Здравейте,
наскоро си взех пасат 6-ца 2007 година. Като към него имам и cd changer в жабката (аудио системата е с голям дисплей мисля, че се води RNS-2 ако съм разбрал правилно от форума). Записах един диск с няколко папки вътре с mp3-ки, но не може да ги плейне. Показва ми Track 1 вижда се, че тече някакво време, но няма никакъв звук. Диска съм го записал на 2x скорост. Как може да си пусна музиката от този диск. До колкото разбрах този cd changer би трябвало да разбира от mp3-ки и не знам какво да го правя.
Ако някой може да помогне ще съм много благодарен.
Поздрави.

Проблем с CD changer на пасат 6
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
Re: Проблем с CD changer на пасат 6
А обикновени аудио дискове чете ли? Питам защото моя чете само аудио и при вкарване на МР3 дори не стартира диска. Можеш ли да сменяш песните от МР3 диска?
Не не мога да сменяма песните. Изписва единствено Track 1. Ще пробвам и с аудио файлове. Все пак малко безумно ми се струва кола от 2007 година да не може да чете mp3-ки. Те са пуснати като формат '95г.
Навигацията ми е ДВД или поне така пише на дисплея като запаля колата. Дали ще мога да си запиша аудио файлове на ДВД и да го пусна от там ?
Навигацията ми е ДВД или поне така пише на дисплея като запаля колата. Дали ще мога да си запиша аудио файлове на ДВД и да го пусна от там ?
- stilqn72
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BMP 2006
СД чейнджъра работи само с аудио файлове, ако е този http://volkswagenpartspeople.com/images ... -57110.jpg
Здравейте,
вчера успях да запиша няколко аудио диска, като само един работи без проблеми. Записах ги с Windows Media Player на slow speed. Записах още два по този начин, но те прескачат от време на време дори когато колата не е в движение. Получава се като пауза от 2 сек, което е доста дразнещо. Опитах да запиша дискове и с други програми, но не работеха изобщо директно даваше cd-error.
Някой може ли да даде повече инфо как точно се записват тези дискове ?
Днес един колега от фирмата сподели, че продава следното устройство: http://www.xcarlink.co.uk/product.php?productid=35&cat=11&page=1#tab1 като го е ползвал на тойота. Аз може ли да го сложа на моят пасат ? Трябват ли ми допълнителни конектори или нещо такова за това ?
вчера успях да запиша няколко аудио диска, като само един работи без проблеми. Записах ги с Windows Media Player на slow speed. Записах още два по този начин, но те прескачат от време на време дори когато колата не е в движение. Получава се като пауза от 2 сек, което е доста дразнещо. Опитах да запиша дискове и с други програми, но не работеха изобщо директно даваше cd-error.
Днес един колега от фирмата сподели, че продава следното устройство: http://www.xcarlink.co.uk/product.php?productid=35&cat=11&page=1#tab1 като го е ползвал на тойота. Аз може ли да го сложа на моят пасат ? Трябват ли ми допълнителни конектори или нещо такова за това ?
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
Аз досега винаги съм записвал с Nero и съм нямал проблеми с разчитането на дисковете. Избираш опцията Audio Disc и след това на минималната възможна скорост. Провери дали е активиран finalize CD. Това е задължително да е активирано, когато записваш аудио диск.
Последна промяна от Ivo_ на Пет 23 ное 2012 9:30, променено общо 1 път.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dio1 написа:Здравейте,
Като устройство е едно и също за всички модели. Различава се само конектора според музиката.
Ето и такова в БГ http://bktuning.bg/product.php?ProductID=2980
Откача се куплунга на CD ченджъра и се закача неговия.
- stinbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател:
dio1 написа:Здравейте,
Колега най-вероятно е зацапана оптиката на чейнджъра (съдейки по симптомите) и затова трудно чете (или не чете) - можеш да я занесеш в сервиз да я почистят или да пробваш сам, а може и да е "свършила" вече.
Аз ползвам Х-карлинк вместо чейнджър и като недостатък мога да спомена лошият декодер (МР3-ките особено с нисък битрейт се плейват ужасно) и за целта си компресирам сам песни на WMA (windows format) на 320 кбит и се слуша прилично - иначе може и в wav. формат да си ги оставиш, което заема повече място, но с 32гб карта или USB това няма да е от съществено значение.
Друг недостатък на "х-линка" е че не изписва песните за разлика от оригиналната музика, но все пак и чейнджъра не ги изписва. Случва се и да "увисне", което не съм разбрал до момента на какво се дължи и след като "мисли" 10-15 секунди се оправя.
Иначе устройството е лимитирано на 594 песни, което число идва от 6 диска х 99 песни на диск - казвам 6 диска, защото "х-линка" имитира чейнджър с 6 диска и по този начин си комуникира с бордната музика, търсих начин да го излъжа, че чейнджъра е с 12 диска, но до момента не съм успял.
Това е моя модел http://www.xcarlink.bg/XCarLink-avtomob ... uetooth-VW .
Лично за мен цената, която си заслужава за въпросното устройство е някъде 3 пъти под тази обявена от търговците ( най-вероятно и истинската цена е около 80-100 лв), но всеки сам си преценява.
Благодаря ви за информацията определено е полезна.
Пробвах с Неро и няма промяна. Явно трябва да търся някакъв сервиз да го погледнат. Може да предложите къде да отида.
Забелязах, че диска за навигацията не ще да излезе. След като натисна бутона за eject и се чува някаква механична работа и гледайки в цепнатината се вижда съвсем леко да приблясва диска, но е вътре в аудиосистемата и не мога да го издърпам. Не искам да се опитвам да го дърпам с пинсети, за да не го надраскам(не че върши работа, за Италия е). Някаква идея как да го оправя това или и за него в сервиз трябва да ходя ?
@stinbg според това което казваш не си заслужава много много да си вземам този xcarlink все пак ако искам нова музика не ми пречи да запиша 1-2 нови диска след като (ако) оправя сд чейджъра. Също така не смятам, че някой слуша 500 песни в колата си. За навигацията в тази кола между толкова много песни даже не искам да знам.
Пробвах с Неро и няма промяна. Явно трябва да търся някакъв сервиз да го погледнат. Може да предложите къде да отида.
Забелязах, че диска за навигацията не ще да излезе. След като натисна бутона за eject и се чува някаква механична работа и гледайки в цепнатината се вижда съвсем леко да приблясва диска, но е вътре в аудиосистемата и не мога да го издърпам. Не искам да се опитвам да го дърпам с пинсети, за да не го надраскам(не че върши работа, за Италия е). Някаква идея как да го оправя това или и за него в сервиз трябва да ходя ?
@stinbg според това което казваш не си заслужава много много да си вземам този xcarlink все пак ако искам нова музика не ми пречи да запиша 1-2 нови диска след като (ако) оправя сд чейджъра. Също така не смятам, че някой слуша 500 песни в колата си. За навигацията в тази кола между толкова много песни даже не искам да знам.
Според мен мен самият changer не чете MP3' и аз съм с такъв и моят не чете.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”