Проблем при свързване на СД!

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
tisho_bs
Автомобил:
Двигател:

Проблем при свързване на СД!

Мнениеот tisho_bs » Чет 14 мар 2013 18:04

Проблема е следния... Един мой приятел, си купи ново СД, "Pioneer DEH-1400UBB" и реши да ми се обади да го свържа. :mhihi Отидох до колата, издърпах стария касетофон, и какво да видя.. 5 кабела на кръст, (2 за предните тонколони към който бяха свързани и задните, един постоянен + който идва от запалката, един - и антената).
Ето какво направих аз. Пуснах му нови кабели за задните тонколони, жълтия и червения кабел, който излизат от СД-то ги свързах заедно, и им пуснах постоянния (+) от запалката, понеже иска ЦД-то да работи и когато не е на контакт! свързах масата, антената всичко и остана много доволен! После се почерпихме малко.. :mhihi и така, до сутринта когато ми звънна да ми каже, че не може да запали поради липса на ток.. :confused
Каза че до сега не е имал проблеми с акумулацията, акумулатора бил на около година!
Това ме навежда на мисълта, че явно съм объркал нещо при свързването, и му дава утечка.. :neutral

Последна промяна от tisho_bs на Пет 15 мар 2013 12:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Alex_ace
Автомобил: Golf 4 1.6
Двигател: AKL

Re: Проблем със свързване на СД!

Мнениеот Alex_ace » Чет 14 мар 2013 19:20

Здравей колега . Имах го същия проблем с падането на акумулатора самоче на Голф 4 . Ако замериш утечката сега - 80-100 мА - сташно много. За да нямаш този проблем - постоянния + го подаваш единствено и само на memorry пина на ЦД-то , всички останали + да са след контакт и тъка утечката пада до нормалните 10-15 мА. Постоянен + ти трябва на паметта за да помни настрожки и станции . Успех с връзките.

Потребителски аватар
tisho_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_bs » Чет 14 мар 2013 19:34

Мерси колега, за бързия отговор!
Но този кабел, на който има ток само когато е на контакт, при него липсва. :smile Ако някой знае, и е наясно, как да пусна нов кабел през който да тече ток, само когато е на контакт, нека да сподели. :smile Колата е "ФИАТ ТЕМПРА", ако има значение.

Потребителски аватар
tisho_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_bs » Пет 15 мар 2013 11:41

:question

Потребителски аватар
topito
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем при свързване на СД!

Мнениеот topito » Сря 20 мар 2013 7:44

Колега варианта при него е такъв,че касетофона ще работи само на контакт за да няма други грижи.

Потребителски аватар
Presli82
Автомобил: Volkswagen Passat b2
Двигател: diesel
Контакти:

Re: Проблем при свързване на СД!

Мнениеот Presli82 » Сря 20 мар 2013 13:30

Щом е важно СДто да работи на място ,вариант е някъде да се постави ключе на 'червения' плюсов кабел. Разбира се не трябва да се забравя да се изключи преди слизане от колата.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”