Търся колега "на ти" с car audio...

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Търся колега "на ти" с car audio...

Мнениеот radi_nrj » Сря 26 юни 2013 22:09

8 квадрата са за момента, все пак на EP5-цата ползвам само петия канал, който е има-няма 200W :mhihi

Като вържа и останалите 4 ще има подмяна на захранващите кабели ама няма да са много дебели защото имам 1 метър от акумулатора до стъпалото. Трябва ми плеър с 3 двойки изходи, но в момента по колата се правят други работи:
Изображение

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 27 юни 2013 8:46

radi_nrj написа:... но в момента по колата се правят други работи:
....

Ей тая музика обаче хич не е хубава :cry ...

Потребителски аватар
bace_go6o
Автомобил: lek
Двигател: AFN 97

Мнениеот bace_go6o » Пет 28 юни 2013 9:22

Само дано мога да се освободя на 6и7 живи и здрави ще те търся Ради; )

Потребителски аватар
bace_go6o

Мнениеот bace_go6o » Пон 15 юли 2013 14:29

Здравейте колеги! ! !
В продължение на няколко дни се опитвах с един колега от работата да свържем пустата музика. На кратко ще обобщя какво направихме.

Прекарах пусковия кабел от акумулатора до багажника, другия кабел е от другата страна. Кабелите са прекарани.
Масата не е вързана все още стабилно защото не се знае къде ще бъде наместен буфера. Но има места от където взимам маса. СД-то си е на мястото, чинчовете са свързани към СД-то. Както бях казал, от белия кабел с чинчовете от едната страна дето влиза в усилвателя има една жица която стърчи, от другия край при СД-то също има една, която е много по-тънка, нея я свързвам към чисто синия кабел от СД-то ( да отбележа, че има още два +-ови кабела, син с бяло и светло син). И така, свързани са елипсите, чинчовете са си на мястото, масата, +-са ... Идва ред на буфера, от буфера излизат 2 двойни кабела, прозрачни са но имат по 1 червена лента. Човека който ми продаде музиката ми каза кое е е минуса, каза ми също, че говорителя бил с две турбини. Не разбирам за какво иде реч.
Питах го, каза ми да свържа двойния кабел "-" на плюса и минуса на 3 и 4 канал, съответно кабела "+" на плюса и минуса на 3 и 4 .. Ако ме разбирате ... Да обаче нищо не става. На усилвателя има две лампички, power и protection. Светка винаги протекшъна ... Какви ли не комбинации правих за свръзка на кабелите, винаги протекшън. И сините жички на СД-то сменях, нищо и нищо ..
Някакви идеи?? Възможно ли е да съм изгорил усилвателя? Има два бушона, те са си наред! След всеки неуспешен опит, рестартирах бушоните...

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пон 15 юли 2013 15:06

откачаш всички входове и изходи на този усилвател.
волумета и гейнове завъртени на нула.
да останат само ремот, плюсът и масата му. свети ли прот по този начин?
нали схвана, плюс: от него мостче към ремоте и масата. общо два кабела към усилвателя.
edit: точно така, мост от ремоте до плюса. махни го настрана за момент чинчовият плюс.

Последна промяна от bobocamaro на Пон 15 юли 2013 15:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bace_go6o

Мнениеот bace_go6o » Пон 15 юли 2013 15:10

bobocamaro написа:откачаш всички входове и изходи на този усилвател.
волумета и гейнове завъртени на нула.
да останат само ремот, плюсът и масата му. свети ли прот по този начин?
нали схвана, плюс: от него мостче към ремоте и масата. общо два кабела към усилвателя.

Искаш да кажеш от клемата на + да прекарам кабел към ремот? А кабела който идва от чинчовете който се води плюсков какво го правя, не трябва ли той да е в ремот?

edit: Направих каквото каза, махнах всички говорители, + на чинчовете, кабел от + до ремот и пак нищо .. дори и протекта не свети сега ..

edit2: Стойте, светна power-a, но няма звук .. Ще местя жиците, дано се получи :death

Потребителски аватар
bace_go6o

Мнениеот bace_go6o » Пон 15 юли 2013 17:21

Малко помощ.
Дадох ток на усилвателя.
Но не мога да изкарам звук .. От сд идва кабел с 2 чинча на който са закачени още 4, демек от цд идват 4 чинча ( на + има + и -; и на минуса има + и - ). Кой чинч на кой канал трябва да го сложа, също така как да свържа плюсовете и минусите на двата двойни кабела които идват от буфера за канали 3 и 4 .. ?

edit:

Изображение

edit: Благодаря на отзовалите се! ! ! Свързах ги някак, и всичко засвири по мед и масло .. .Благодаря на всички за информацията която ми дадохте .. :bowdown

edit17.07.13... Е да, тръгна, but something's wrong .. Баса не дава говор, а само думка, все едно некое цигане удря по багажника с тухла ... Когато увелича от СД-то, все едно задната линия заглъхва на макс и се чува само предната, която дефакто е свързана към СД ... Елипсите не се чуват хубаво, постоянно променят честотата си, високи, ниски, високи, ниски ...
Мисля да те послушам Радо, да инсталирам тези говорители в продавалник ... Имам едни други които май ще ми свършат работа, блаупункт пак? Как мислиш.. Айде пишете този път, много се срамувате .. :love.vwclub

ifch0

Мнениеот ifch0 » Сря 17 юли 2013 16:45

Тъй като ядох един подобен скоро - ако не си го направил - провери добре, дали (+) и (-) на вс. говорители е спазено.

При мен бяха объркани (по кабелите) и при чисто нови колони и "радио", се чуваше като GSM в тенекиено канче.
Само високите бяха уж добре.

Колега ми подари нови ISO конектори. Запоих си кабелите, прекарах си ги от'дето трябва, изкормих вс. старо и няма да ти кажа, как картинката се промени из основи.

Потребителски аватар
bace_go6o

Мнениеот bace_go6o » Чет 18 юли 2013 1:10

Еееееее.... Какво да ти кажа ... :banghead
Все едно, балерина да ми говори как да се нося във въздуха и да изпълнявам лупинг .. :no

Който си го знае и разбира, си го прави като хората ..
За сега ще свири както съм го настроил. След време ще се мисли за нещо по-ефективно!

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”