Скоро ще слагам едно суб-че в багажника,а не ми се дават 90 лева за монтаж,та бихте ли ме упътили как да вържа усилвателя с акумулатора? Имам предвид кое как се прави от къде се прекарва и къде се захваща. Кабели за свързване на суба с усилвателя имам,какви кабели ще ми трябват за да вържа усилвателя за акумулатора?
Това е което ме интересува :)
Колата е VW Golf 3

Слагане на усилвател
- ninkotv
- Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
- Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]
Re: Слагане на усилвател
Принципно не е нещо сложно, само трябва да се внимава откъде ще се прекарат кабелите, защото при едно прещипване може да се запали цялата кола. Плюсовият кабел трябва да е толкова дебел, колкото е описано в упътването на усилвателя и да се сложи бушон до акумулатора. Кабелът за маса трябва да е със същата дебелина и да е възможно по-къс. Той се свързва към шасито посредством кабелна обувка и се завинтва на подходящо място. Управляващият кабел +(remote), който идва от плеъра е с нормална дебелина (той не е силов). Остават чинчовете, които е добре да са от качествен ширмован проводник, за да не внасят шум. Препоръчително е дебелият токов кабел да премине от дугата страна, а не заедно с кабелите на чинчовете. Ако усилвателят е с някаква много голяма мощност се монтира мощен кондензатор в близост до усилвателя, за да няма спадове в напрежението като удари баса. Самият усилвател трябва да е така монтиран, че каналите на радиатора му да могат да се охлаждат оптимално.
- Супер Ицо
- Автомобил: VW Golf MK4 GTI
- Двигател: AUM 2001
Не е кой знае какъв усилвател. 200w RMS а говорителя е 150w RMS и двете на 4 ома. Та от къде да купя такива кабели?
- ninkotv
- Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
- Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]
Най-добре търси комплект кабели за усилвател, защото в пакета си има всичко нужно и само си ги свързваш. В магазините за електронни елементи или за аудио техника ги има. Не са евтини, затова обиколи няколко места за да си избереш.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Ако 90лв е цената с кабелите даже е добра. Комплект що годе читави китайски кабели са около 40лв (има и по-евтини ама пожарогасителите не са евтини
).

Последна промяна от radi_nrj на Пон 25 ное 2013 13:10, променено общо 2 пъти.
- Супер Ицо
- Автомобил: VW Golf MK4 GTI
- Двигател: AUM 2001
Оууу щом така варират цените,по-добре да си платя на човека
поне ще знам че някой който си разбира от работата ще ми го направи 

- jokera152
- Автомобил: Leon+Peugueot 307
- Двигател: ARL+HDI
Ради що го плашиш толко момчето аз от 1година съм с комплект сички кабели за 20лв и не са мраднали и с чинчове на Lanzar за още 20лв...
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
90 лв баси
На Голф 3 пък е една от най-лесните коли за монтаж на музика.
Трябва ти само една кръстата отвертка и около 1 час на припек.
И разбира се да имаш поне малко познания,демек да не са ти отрязани ръцете и мушнати в ...
Най вече трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се сложи бушон веднага след акумулатора,има ли бушон,вероятността да стане пожар е минимална.Другото е сваляне на пластмасови прагове и разглобяване на пластмаси.

На Голф 3 пък е една от най-лесните коли за монтаж на музика.
Трябва ти само една кръстата отвертка и около 1 час на припек.
И разбира се да имаш поне малко познания,демек да не са ти отрязани ръцете и мушнати в ...
Най вече трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се сложи бушон веднага след акумулатора,има ли бушон,вероятността да стане пожар е минимална.Другото е сваляне на пластмасови прагове и разглобяване на пластмаси.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”