Проблем при свързване на car audio (passat b3)

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
xicxoo
Автомобил:
Двигател:

Проблем при свързване на car audio (passat b3)

Мнениеот xicxoo » Пон 01 юли 2013 19:09

Прехвърлям се от Blaupunkt acapulco mp52 на lg lcf600ur ,LG то си има преходник към евробуксата ,кабелите си идват по старо му ,но плеъра не тръгва ,чува се ,че нещо сработва вътре ,но това само за 3-4 сек. и спира ,пробвах дали е от battery кабела ,като пуснах един директно към + на акумулатора ,но явно не е оттам проблема ,помагайте ... :confused :neutral

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Проблем при свързване на car audio (passat b3)

Мнениеот radi_nrj » Вто 02 юли 2013 9:17

На LG-то на захранващата букса трябва да има следните кабели

Черен - Маса
Жълт - +12V постоянен
Червен - +12V през контакт

Ако подадеш маса на черния и плюс на червения и жълтия и CD-то не запали проблема е в него!

xicxoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xicxoo » Вто 02 юли 2013 9:28

Сега ще го мъча пак ,мен ми се струва ,че след преходника някъде се объркват кабелите ,намерих една тема тук дето пише характерните цветова на окабеляването за различните години пасати и сега по нея ще опитам ,не съм го взел ново LG-то ,но е тествано ,освен да се е скапало ,докато съм го возил до вкъщи... :redface Мерси за отговора :)

xicxoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xicxoo » Вто 02 юли 2013 11:49

Ок ,поткарах го ,оказа се ,че единия + и масата са прекъснати :) Мерси radi_nrj :) :bowdown

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пет 12 юли 2013 19:47

Радко е страхотен Пич

xicxoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xicxoo » Вто 16 юли 2013 13:31

Ок работи си перфектно плейъра ,недостатък е трудното сваляне ,доста зор виждам докато го сваля ,но пък не пада при първото подрусване ,друго ,което ми се струва проблемно е ,че се вижда прекалено слабо дисплея ,има настройки за яркостта и на най-яркото пак не се вижда ,освен ако не е вечер ,дори в затворено помещение през деня едвам се гледа ,помислих си ,че си е така ,но попаднах на този клип http://www.youtube.com/watch?v=xmt68ARZnOg и се оказа ,че би трябвало да се вижда и през деня. Някой ако има същия модел да сподели ,къде мога да търся причината за слабото осветление на дисплея. Благодаря :)

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Вто 16 юли 2013 15:55

Виж като изгасиш фаровете дали не се засилва дисплея.

xicxoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xicxoo » Вто 16 юли 2013 15:57

Мне ,не е от там проблема ,имаш съмнения ,че отнякъде дърпа ток ли ? Аз си го помислих ,но всичко друго си работи добре ,само дисплея едвам се вижда...

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 17 юли 2013 19:57

Друго имах в предвид. Някои плеъри имат функция auto dimmer, и ако инсталацията на колата я има тая екстра като запалиш фаровете на едно кабелче на ISO конектора на плеъра се подава +12V и плеъра си намалява яркостта на дисплея автоматично. В3 я има тая екстра ако не е отрязано кабелчето.

xicxoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xicxoo » Съб 20 юли 2013 18:56

Отдавна не съм писал ,съжалявам не остана време , та благодаря ти за светването ,но като прочетох ръководството си пише ,че плеъра си има тази опция ,когато в настройките за осветеност е на auto ,но при мен си е на ръчна настройка и на най-ярко пак е блед...

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Съб 20 юли 2013 20:16

Твърде вероятно е и самия дисплей да е дефектен и цяла партида да са така. Ако машината е гаранционна пробвай да предявиш претенции към гаранционния сервиз.

xicxoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xicxoo » Нед 21 юли 2013 13:27

От заложна къща е ,без гаранция - рискуваш пИчелиш ,не рискуваш нИ пИчелиш ,това е - късмет явно... Мерси все пак за отговорите !

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 24 юли 2013 16:06

Взех да карам полото на едни роднини и попаднах на това:

Явно тия LG са си Lеко Gадни и на всичките дисплея им не се вижда на слънце. Следващата драма е че си забравя майчиното мляко като извадиш ключа. Проблема е че постоянния + и тозо през контакт са точно на обратно на VAG инсталацията. Дригия проблем е че ISO конекторите са на гърба на самия плеър и не може да се разменят плюсовете както на повечето плеъри в техния сноп от кабели. Поради липса на подходящ инструмент да пренаредя буксате направих нещо много грозно - резнах 2-та плюса малко след мъжките ISO конектори и с една лустер клема ги размених там. Колата не е моя и скоро няма да се слага читав плеър та най-вероятно ще си остане така форевър. Поне сега си помни настройките:

На края го преборих и вече всичко е както трябва освен дисплея, който дневно време хич го няма.

Иначе тунера му е слаб, еквалайзера му е отвратителен, подредбата на бутоните е лишена от логика...

С 2 думи - не си купувайте LG плеър са кола - ще се псувате.

xicxoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xicxoo » Пет 26 юли 2013 19:22

Благодаря още веднъж ,поне сега знам ,че проблема е от самия плеър ,иначе при мен друг проблем освен дисплея няма ,свири си нормално ,със или без контакт ,помни си настройките и така... Брат ми има LG в колата си ,така я взе ,което си свети ,свири ,работи отлично. Това ме ядосва много ,след като има USB вход и имам в момента към 200 песни и не мога нищо да видя на дисплея и трябва да налучквам... :screwy

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Пет 26 юли 2013 22:40

LG са крайно разочароваща марка за всичко което прозвеждат като цяло освен телевизори може би :beat_butt2 Иначе гледах им новите плейърчета за кола и са стилни, но не бих си взел LG като за същите пари мога Pioneer да си купя.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”