Плеъра е купуван от щатско. Поради често изтърване на панела, на въпросния му работят само няколко реда от дисплея. Казаха ми че са му изтекли някакви кристали. Струва ли си ремонта и изобщо дали може да се отремонтира. Европейския вариант е 4800MP, панелите дали са съвместими? От какъв друг Pioneer може да е съвместим панела. Всякаква информация ще ми е полезна.
Тъй, тъй, явно има нещо гнило в тоя дисплей. Имам и един друг Pioneer DEH-P4600MP, пак щатски, обаче разчита дисковете доста по-бавно от въпросния. Оптики... съвместимост, някой дали знае?
Чистиш и продължаваш! Аз пък имам Pioneer deh-p3630mp с като твоят проблем (изтекал кристал-спукан дисплей). Двете Цд-та са с еднакви оптики,смени им касетите с оптиките и си слушай едно като хората. Касети - механиките (4 болта и после лентовият кабел само се издърпва)!(нищо сложно)
Последна промяна от deversant на Сря 11 юли 2012 8:24, променено общо 1 път.
Има и едно единствено клипче в youtube как се сменя дисплей на cd pioneer,познай на кой модел е! Което означава,че няма начин да няма дисплей в ебай...даже трябва да са евтини!
Днес разглобих двата касетофона, касетите видимо са различни, захващането е еднакво, лентовия кабел на по-стария е по-широк(има две писти повече от другия). Панелите не са взаимозаменяеми, преди време пробвах. Проблема остава. Ако не се намери практично и икономично решение, касетофона с проблема отива за части, а ме е яд, щото си свири и чете дискове като нов.
Pioneer deh-p4600mp,вече е при мен и свири със тялото на pioneer deh-p3630mp. Даже и RDS-а си бачка,и хваща всички радиа! Та остана едно тяло 4600 напълно функционално.