Тонколоните на Passat B5
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Тонколоните на Passat B5
Усилвателят, на фабрично вградените в колата устройства, е около 20 вата на канал. Говорителите са съобразени с тази мощност, т.е. биха понесли претоварване до около 40 вата. Пищялките, по пътя на логиката, съответно са 5 - 10 ватови. Но тези цифри са доста относителни. Говорителите също са различни. Тези, произведени от Isophen - made in Tunesia, са по-слаби от Филипсовите. Защо мисля така. Преди няколко месеца купувах от форума оригинални говорители 2-ра ръка. Тунезийските бяха изгорели, продавачът ми ги замени с други, пак същите и отново изгорели. Накрая ми изпрати два филипсови, които работят прекрасно в момента. Статистическата извадка, макар и малка, според мен е показателна. 

- mopowah
- Автомобил: 2021 VW ID3 Pro Performance Max
- Двигател:
sashot, моля те пусни ми ЛС с инфо от кой си си купил колоните, че искам и аз да си взема за задните врати.
4 по 40 W , 4 пищялки по 5 W + касетофона 20 W = 200 W
Благодаря за отговора.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Maste-pro написа:4 по 40 W , 4 пищялки по 5 W + касетофона 20 W = 200 WБлагодаря за отговора.
Май не те разбрах. Ако смяташ, че е необходимо, поясни какво си искал да кажеш.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз имам една оригинална тонколонка за вратите за продан , използвана , работеща идеално
- nikoloff90
- Автомобил:
- Двигател:
имате ли представа колко сантиметра е диаметърът на колонките? 10?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако става дума за Пасат Б5 и 5.5 - 16,5. Имай предвид, че говорителите са малко по-специални. Имат едни подиуми, които ги изнасят напред. Ако сложиш стандартни, са възможни два проблема. Първо, да не може да се отваря стъклото нацяло, ако става дума за задни врати, второ, да се влоши качеството на звука, поради междината между говорителя и кората. Изход - да се монтират допълнителни подиуми, които да се купят (цената трябва да е около 10 лева/бр.) или да се изрежат такива от ПДЧ, МДФ и да се обработят с някаква епоксидна смола.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ето такива например 

- nikoloff90
- Автомобил:
- Двигател:
за Б5 ставаше въпрос, а попитах чисто инфоративно, иначе за сега нямам намерение да сменям обикновените колонки. не предполагах, че може да е толкова сложно състоянието при евентуална смяна
иначе благодаря за информацията 

- basketwarrior
- Автомобил: Passat B5 variant
- Двигател: 1.8T APU
sashot написа:Ако става дума за Пасат Б5 и 5.5 - 16,5. Имай предвид, че говорителите са малко по-специални. Имат едни подиуми, които ги изнасят напред. Ако сложиш стандартни, са възможни два проблема. Първо, да не може да се отваря стъклото нацяло, ако става дума за задни врати, второ, да се влоши качеството на звука, поради междината между говорителя и кората. Изход - да се монтират допълнителни подиуми, които да се купят (цената трябва да е около 10 лева/бр.) или да се изрежат такива от ПДЧ, МДФ и да се обработят с някаква епоксидна смола.
А от къде мога да си намеря такива "подиуми" ?
- basketwarrior
а мога ли да сменя само мидбаса или трябва да сменя и двете заедно,защото гледам че много колеги са сменяли всичко заедно? Защото по-скъпо излиза, а пък аз от високите тонове съм доволен и не мисля че имат нужда от смяна 

- basketwarrior
Оттеглям си въпроса,щото обиколих и чуждите сайтове и ми се разясни ,че не е никакъв проблем,само трябва да видя сметката на оригиналната букса ,да я резна и да свържа два от кабелите директно без букси за говорителя,но да питам и за тия адаптори (да знам да си направя сметка колко да заделя) тази цена в АVAL за 2-а адаптора ли е или за 1,защото гледам че говорителите се продават по 2-а в комплект и ще излезе много на далавера ако и адапторите са по 2-а,така ще ми излезе под 200 лева всичко 

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”