саунд

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
golfi80
Автомобил:
Двигател:

саунд

Мнениеот golfi80 » Пет 15 дек 2006 12:11

според вас как ще е по - добре да направя. имам 2 12 инчови баса Херц,чудя се как ще свирят по-добре, като ги монтира на кората/дървена/ или да им направя отделна каса.Ако сте имали подобна дилема моля споделете :roll: :roll:

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Пет 15 дек 2006 12:45

Аз съм за кутия, но обемът да не е общ. Т.е. една кутия с преграда, примерно. Забелязъл съм, че два говорителя в един обем не свирят като в различни обеми.

Потребителски аватар
Koko26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Koko26 » Пет 15 дек 2006 14:29

Виж какви са ти говорителите, защото има разлика между такива за открит обем и за кутия. Моят е в кутия и съм много доволен. :wink:

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Пет 15 дек 2006 21:08

pipi_to написа:Аз съм за кутия, но обемът да не е общ. Т.е. една кутия с преграда, примерно. Забелязъл съм, че два говорителя в един обем не свирят като в различни обеми.

Именно!

ПП. Hertz за отворен обем не съм видял досега :wink:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 15 дек 2006 23:03

pipi_to написа:Аз съм за кутия, но обемът да не е общ. Т.е. една кутия с преграда, примерно. Забелязъл съм, че два говорителя в един обем не свирят като в различни обеми.

:да: Точно така,прав е човекът.Ама 2 12''-ски няма ли да са ти много в Голфу.Аз имах една една 10''-ка,пак Херц и ми разтрисаше много гадно всички ламарини+задната броня и затова я разкарах.Не ми се занимаваше с обезшумяване...

Потребителски аватар
gotin_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gotin_83 » Пон 18 дек 2006 22:11

по какво се различават басовете отворения и затворения обем

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 18 дек 2006 22:28

gotin_83 написа:по какво се различават басовете отворения и затворения обем

Малко ламерско обяснение ще ти дам,но ще разбереш.Значи басовете за отворен обем (Free Air) са с по-малък ход на мембраната,имат по-висока чувствителност т.е. числото пред db/Wm е по-голямо.Изчислени са така,че да използват цялото пространство на автомобила като обем.Те не са така ефективни в затворени кутии,както басовете за затворен обем.С Free Air трудно се достига високо налягане на звука,освен това не слизат много надолу в честотната си характеристика т.е. труден им е "мекия бас".Free Air пести пространство,което би се заело от кутията на другите басове.Басовете в кутии достигат по-високо налягане т.е. сила,но тази сила трябва да дойде отнякъде и те изискват по-мощно захранване,поради по-малката си чувствителност.
В заключение ще кажа само,че ако искам силен,плътен,мощен бассс ще избера бас в кутия винаги пред фрий еър.

Потребителски аватар
gotin_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gotin_83 » Вто 19 дек 2006 22:40

благодаря за изчерпателния отговор разбрах и аз бих избрал бас в кутия без да знам тези подробности защото съм чувал как свири и в двата варианта ама сега вече си обяснявам защо на някои бас каси няма бас рефлек или защо някой голям бас е в по малка кутия благодаря това ми е много полезно защото сега почнах да си правя музиката :lol:

Потребителски аватар
tbs_niki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tbs_niki » Вто 19 дек 2006 23:03

според мен в кутия ще свирят по добре

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”