мога ли да хвана маса за усилвателя от купето.......
- gotin_83
- Автомобил:
- Двигател:
мога ли да хвана маса за усилвателя от купето.......
мога ли от купето да хвана маса или трябва да е от акомулатора става въпрос за около 300w усилвотел БЛАГОДАРЯ 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Може и се препоръчва да е от купето,не знам точно поради какви причини (вероятно да спестиш допълнителни 5 м кабел
).Ако усилвателят ти е в багажника най-хубавото място за хващане на маса е от болтовете на предпазните колани.Хубаво е кабелите да са с обувки в краищата.Прави инсталацията внимателно и не забравяй да подбереш достатъчно як кабел и да сложиш бушон на 10-15-20 см от "плюс-а" на акумулатора,за да няма кофти случки.Успех!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аууу,ако е наистина 300вата на 4 ома,да знайш,че 6 квадрата са му мънички....Вземи поне 8 или 10 да ти е мирна главата.Ако се чудиш колко най-простата формула е да си разделиш амперите на бушона на усилвателя на числото 5 и толкова трябва да ти е кабела.Примерно 40А бушон/5=8 квадрата кабел.Има си специални таблици,в които можеш да погледнеш какъв кабел се препоръчва според дадена консумация и дължина на кабела.Аз ти дадох възможно най-простото решение и важи за кабел с дължина до 5-6 метра.Айде успех!
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Най-лесно е с Тази таблица. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Pav3l написа:Най-лесно е с Тази таблица.
Ха,аз ти благодаря много!Хем е на БГ,хем е в квадрати,а не в AWG!Жив и здрав и весели празници!
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”