Passat CC прoблем с навигацията
-
- Автомобил:
- Двигател:
Passat CC прoблем с навигацията
Имам Пасат ЦЦ 2009 и имам проблем с навигацията от известно време , тя е заводска.Екрана ми изчезва и става всичко тъмно ,но тъч скрийна си работи ,музиката си работа и всичко останало , просто понякога ми изгася светлината и става черен екран.Това се получава спонтанно ,след като сам карал 5 минути колата , или 1 час , неопределимо е!Някакви идеи?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat CC прoблем с навигацията
Принципа на LCD екрана е: течно кристален панел, който затъмнява определени участъци. Зад него има осветление. Ако не работи осветлението се получава дефекта, който описваш. Passat CC от 2009 г. означава RNS510 устройство.Подсветката е в два варианта: Луминисцетна лампа със всичките и подробности (умножител за високо напрежение и т.н.) или LED (светодиодна подсветка). Твоят автомобил би следвало да е с последният вариант. Там гасненето на всички диоди може да бъде предизивкано от прекъсване на лентов кабел, окъсяване на такъв, дефект в някой от куплинзите или друг електронен компонент. При луминисцентната реализация има повече възможности за повреда или износване. За съжаление това са само приказки и практически с нищо не мога да ти помогна нито да те насоча към някой, който да извърши ремонта. С повече търпение, RNS-а може да се разглоби и и проверят връзките към дисплея. Може да се потърси и някой телевизионен-мониторен-компютърен специалист, който е пипал LCД-та. Малко трудно може да се пробва извън колата устройството.
- borri
- Автомобил: VW PASSAT CC
- Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc
Re: Passat CC прoблем с навигацията
колега какво става имали развитие по проблема,оправили навито 

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”