Как да прокарам кабела за колоните от купето във вратите на голф 3? Преди няколко дни си взех някви колонки за предните врати на голфчето. Като отворих докоративните капачки вътре никво кабелче!!! Купих си 4 метра кабел и започнах да окабелявам. Разглобих пласмасите под волана
свалих жабката и така някак си успях да стигна до 2 те врати. Между купето и вратата има гумен маншон по кото минават кабелите за централното аларма ... оказа се че маншона завършва с мъжка букса която вллиза в женска към вратата. Покрай буксите няма ник'во място да мине кабела за колоните и останах до там! Сега съм с някакъв висящ монтаж и е супер грозно. Ще бъда благодарен ако някой ме светне как да прокарам кабела във вратите без да къртя , преправям и побългарявам.
Окабеляване врати проблем! (Решен!)
Окабеляване врати проблем! (Решен!)
Последна промяна от master на Съб 18 ное 2006 18:20, променено общо 1 път.
- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
колегата дето е ходил ти отговаря,че точно там от вътрешната под таблото тази букса (голямата)в нея всичките ти кабели са на щипки които се откопчават .Та точно като ги свалиш всичките ще видиш точно тази дето ти е за колоните.Пада се в средата на кръга.Оттам си пускаш кабелите за ЦД-о
П.п.
и нищо няма да дупчиш.Ако ти трябват буксите,имам резервни
П.п.
и нищо няма да дупчиш.Ако ти трябват буксите,имам резервни
Благодаря ви за отговорите теа дни ще разфасовам вратите за да видя за какво става дума. Вече ми става мъчно за добрия ми стар голф 2 там всичко беше по лесно
Пък и се чудя на тези от завода как може да ги мързи да сложат още 10 метра кабел като са я зглобявали колата , като са предвидили да има говорители във вратите ! Сега за 4 кабелчета трябва да се разглоби полвината кола.

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Днес намерих време да си поиграя малко. На самата букса има отвори които не се ползват и през тях минава спокойно тънък кабел. С една тел внимателно се пробива шумоизолацията на вратата и се подвежда към отвора за кабелите в гумения маншон. Кабелчето за колоните се промушва през празните дупки на двете букси гледа се да са синхронни празните дупки за да нестане пречупване на кабела. След това вече прекарания кабел се връзва за телта с тиксо и се изтегля във вратата. В момента всичко свири и пее 

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”