Искам да си сложа един малък субуфер,дали ще стане ?
- eminem94
- Автомобил: Audi A4 B5 Avant
- Двигател: AVG
- Контакти:
Искам да си сложа един малък субуфер,дали ще стане ?
Имам един субуфер на Елит , с мощност 30W ,CD-то ми е на Sony и пише,че захранва 4 колони по 50W ,в момента знам само,че колоните отзад са Pioneer 40W ,въпроса ми е , дали мога да свърша субуфера или ще се получи някакво пренатоварване на CD-то .Едно приятелче ми каза,ако свързвам да Взема "-" от лява и "+" от дясната колона (можело и обратното) ,така нямало да спира субуфера,дали е така ? Приемам всякакви съвети ,защото до сега не съм връзвал колони по колата (в нас да,но доло е малко по-различно).Предварително Ви Благодаря .
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Искам да си сложа един малък субуфер,дали ще стане ?
Не се занимавай с глупости! За да стане както трябва ти трябва допълнителен усилвател другото е губене на време. То със субуфер марка елит по принцип е губене на време.
Re: Искам да си сложа един малък субуфер,дали ще стане ?
Аз съм правил това упражнение и да ти кажа няма ефект, даже свири по-зле. Този ти Woofer има самостоятелен усилвател с филтър, който му подава сигнал с по-ниска чистота за да свири така както го чуваш у вас. Тоест в колата няма да има този ефект, защото от CD-то няма как да настроиш конкрета честота само за Woofer-а. Другото което е мощността на CD-то не е 50 вата на канал, а доста по-малко, което при 8ома говорител както беше в моя случай, прави работа още по-безсмислена.
Както ти казва radi_nrj си трябва усилвател, колкото и слаб да е и SUB, колкото негоден да е. Компромис в действията води до компромис в резултата
Както ти казва radi_nrj си трябва усилвател, колкото и слаб да е и SUB, колкото негоден да е. Компромис в действията води до компромис в резултата

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”