Един съвет за кабели!
Един съвет за кабели!
Някой може ли да ми каже от къде и как най лесно да прекарам 2 кабела до багажника на голф 3 да мога да си подвържа елипсите? и най важното да не се виждат .. до колкото е възможно, и колко квадрата да е кабела ... ? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Един съвет за кабели!
Прекарай кабелите през левия праг.
Една кръстата отвертка ти трябва, малко мислене, един преди/след обед, малко разглобяване на голфови платмаси и така. Праговете имат някой друг пластмасов и метални винтове.Иначе са на щипки. Същото е положението с пластмасите около волана.
Кабел - ако няма в комплекта с говорителите, вероятно ще купиш някакъв евтин, китайски, със "силиконова" изолация и ще му се радваш. Пред евтин кабел аз предпочитам двойка единични многожилни кабели (да кажем със сечение 0,75-1 кв.мм), усукани един през друг. Защо усукани? - елементарен начин да се намалят смущенията. Защо се намаляват? - физика.
Иначе има хубави кабели, на хубави цени, при използването на които при евтини системи води до загуба на пари и липса на ефект.
Една кръстата отвертка ти трябва, малко мислене, един преди/след обед, малко разглобяване на голфови платмаси и така. Праговете имат някой друг пластмасов и метални винтове.Иначе са на щипки. Същото е положението с пластмасите около волана.
Кабел - ако няма в комплекта с говорителите, вероятно ще купиш някакъв евтин, китайски, със "силиконова" изолация и ще му се радваш. Пред евтин кабел аз предпочитам двойка единични многожилни кабели (да кажем със сечение 0,75-1 кв.мм), усукани един през друг. Защо усукани? - елементарен начин да се намалят смущенията. Защо се намаляват? - физика.
Иначе има хубави кабели, на хубави цени, при използването на които при евтини системи води до загуба на пари и липса на ефект.
колега благодаря за изчерпателния отговор! ами да питам имам един кабел 2 квадрата и половина многожичен ... той няма ли да ми свърши работа? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ivelinch0 написа:колега благодаря за изчерпателния отговор! ами да питам имам един кабел 2 квадрата и половина многожичен ... той няма ли да ми свърши работа?
2,5 квадрата единичен или 2х2,5 квадрата?
2,5 квадрата е доста голямо сечение, за работата която ще върши.
2 х 0,75 е достатъчно, даже в излишък.
Но ако държиш да си го използваш - действай

Реално няма нужда от голямо сечение, защото мощността на вградения в CD-то усилвател е не повече от 18W.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ivelinch0 написа:за по сигорно .. веднъж го правяняма през 2 дена кабели да сменям :d
Слагай!

Колкото повече - толкова повече

-
- Автомобил: Volkswagen Golf mk3
- Двигател: 1.8 ABS 12.1991 2.0 ABF 04.1994
Аз моите днес ги изкарах през дупката където са бушоните и ги прекарах под пластмасата на вратата до отзад
с свързване и всичко отне ми 2 часа без да бързам 

luxeo0n написа:Аз моите днес ги изкарах през дупката където са бушоните и ги прекарах под пластмасата на вратата до отзадс свързване и всичко отне ми 2 часа без да бързам
А от къде тръгват ? От касетофона ли ?
- mastersound
- Автомобил: Vw Golf 3
- Двигател: 1.9 TDI 1Z
Касетофон -> парно ( закачих с миша опашка кабела ) -> под пластмасата която покрива купето до вратата -> под прага -> под пластмасата която е отзаде -> багажника 

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”