Два аудио проблема на Леон

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
flameman5
Автомобил: Polo + Leon TDI
Двигател: AHW 2000 + ALH 2004

Два аудио проблема на Леон

Мнениеот flameman5 » Пет 14 сеп 2012 14:55

Здравейте колеги, пускам тази тема не за Полото, а за "новия" ми Леон 2004г :). Същите въпроси пуснах преди няколко дена и в Сеат форума, но отговорите не ме задоволиха и реших да се посъветвам тук с по-опитната и широка аудио-аудиториа :). Вече започнаха да се обаждат дребни дефектчета, което е съвсем в рамките на нормалното, дано да няма големи проблеми.
Проблемите с аудиото са два:
1. Първия е от радиото, което е оригинално Аура. В началото ми се беше кодирало и го носих да го разкодират, в последствие забелязах, че от време на време заглъхват високите честоти и след малко отново се появяват. Помислих си, че прекъсват пищялките, но в последствие забелязах, че ми изчезва знака за стерео на дисплея докато е заглъхнало и после като се появи се оправя т.е. губи се стереото. За сега проверих буксата за антената позавъртях кабела, но си работи добре. Някой има ли идея от къде може да ми изчезва стереото или от къде да продължа да търся проблема? Дали има връзка с разкодирането/не би трябвало, но.../?
2. Другия проблем е, че мидбасчето на шофьорската врата започна да пърка, явно ще трябва да се сменя - първия въпрос ми е дали може да се ползват старите фланци или трябва да се купуват нови и как точно да разделя стария говорител от него и да закрепя новия? Не съм свалял кората все още и за това питам, за да съм подготвен теоретично като започна да разглобявам. Освен това съм се насочил към два модела на Херц/DSK 165 ESK 165/, но не знам дали да давам толкова пари ако само един говорител е повреден, а в комплекта има и пищялки. Но първо трябва да си отговоря на първия въпрос, дали е от радиото или от антената и тогава ще мисля за говорителите.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Два аудио проблема на Леон

Мнениеот radi_nrj » Пет 14 сеп 2012 16:36

Относно първия ти въпрос - така си е, няма нищо развалено. Просто не можеш да идеално покритие на всякъде. Виж ако беше постоянно на Моно и чат пат да захапе Стерео щеше да е проблем.

Потребителски аватар
flameman5

Мнениеот flameman5 » Нед 16 сеп 2012 13:55

radi_nrj написа:Относно първия ти въпрос - така си е, няма нищо развалено. Просто не можеш да идеално покритие на всякъде. Виж ако беше постоянно на Моно и чат пат да захапе Стерео щеше да е проблем.

На другите коли, които съм карал до сега не съм забелязвал да се губи стереото.

Потребителски аватар
flameman5

Мнениеот flameman5 » Нед 16 сеп 2012 14:02

Относно втория въпрос - днес свалих мидбаса и се оказа, че мембраната си е абсолютно здрава, магнита също е на място. Много ми е странно - очаквах да е скъсана мембраната по звука, който произвеждаше. Възможно ли е някой кондензатор да се е прецакал и от него да се получава това пъркане? Като натискам мембраната навътре се усеща леко затруднение в смисъл, като че ли се търка в нещо, а навън си се движи нормално.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”