Проблем с PIONEER 307 d2 12 инча
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с PIONEER 307 d2 12 инча
Здравейте. Ще започна така .. както си карах и усилих басчето на макс и си карам карам 4-5 км и нещо ми замириса яко на изгоряло . Спрях веднага отворих багажника и видях че усилвателя несвети и бас касата пуши от дупката.Веднага махнах плюсовия кабел да не стане някой фал че на тая вата малко и трябва да пламне и мислех че е от усилвателя и го занесох на ремонт . Да ама не усилвателя си свири добре сичко си е ОК при него (уж) смених бушона на кабела понеже от там е спрял усилвателя и бях радостен че пак ще думка сложих бас касата усилвателя абе всичко ОК свири може би около 30 мин но слабичко на 4-5 усилено CD-то и реших да усиля басът и замириса пак на изгоряло и взе да бръжди и се отчаях слизам гледам пак дим . Говоритела е здрав на пръв поглед но бръжди като се усили и започва да дими (не загрява) от какво може да е и имате ли представа колко ще струва ? Говоритела е Pioneer 307 d2 12 инча и усилвателят ми загрява МНОГО като го усиля а преди не загряваше толкова възможно ли е да е поради разваления говорител ?
- Lut_fen
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем с PIONEER 307 d2 12 инча
Баса ти е за смяна имаш най-вероятно междувитково късо и си е изменил съпротивлението и затова ти товари стапалото и грее
може да се ремонтира но не става както е оригинално 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Повредил си (изгорил си) намотката на баса.
Както написа колегата по-горе - или ремонтирай, или нов.
Както написа колегата по-горе - или ремонтирай, или нов.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ще го ремонтирам утре го карам на 1 познат да го разглобява ... каза че намотката е изгоряла
- jelevbg
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AHU 1997
- Контакти:
Lut_fen написа:...може да се ремонтира но не става както е оригинално
Става става и по-добре от оригиналното става само трябва да попадне в добри ръце

- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Товз е типично за този говорител , и аз имам същия , един път съм го издувал само повече и подмириса ,но го спрях преди да запуши и изгори. Просто този говорител не носи голяма мощност , подмирисва при далеч по ниска мощност от паспортната му 400w . Ако се слуша на нормално ниско ниво няма проблеми.
- Lut_fen
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да колега така е но не е за всеки тая работа аз съм си правил лично две 12-ки да си играя да ги пренавивам и станаха доста сполучливи
Доста си е работата и играчката по ремонта 

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”