Кой от трите плеъра да избера?
- Dk4
- Автомобил: Vw Golf mk3
- Двигател: 1.9 TDI 1z 1994
Re: Кой от трите плеъра да избера?
Алпайните вадят мн по силен и качествен звук 

- napu6en_marmot
- Автомобил:
- Двигател:

-
- Автомобил:
- Двигател:
Dk4 написа:Алпайните вадят мн по силен и качествен звук
Ами...може...сигурно.
Ама чуй повече плеъри на различни цени и тогава прави генерални изводи

Щото има Алпин и Алпин. И Ф1.
И Пионер и Пионер. И Декс. И ОДР.
И Накамичи.
И кака Миче...

И Макинтош.
И Нео от матрицата и Елит...
Поздрави!
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
andro_ написа:Dk4 написа:Алпайните вадят мн по силен и качествен звук
Ами...може...сигурно.
Ама чуй повече плеъри на различни цени и тогава прави генерални изводи.
И Накамичи.
И кака Миче...![]()
И Макинтош.
Поздрави!

Евала Андро!
- audio_mania_max
- Автомобил:
- Двигател:
andro_ написа:Dk4 написа:Алпайните вадят мн по силен и качествен звук
Ами...може...сигурно.
Ама чуй повече плеъри на различни цени и тогава прави генерални изводи.
И Накамичи.
И кака Миче...![]()
И Макинтош.
Поздрави!
По принцип добре си ги подредил, само не разбирам защо Nakamichi и McIntosh, макар фалирали отпреди години, са след Пионерите от Пловдив...
А колкото до това, че всяка марка има различни модели - така е, ама това не прави Мерцедеса по-малко Мерцедес!
Тъй че човекът добре е казал за Alpine (и вместо да го съветваш да чуе повече плейъри, може би ти трябва да го направиш

- del21
- Автомобил: GOLF 4 TDI
- Двигател: TDI 99
Браво! Направи правилният избор,колега. 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
audio_mania_max написа:А колкото до това, че всяка марка има различни модели - така е, ама това не прави Мерцедеса по-малко Мерцедес!
Тъй че човекът добре е казал за Alpine (и вместо да го съветваш да чуе повече плейъри, може би ти трябва да го направиш).
т.е. искаш да кажеш, че този Alpine ще свири по-добре от този Pioneer само защото първия е Alpine и втория Pioneer

-
- Автомобил:
- Двигател:
Уважаеми Аудиоманиамакс,
Значи аз съм фен на Pioneer, основно съм ползвал такива плеъри, ползвал съм и други марки.
Около 6-7 плеъра съм сменил досега, не ги коментирам по марки, защото са били различни класове.
От Алпин съм слушал 9887. Да, хубаво е, става. Имал съм 88-ца на Пионер, да и тя става, но Алпина има по-хубави филтри, при активна система. Слушал съм и 9882Ri и 9880. 9855 не съм.
Обаче, при сравняване на плеъри трябва да се чуят на една и съща система, защото факторите, оказващи влияние върху звука са много, на практика всичко оказва влияние, дори и температурата на околния въздух и смеската на графита на четките на алтернатора, ясно ти е.
А и личните предпочитания са строго субективно нещо и от човек до човек разликата във възприятията е голяма.
Истината е една - само високия клас става и под висок клас имам предвид поне dex на пионер и съответните модели на другите марки.
Не пиша врели-некипели мнения измислени, не всички сме слушали само мерезе от флаш на 2 серия пайнир
.
Бих обърнал внимание на алпин ф1, ако има къде да го чуя, както и на последната версия на одр.
Със здраве.
Значи аз съм фен на Pioneer, основно съм ползвал такива плеъри, ползвал съм и други марки.
Около 6-7 плеъра съм сменил досега, не ги коментирам по марки, защото са били различни класове.
От Алпин съм слушал 9887. Да, хубаво е, става. Имал съм 88-ца на Пионер, да и тя става, но Алпина има по-хубави филтри, при активна система. Слушал съм и 9882Ri и 9880. 9855 не съм.
Обаче, при сравняване на плеъри трябва да се чуят на една и съща система, защото факторите, оказващи влияние върху звука са много, на практика всичко оказва влияние, дори и температурата на околния въздух и смеската на графита на четките на алтернатора, ясно ти е.
А и личните предпочитания са строго субективно нещо и от човек до човек разликата във възприятията е голяма.
Истината е една - само високия клас става и под висок клас имам предвид поне dex на пионер и съответните модели на другите марки.
Не пиша врели-некипели мнения измислени, не всички сме слушали само мерезе от флаш на 2 серия пайнир

Бих обърнал внимание на алпин ф1, ако има къде да го чуя, както и на последната версия на одр.
Със здраве.
- audio_mania_max
- Автомобил:
- Двигател:
Уважаеми Андро,
Нямам нищо против личните предпочитания на когото и да е и не съм толкова глупав да се опитвам да му ги променя.
Това не означава, че всички марки са еднакви и няма сравнително обективно класиране на марките в автомобилното аудио - има статистики за 1-ви места в SQ-състезания, пазарен дял във високия клас плейъри и т.н. Alpine и Pioneer за последните 20 години почти постоянно са номер 1 и 2 в тези класации. Но за последните 3-4 години на криза с новите модели на Pioneer разликата между двете марки като цяло значително нарастна. Просто Pioneer наблегнаха повече на ширпотребата - то се вижда и по изработка, и по цени. И го правят, защото все по-малко хора се интересуват от качествения звук.
То с тия форуми нещата са малко сложни, според мен би трябвало да си помагаме за конкретни въпроси, а не да се препоръчват определени марки и модели, защото вкусовете са различни. Единственият съвет би трябвало да бъде - иди и чуй сам!
Нямам нищо против личните предпочитания на когото и да е и не съм толкова глупав да се опитвам да му ги променя.
Това не означава, че всички марки са еднакви и няма сравнително обективно класиране на марките в автомобилното аудио - има статистики за 1-ви места в SQ-състезания, пазарен дял във високия клас плейъри и т.н. Alpine и Pioneer за последните 20 години почти постоянно са номер 1 и 2 в тези класации. Но за последните 3-4 години на криза с новите модели на Pioneer разликата между двете марки като цяло значително нарастна. Просто Pioneer наблегнаха повече на ширпотребата - то се вижда и по изработка, и по цени. И го правят, защото все по-малко хора се интересуват от качествения звук.
То с тия форуми нещата са малко сложни, според мен би трябвало да си помагаме за конкретни въпроси, а не да се препоръчват определени марки и модели, защото вкусовете са различни. Единственият съвет би трябвало да бъде - иди и чуй сам!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Абсолютно съм съгласен с горното мнение.
Наистина Пионер в момента са ширпотреба, наистина в тях яко са спестени разходи, дори и в 80prs.
Факт е, че у нас се купуват плеъри до около 200 лв нови.
Все още има Пионери, произведени за европейския пазар, но произведени в Япония.
Аз харесвам само тях.
Наистина Пионер в момента са ширпотреба, наистина в тях яко са спестени разходи, дори и в 80prs.
Факт е, че у нас се купуват плеъри до около 200 лв нови.
Все още има Пионери, произведени за европейския пазар, но произведени в Япония.
Аз харесвам само тях.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
napu6en_marmot написа::lock: Благодаря за инфото колеги. Избран е http://www.pioneer.eu/eur/products/arch ... index.html , да си го ползва приятелката със здраве!

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”