CD Pioneer DEH-2900MP, Amp Pioneer GM-5100T, Sub Pioneer 307d2
Това са въпросните компоненти. Преди няколко дни си смених предишния усилвател с този и забелязах че не се чува толкова силно колкото трябва да е по принцип. В последствие открих че изхода за дясна линия на плеъра ми няма никакъв сигнал. Въртях кабелите включвах изключвах и промяна никаква. Т.е. проблема не е в кабел. Днес реших че трябва да свържа само единия канал на плеъра към усилвателя и отидох и си купих разклонение, което разделя дефакто работещия канал на 2. Като го свързах така имаше коренна промяна в мощността. Но като усиля малко повече ми се получава едно прекъсване на баса. Това ми се случваше и със стария усилвател и си мислех че проблема е в усилвателя. Та въпроса ми е може ли този проблем да се получава от неправилно свързване, маси едно друго, защото аз твърдо си мисля че нещо се е случило със CD-то. Преди време бях с усилвател GM-3300T на същия бас, а тогава като извадех единия от двата кабела, мощността просто намаляваше на половина.

Проблем с музика
- zlostornika
- Автомобил:
- Двигател:
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Проблем с музика
Причините може да са много:
Заминаващ си алтернатор
разреден акумулатор
Лоша връзка между алтернатор->акумулатор
До тук изброените причини ще се отразяват и на останалите консуматори (примерно ще ти премигват фаровете). Има и други, които влияят само на музиката.
Кофти захранващи кабели на усилвателя.
Лошо добре свързана маса на усилвателя.
Кофти сигнални кабели.
Кажи какво ти е положението с гореизброените възли и да го мислим. Купи си качествен сигнален кабел!!!

До тук изброените причини ще се отразяват и на останалите консуматори (примерно ще ти премигват фаровете). Има и други, които влияят само на музиката.

Кажи какво ти е положението с гореизброените възли и да го мислим. Купи си качествен сигнален кабел!!!
- zlostornika
- Автомобил:
- Двигател:
По алтернатор и акумулатор няма да коментирам. Там всичко е ОК. Но както казах нямам сигнал от дясната линия за усилвател на CD-то и затова си мисля че нещо се случва с него и почва да прекъсва. Това става като усиля повече. Кабелите са ми нови. Маса за усилвателя съм взел от болта на задния колан.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Може да има проблем в самия плеър, но пак те съветвам да вземеш качествен сигнален кабел.
Не е важно дали са нови или стари кабелите, а какви са и какво им е сечението!
Не е важно дали са нови или стари кабелите, а какви са и какво им е сечението!
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”