект ... да не кажа никакъв . Рискуваш да си изгориш СД-то и тогава не усилвател еми и сд да нямаш .. такаче купи си сега бас касата и сабери пари за усилвател и кабели 

- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Моето мнение е,ако наистина е насметка и имаш парите купувай.
Усилвателчета много,ще покисне месец вав вас тази туба/каса...след което ще си вземеш усилвателчето и така!
Сподели поне марка и модел на говорителя?Иначе за горенето,не е сигурно дали ще изгори... но както казва колегата по горе: Няма да има ефект да пуснеш бас 12" на цд...Ако беше някаква 8-ца по става да пробваш,но на 12-ка.... трябра си усилвател!Поне 100вт. мин!
Усилвателчета много,ще покисне месец вав вас тази туба/каса...след което ще си вземеш усилвателчето и така!
Сподели поне марка и модел на говорителя?Иначе за горенето,не е сигурно дали ще изгори... но както казва колегата по горе: Няма да има ефект да пуснеш бас 12" на цд...Ако беше някаква 8-ца по става да пробваш,но на 12-ка.... трябра си усилвател!Поне 100вт. мин!
Напълно ясно ми е, че няма да има ефект все пак CD-то е 19 вата по книжка, ако ги докара и толкова. Въпроса ми беше дали ще има отрицателен ефект върху него и от отговорите Ви ми стана ясно. Благодарско
Иначе говорителя е LTC, което лично на мен не говори нищо

Иначе говорителя е LTC, което лично на мен не говори нищо

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
CD-то хич не го интересува колко вата е и колко голям е говорителя, който връзваш. На него му е важно колко ома е съпротивлението на въпросния говорител. Почти всички CD-та работят с говорители от 4 ома нагоре пък ако ще о 1000W да е въпросния говорител.
Добре тогава отиваме на въпроса, как ще се представи спрямо елипсата, на чието място ще го вържа с тази малка входяща мощност?
- radi_nrj
Пробвай и ще разбереш.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Kun4a написа:Добре тогава отиваме на въпроса, как ще се представи спрямо елипсата, на чието място ще го вържа с тази малка входяща мощност?
Отговор от мен:
Зле!

- G-HELL
- Автомобил: Golf MKIII
- Двигател:
За 12-ка незнам ама съм връзвал двуканална 10-ка на мястото на 2 елипси Hertz DCX690 (без усилвател). CD-то - SONY CDX-GT35U. Еми за сила мисля че все същото си свиреше, само дето вадеше повече бас, което предполагам е заради затворения обем на 10-ката в сравнение с елипсите без затворен обем на кората 

G-HELL написа:За 12-ка незнам ама съм връзвал двуканална 10-ка на мястото на 2 елипси Hertz DCX690 (без усилвател). CD-то - SONY CDX-GT35U. Еми за сила мисля че все същото си свиреше, само дето вадеше повече бас, което предполагам е заради затворения обем на 10-ката в сравнение с елипсите без затворен обем на кората
Ето това очаквам, малко по-ниска честота.. после като си взема и усилвател ще се мисли по друг начин вече

- G-HELL
- Автомобил: Golf MKIII
- Двигател:
И за всеки случай внимавай, ако връзваш 12-ката да не усилваш до край и т.н. 

А някакви отзиви за този усилвател
http://www.gumtree.com/p/cars-vans-moto ... 0/90199793

- radi_nrj
Ако става въпрос за конкретния и го взимаш за 20 паунда е екстра.
Не е конкретния, просто давам пример с този. Иначе цената е 40 лева 

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”